Praha

Muzikál “Carmen” se s Hudebním divadlem Karlín neloučí


Úspěšný projekt Franka Wildhorna, Jacka Murphyho a Normana Allena “Carmen” v současné době na plakátech avizuje posledních padesát představení. Ovšem, pokud jste všímaví, zjistíte, že jen do konce roku 2010, což dávalo bez jakýchkoliv pochyb tušit, že se s tímto diváckým hitem v repertoáru Hudebního divadla Karlín počítá i pro rok příští.

Domněnka se naplnila, od března do června 2011 se v HdK uskuteční limitovaná série představení. Přesný počet repríz zatím není znám, bude jich ale minimálně dvacet (spíše mezi dvacítkou a třicítkou). Nicméně ve všech z nich vystoupí Lucie Bílá ( tudíž bez alternace)!

Je nám jasné, že nyní jsme potěšili řadového potencionálního diváka, už jen proto, že “Carmen” je v současné době už jediným muzikálem, kde Lucie Bílá vystupuje. Zároveň nejspíš zarmoutíme všechny příznivce doposud alternující Dashi. Berme to z té lepší stránky, na západ od našich hranic termín alternace téměř neznají, když ano, má pevně určené dny.

Jeden člen týmu se však v posledním letošním představení, které se uskuteční v sobotu 23. října 2010 v 19:00, se svou rolí přeci jen rozloučí. Je jím lev Leon, který je pro další divadelní práci už hůře zvladatelný. Nahradí ho Leon “Druhý”, v současné době nesmírně roztomilé bílé “koťátko”. Oba dva dostali na dnešní malé tiskové konferenci na oslavu speciální dort.

Kdo by čekal, že se Hudební divadlo Karlín bude zaměřovat spíše na letošní listopadovou premiéru rockové opery Andrewa Lloyda Webbera a Tima Rice “Jesus Christ Superstar”, vězte, že bychom se v příštím týdnu měli dočkat finálního a prý částečně změněného obsazení.


Praha
Muzikálová hra CYRANO s Evou Burešovou a Davidem Gránským
Aktuální zprávy
Očekávaný muzikál BIOGRAF LÁSKA s hity Hany Zagorové zahájil předprodej
Praha
“Les Misérables – Bídníci” odhalili obsazení a spustili předprodej
  • Mojmír

    S Dashou v titulní roli pro mě končí celá Carmen… Tohle mě fakt naštvalo a myslím, že nejsem sám! ! !


  • Ondřej Doubrava

    Mojmíre, přečetl jste si zprávu pořádně, nebo jste jen mylně formuloval odpověď? V sérii v roce 2011 už Dasha v roli Carmen právě nebude.


  • Mojmír

    Asi jsem jen špatně zformuloval odpověď ,,, Myšleno tak, že konec Dashy jako Carmen = pro mě konec Carmen… Tak…


  • Abigail

    Chtěla jsem Carmen ještě vidět, mám výhodu alespoň v tom, že už jsem obě představitelky v roli Carmen viděla, ale právě proto vzhledem k tomu, že už nebudu mít šanci vidět Dashu, se do divadla nijak nepoženu. Neříkám, že nepůjdu, člověk nikdy neví, ale…
    A jo, jasně v zahraničních produkcích jedou bez alternací, ale u nás to tak nebývá a já jsem leckdy i ráda, byla by škoda spoustu skvělých účinkujících nevidět, tak jako bude škoda nevidět znovu Dashu v roli Carmen.
    Nicméně je příjemné vědět, že jeden z těch mně milejších muzikálů neodchází nadobro.


  • Olynka

    Já měla v roli Carmen Lucii Bílou a nemůžu si stěžovat – byla totiž jediná, která byla schopná přeřvat orchestr. Zastřelte zvukaře!!!


  • Martina

    tak ja sa strašne moc teším, že ma Dasha nebude viac trápiť v roly Carmen. Carmen som videla 7-krát, z toho 5-krát s Bílou. Dashu som odtrpela. Nič proti nej, ako Katarína je dokonalá, ale v roly Carmen v piesni Viva Amor, nevyspievala výšky a v mojej naj naj muzikálovej piesni Kéž sílu mám to znelo, jak keby vraždili kozy. Jediné plus bolo, že tancovala rozhodne lepšie než Bílá.

    pre Olynku: poslednýkrát v niektorých pasážach ani Bíla orchester nepreřvala :-D, kedy ideme zastreliť zvukára? Dosť sa bojím Jesus Crist Superstar s tým hrozným ozvučením


  • Mojmír

    Tak jí ji sice viděl jen 6x, z toho 2x Bílou a 4x Dashu ale musím konstatovat pravý opak! Obzvláště Kéž sílu mám a Už sílu mám zazpívala Dasha pokaždé uplně čistě a krásným plným hlasem, zatímco Bílá si vždycky musela dost zařvat aby to vůbec uzpívala… O tanci netřeba mluvit, tam je Dasha jasně lepší (ale i tak klobouk dolů i před Lucií, muselo je to obě stát spoustu námahy)… A hlavně je pro mě s Dashou celá Carmen (zejména její smrt) neuvěřiteelně emocionálním zážitkem… To se u Bílé jaksi nedostavovalo… A s tou vraždou zvukaře souhlasím…. Hlavně v “carmenovských” písních jako Symbol žen nebo Viva je Carmen skutečně špatně slyšet (jak Dasha, tak Lucie)… Nechápu, že to ještě nevyladili…


  • Lukáš

    DASCHU NEMUSÍM.


  • Tom

    Dasha se mi líbila víc než L.Bílá,ale co mě vadilo-hlučný orchestr-připadá mi to,že v HDK se zvukem pracovat neumí-strašně hlasitý orchestr a pak není pořádně rozumět solistům i sboru.Není to problém orchestru jenom v muzikálu Carmen! Pořád se to říká a stejně s tím nic nedělají-je to velká škoda pro HDK!!!!!!


  • xxx3

    Tak jsem vcera konecne videl muzikalovou Carmen……je mi lito, ale zajdete si radsi na Bizetovu operu do ND. Ta inscenace sice neni idealni, ale celkove vzato je to uplne jina liga (a jeste ke vsemu je to i levnejsi).


  • Zdeněk

    Dashina poslední Carmen dopadla na výbornou


  • Radek Janda

    Dashina poslední je až zítra :-) Bohužel ovšem zadané představení.


  • Tom

    Nevíte někdo,jest-li bude v této sezoně uvedena ještě jedna premiéra po muzikálu Jesus Christ Superstar?


  • Jiří K.

    Tom: Obávám se, že po Jesusovi už letos v Karlíně nebude nic.
    P.S. Zato v MdB….


  • Ondřej Doubrava

    Vypadá to, že nebude, HdK skutečně sází na jeden titul za sezónu…


  • Tom

    Myslím,si,že je to škoda,že se uvede jen jedna premiéra na tak velké divadlo.Nebo proč se nepozvou hostující soubory?


  • jana marešová

    Dascha je výborná zpěvačka – ty vaše ” odborné” kritiky jsou divné !!! Nemůžete porovnávat – od toho alternace nejsou. Každá je jiná a obě výborné !!!


  • Olynka

    Dnes opět na Carmen. Bílá opět výborná, zvukař opět hrozný. Nevím, co si mám myslet o divadle, kde strpí, aby polovina textu zmizela v kraválu!


  • BeaHaydee

    ja som bola v sobotu, pred tyzdnom,a tiez mi to vadilo. ak by som nemala texty napocuvane z CD, asi by som mala problemy s porozumenim. v druhom dejstve to uz nebolo take vyrazne, aj ked mozno som si len zvykla…ale okrem toho som bola maximalne spokojena, len ma sklamalo ze pocas mojej najoblubenejsej pesnicky “Patris mne” Noidovi sekal mikrofon… ale aj tak bol perfektny :)


  • anna dostálová

    Moc zdravím paní Bílou. Carmen byla úžasná. Úplně mě dostala.Znám i Otvovice, pracovala jsem 24 let ve sklárně, proto mám paní Bílé vztah, znám ji od dětsví a pracovala jsem s jejím otcem. Moc ho zdravím. Anna. A přeji moc zdravíčka.


  • Jana

    Bude článek ze včerejší derniéry ?? :)


  • Ondřej Doubrava

    Jana: Ano, bude, až dorazí fotky…