Pozvánky a konkurzy

Muzikál BILLY ELLIOT potřetí a naposledy na velkém plátně v Lucerně


Do pražského Kina Lucerna se naposledy vrací záznam představení jednoho z nejlepších britských muzikálů současnosti, uváděného ve Victoria Palace Theatre v Londýně, BILLY ELLIOT – THE MUSICAL. Předchozí dvě projekce se setkaly s velkým úspěchem a vzbudily u publika obrovský zájem. Proto se pořadatelé rozhodli zakoupit licenci pro třetí (a závěrečnou) projekci.

5. dubna 2016 | 18:30 hod. | Kino Lucerna Praha

Dílo vzniklo již před jedenácti lety a od té doby se hraje v londýnském West Endu nepřetržitě, a vždy před vyprodaným hledištěm. Autorem hudby je Sir Elton John, který si projekt vysnil a ke spolupráci přizval tvůrce původního filmu – Lee Halla (scénář a texty) a režiséra Stephena Daldryho. Představení se setkalo s obrovským nadšením jak u diváků, tak u odborné kritiky a získalo deset sošek ocenění Tony Awards, včetně té za nejlepší dílo sezóny.

Příběh se odehrává na pozadí skutečných událostí britské historie, v období, kdy z rozhodnutí ministerské předsedkyně Margaret Thatcherové byly uzavírány nerentabilní doly a horníci, podpořeni odbory, vstoupili do dlouhodobé stávky. V rodině odborového předáka vyrůstá i malý Billy, kterého otec přihlásí na hodiny boxu, kam však chlapec dochází se značnou nechutí. Smysl života Billy nachází až po seznámení s učitelkou baletu, která rozpozná obrovský taneční talent, který v něm dříme…

Billy Elliot Kino Lucerna

Plakát

Původní film, na jehož základě vznikl muzikál, natočil v roce 2000 režisér Stephen Daldry (Hodiny, Předčítač) a v následujícím roce byl film nominován na 3 Oscary. Sira Eltona Johna snímek učaroval hned po prvním zhlédnutí na festivalu v Cannes a vzápětí začal pracovat na jeho převedení do divadelně-muzikálové podoby, což se ukázalo jako nesmírně náročné. Cena celého projektu se nakonec vyšplhala na neuvěřitelných 5,5 miliónu liber, což je o půl miliónu liber více, než stál samotný film. Vyplatilo se to měrou vrchovatou – dílo se dnes hraje po celém světě, od Broadwaye po australské Sydney a napříč světem sklízí obrovský úspěch.

V České republice muzikál pravděpodobně (nikdy) uveden nebude, diváci tedy mají jedinečnou příležitost seznámit se s ním alespoň v podobě projekce divadelního záznamu, který bude v Kině Lucerna uveden s českými titulky. Záznam vyšel rovněž na DVD a Blu-Ray.

Vstupenky

na projekci v hodnotě 200 Kč si můžete zakoupit v pokladně Kina Lucerna nebo on-line ZDE.


Pozvánky a konkurzy
Michaela Nosková oslaví narozeniny velkým muzikálovým koncertem
Pozvánky a konkurzy
Městské divadlo Brno vypisuje konkurz do rockové opery EVANGELIUM O MARII
Praha
„Kapka medu pro Verunku“ aneb Bára Basiková a Kamil Střihavka poprvé v pohádce! (+ video)