Fotoreportáže a galerie

Muzikál ALENKA V KRAJI ZÁZRAKŮ představil krásné kostýmy (+ velká fotogalerie)


Rodinný muzikál “Alenka v kraji zázraků” na motivy knih proslulého spisovatele L. Carrolla zavede velké i malé diváky do říše za zrcadlem. V kostýmech výtvarníka Martina Černého se od 22. září 2016 představí divákům v Divadle Hybernia. Po dvou velice úspěšných, také rodinných muzikálech, “Kapka medu pro Verunku” a “Sněhová královna” ho opět uvede společnost Pixa-Pro.

Martin Černý přesvědčil o svých uměleckých kvalitách již v muzikálech Sněhová královna či Kapka medu pro Verunku, pro které vytvářel scénu,“ uvedla Lenka Pixová z produkční společnosti Pixa-Pro. Proto producentka neváhala oslovit Martina Černého i pro zpracování dětského muzikálu Alenka v kraji zázraků, který představí svou premiéru v druhé polovině září. Tentokrát se však Martin, který je současně uměleckým šéfem technického provozu Národního divadla, ujal kromě scény i tvorby kostýmů.

„Tvorba kostýmů pro tak obsáhlý muzikál byla výzva,“ uvedl Martin Černý a dodal: “Téměř stovku kostýmů jsme šili společně s Martinou Tóthovou a Luckou Halgašovou v několika dílnách v Praze i Brně.“

Želvy - děti (Matylda Bartůňková, Kateřina Voborská, Barbora Dolanová, Michaela Mervartová) Alenka v kraji zázraků

Želvy – děti (Matylda Bartůňková, Kateřina Voborská, Barbora Dolanová, Michaela Mervartová)

Podle producentky Lenky Pixové byly nejnáročnějšími kostýmy želví krunýře zejména pro dětské role a kostým Houseňáka. Na šaty královen padly desítky metrů látek a jejich korunky pocházejí z dílny Šenýr Bijou, kterou mnozí znají z minulých let coby tvůrce korunek pro soutěž Miss. „Korunky královen se zdají jako detail, ale i ty jsou v prvotřídní kvalitě od Olgy Kopalové z firmy Šenýr Bijou v hodnotě desítek tisíc korun,“ uzavřela Lenka Pixová.

Michaela Kuklová (Bílá královna) Alenka v kraji zázraků

Michaela Kuklová (Bílá královna)

Felix Slováček jr. (Houseňák) Alenka v kraji zázraků

Felix Slováček jr. (Houseňák)

Muzikál Alenka v kraji zázraků je moderní poutavý příběh s výpravným obsazením, ve kterém se prolíná současný příběh s původními románovými výjevy. Alenka (hrají Anna Julie Slováčková, Michaela Sejnová či Brigita Cmuntová) je nešťastná šestnáctiletá dívka vyrůstající v nefunkční rodině, která hledá sama sebe. Díky zrcadlu však objevuje kouzlo zázračného světa s neomezenou fantazií, nad kterým se tají dech. Při svých dobrodružstvích se setkává s podivuhodnými postavami, které Alence o životě mnohé vysvětlí.

Napínavý děj je doprovázen hudbou Vašo Patejdla. Scénář k jevištní adaptaci Alenky napsali Alena a Jan Pixovi, autorkou textů je Kristýna Pixová.

Vstupenky na muzikál zakoupíte v síti TICKET ART.

FOTOGALERIE

Dagmar Patrasová (Bílá královna) Alenka v kraji zázraků

Dagmar Patrasová (Bílá královna)

Foto: Alenka v kraji zázraků

Aktuální zprávy
V muzikálu VODA NAD VODOU si zahrají Kříž, Löbl, Fric či manželé Tomešovi
Recenze a reportáže
Helena Vondráčková premiérově v muzikálu “Baron Prášil”
Praha
Premiérový víkend muzikálu VLASY v Divadle Kalich (4x video)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!