Praha

Slavnostní znovuotevření Divadla Milenium


Dne 17.3.2009 se pro novináře a fotografy znovuotevřely „brány“ Divadla Milenium v Praze 7. Po téměř tříleté pauze divadlo znovu ožije novými uměleckými projekty, z nichž nejbližší bude mít premiéru už 30. dubna 2009. Shrnutí této akce připravil přímo náš fotoreportér Tomáš Král.

Ale zpět do nepříliš dlouhé historie divadla. Divadlo Milenium se nachází v prostoru Holešovické tržnice na Bubenském nábřeží. Při vstupu nás uvítá moderní prostor Caffé Milenium a pak už příkré hlediště divadla, odkud je na scénu ze všech míst krásně vidět.

Milan Ječmínek a Zbyněk Fric

Starosta Prahy 7 Milan Ječmének a Zbyněk Fric

Na scéně nás uvítal Zbyněk Fric společně se starostou Prahy 7 Markem Ječménkem, který  připomněl, že Praha 7 byla svého času oblastí s třemi aktivními muzikálovými scénami (Pyramida a Spirála na Výstavišti a Milénium v Holešovické tržnici). Městská část Praha 7 významně podpořila znovuotevření divadla Milénium, které „prošlo“ v srpnu 2002 záplavami.
Nejbližším a nejočekávanějším projektem zrekonstruovaného divadla bude nový český muzikál „Kladivo na čarodějnice“ – příběh o křivdě, lásce, bolesti a víře, na němž se podílel tento tvůrčí tým:

Námět: Pavel Holý
Scénář: Marek Kožušník
Hudba: Pavel Holý, Milan Levý
Texty: Jan Krůta
Režie a choreografie: Ladislav Beran

Ladislav Beran a herecký ansámbl

Ladislav Beran a herecký ansámbl

Na prezentaci byli představeni Pavel Holý a Milan Levý, včetně mnohačetného souboru a managementu muzikálu. Obsazení premiéry autoři zatím neprozradili.  V hlavních rolích se budou střídat: Ilona Csáková, Sisa Sklovská, Markéta Zehrerová, Martina Pártlová, Jiří Zonyga, Vladimír Hron, Vladimír Marek, Lešek Semelka, Lukáš Kumpricht, Petr Dopita a další.

Zbyněk Fric prozradil, že na poslední chvíli nabídla produkce roli i další známé tváři – Lukášovi Vaculíkovi. V jaké roli a zda se na muzikálové scéně objeví, zatím nevíme.

Dvě písničky, které zazněly v podání Míši Zemánkové, Martiny Pártlové a Jiřího Zonygy navnadily dostatečně všechny, kteří mají rádi kvalitní podívanou a „velké“ příběhy.

Jiří Zonyga

Jiří Zonyga

Kostýmy, nasvícení scény a finální podání však zůstává utajeno. Do závěrečné podoby bude zřejmě během intenzivních zkoušek (budou probíhat přes měsíc) ještě „doladěno“.

Další projekt, který by se rád v budoucnu prezentoval v znovuotevřeném Mileniu nám „představili“ členové a členky taneční skupiny ZIP z Písku.

ZIP se utvořil z taneční skupiny IDEA, která vznikla v roce 1998, tenkrát ještě jako zájmový kroužek DDM. Od té doby se mnohé změnilo. Tanečnice vyrostly a skupina se ubrala jiným směrem. Seskupení ZIP k dnešku čítá téměř 300 tanečníků a tanečnic a za svá vystoupení sbírá mnohá ocenění.

Taneční skupina ZIP

Taneční skupina ZIP

Taneční skupina ZIP

Taneční skupina ZIP

Michaela Weissová a Markéta Zehrerová

Michaela Weissová a Markéta Zehrerová

Režisér a choreograf Ladislav Beran

Režisér a choreograf Ladislav Beran

Lešek Semelka, Jiří Zonyga a Petr Dopita

Lešek Semelka, Jiří Zonyga a Petr Dopita

Jiří Zonyga

Jiří Zonyga

Martina Pártlová

Martina Pártlová

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Tomáš Král. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na email redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Praha
“Mary Poppins” v Divadle Hybernia vystřídá “Zorro”, “Antoinetta” se odkládá
Aktuální zprávy
“Kleopatra” se vrací (aktualizováno)
Aktuální zprávy
LIDOSKOP: v roli kabaretiéra se premiérově představí Petr Vančura
  • Ondřej Doubrava

    Poznámka: Článek psal opravdu Tomáš, pro usnadnění situace (Tomáš zatím nemá redaktorský účet) a i proto, že jsem článek na pár místech stylisticky upravil, jsem zatím článek vydal pod svým účtem. Snad to nevadí, díky za pochopení.


  • tom2410

    Super!! nějaký video s písněmi z kladiva by někde na internetu nebylo?


  • Zdeněk

    Je na Boom tv


  • Zdeněk

    To je jediny co sem našel a docela mě to štve ta písnička na začátku od Míši a Martiny je moc hezká i když není celá a ten kousek hudby co tam je tak je moc hezkej


  • Líba

    Viděla jsem to a taky se mi líbí.


  • Zdeněk

    Tak na youtube sou ty písničky celý a je to fakt moc povedeny a Zonygovi se to fakt povedlo


  • Líba

    Zdeňku, nechceš sem dát odkaz?:-)


  • Zdeněk

    Kluci budete nebo us ste byly přítomni na focení do programu? Vím jen že je to dneska ale nevím od kolika dík za odpoved


  • Pavel Košatka

    Měli jsme být, ale nějak to focení nevyšlo, takže budou fotky až z představení.


  • Nika

    Nevíte někdo, jestli se bude program prodávat už na generálkách?


  • Romča

    Haló, Ondro, já už ci recenzi na Kladivo… Slibuju, že dodržim slib a nic tu psát nebudu, protože reagovat na Kladivo a ignorovat politický podtext díla není dost dobře možné, ale už ci číst, jak jsi odborně zhodnotil tenhle novej kousek v úžasnym Miléniu! R.


  • Ondřej Doubrava

    Romane, klidně piš. Já jsem ale tentokrát recenzi nepsal, spíše takovu úvahu, anebo možná je to paskvil z obojího, ale jinak se to nedalo. Obávám se ale, že Tě nepotěším, docela se v těch záporných bodech dokonce výjimečně shodnu i s lidmi, s kterými jinak nesouhlasím… uvidíš… Už je v systému, večer byste se tedy měli dočkat, až Pavel přidá super fotky od Toma a dodělá mírně článek svůj. Já už mám hotovo, bohužel dřív nebyl čas a ani fotky jsme neměli, ale tak 6 dní to je dobrej čas a délka obou textů to vynahradí.


  • Romča

    Já vim, že to má mouchy, ale já prostě miluju to prostředí v Miléniu – to propojení jeviště a hlediště, to je něco úchvatnýho a neopakovatelnýho, pro co dycky budu mít slabost. Halt vzpomínky na Cats nikdy nevyprchají… R.