Praha

“Les Misérables – Bídníci” odhalili obsazení a spustili předprodej


Dlouho očekávaná jména z obsazení obnovených pražských “Bídníků” jsou odhalena! Kromě starých osvědčených tváří i tváře zcela nové, avšak muzikálovým fanouškům známé. Zároveň byl také spuštěn předprodej, oficiální premiéra proběhne 1. března 2012 v GoJa Music Hall. Přečtěte si kompletní obsazení! Co na něj říkáte?

Tvůrčí a autorský tým

podle románu Victora Huga napsali Claude-Michel Schönberg, Alain Boublil a Jean-Marc Natel
anglický překlad Herber Kretzmer, české přebásnění Zdeněk Borovec

Režie – Petr Novotný
Hudební nastudování – Milan Svoboda
II. dirigent – Arnošt Moulík
Sbormistr – Irena Pluháčková
Korepetitor – Kristina Brachtlová
Kostýmy – Lucie Loosová
Scénografie – Mihail Tchernaew

Obsazení “Les Misérables – Bídníci” (Praha 2012)

Jean Valjean – Marian Vojtko, David Uličník, Josef Štágr
Javert – Daniel Hůlka, Tomáš Bartůněk, Josef Štágr
Fantine – Kateřina Brožová, Jitka Čvančarová, Petra Peterová
Marius Pontmercy – Pavel Vítek, Tomáš Löbl, Josef Vágner
Éponine – Magda Malá, Vlaďka Skalová
Cosette – Tereza Mátlová, Tereza Vágnerová, Hedvika Tůmová
Thénardier – Filip Čapka, Jan Urban
Madame Thénardier – Monika Absolonová, Marta Jandová, Renáta Podlipská
Enjolras – Michael Foret, Michal Skořepa

Company – Michal Šebek, Pavel Plasche, Lukáš Jindra, Michal Smrkovský, Jaromír Adamec, Josef Hlinka, Michal Bragagnolo, Filip Štainer, Milan Zítka, Robin Puškáš, Richard Bergman, Tomáš Böhm, Petr Ryšavý, Martina Dolečková, Charlotte Doubravová, Petra Záklasníková, Šárka Dumišincová, Magdalena Kvapilová, Andrea Horská, Veronika Bergmanová, Barbara Chybová, Petra Beoková, Marie Horváthová

Plakát na obnovené "Bídníky"

Spuštěn byl také předprodej vstupenek na předpremiéry na konci února 2012 (ceny vstupenek klasické, žádné slevy) a na celý březen 2012. Ceny vstupenek zůstaly stejné od předchozího uvedení, tj. nejdražší za 699 korun a nejlevnější v postranním sektoru za 359 korun. Předprodej probíhá v síti TicketPortal nebo na obchodním oddělení GoJa Music Hall (www.goja.cz).


Aktuální zprávy
Divadlo Kalich chystá druhý muzikál s hity skupiny Elán. Konkurzy jsou za dveřmi
Praha
Singl “Zpráva z hvězd” z nové rockové opery “Oidipus Tyranus” ke stažení
Praha
Muzikál Branický zázrak má po premiéře
  • Míra

    MM fajn, tím líp, bude se nám líp diskutovat. Protože o moc lepší ty peníze v ostatních muzikálech nejsou. Celkově jdou v posledních letech honoráře za role dolů. Na tom se myslim shodnem. :-)

    Přesto mi přijde nefér to takhle rozdělovat. V momentě, kdy si musim vybrat ze dvou muzikálů, z nichž v jednom hraju větší roli, alternuju se v menším počtu lidí a navíc dostanu i o něco víc peněz, je rozhodnutí jasný. Zvlášť, když produkce Bídníků nedovolovala třeba opožděný naskočení do zkoušek i těm, kteří už je hráli. :-)

    Je snad v obsazení Bídníků někdo, kdo musel kvůli nim odmítnout finančně i proporcionálně lepší roli v muzikálu? Pokud ano, pak věřim, že to dělají z lásky k tomu dílu. V opačném případě prostě jen přijali jedinou nabídku, kterou zrovna měli. :-)


  • Lavera

    Romča: tak to jsem Vás viděla hodně z blízka, ale netušila jsem, že jste to Vy, jinak bych si Vás pořádně prohlédla…

    Pokud jde o to, zda se role přijímá z “lásky” nebo “pro peníze”…, ono je to trochu složitější. Většinou ti, co opravdu umí, nedosahují příjmů “mediálních hvězd”, kterým někdy stačí k úspěchu právě jen to, že je lidé více znají a skutečné umění je v jejich případě až na některém z dalších míst.
    Jenže i skuteční umělci nežijí jen ze vzduchu a tak i pro ně hrají peníze nezanedbatelnou úlohu; rozhodování, zda vzít “špatnou” roli jen kvůli vyššímu honoráři, nebo odmítnout roli krásnou, ale málo zaplacenou asi nebude patřit k těm lehkým životním momentům…


  • Veronika

    Lavera: Souhlas…


  • Romča

    Jako že byste si prohlédla, co je to za exota, jo? :)
    Vystihla jste to přesně. Já bych ale prostě očekával, že každý, kdo přijme roli – ať už za 10, za 5 tisíc, nebo jen za litřík, že bude odvádět natolik profesionální výkon, že aspoň nebude poznat, že ho to neba… A to bohužel někdy poznat je. Na druhou stranu dokud si člověk v každém představení najde borce, kteří jsou na tom jevišti ne jen kvůli výdělku, ale hlavně kvůli radosti z řemesla, které dělají, tak stejně ve výsledku bude odcházet spokojen:)


  • Lavera

    Romča: to se nedivte, zajímalo by mě, jak vypadá člověk s Vašimi názory a postoji…; doufám, že mi “rozumíte”…

    Pokud někdo roli přijme ať už z jakéhokoliv “důvodu”, měl by samozřejmě odvést maximum; mohu tolerovat ojedinělý slabší výkon v případě nemoci či jiné závažné příčiny, ale “normálně” by nemělo být znát, že někdo jde do práce jen pro “čárku do docházky”…


  • tom2410

    Dnes jsem byl na stránkách, a jako Eponiny jsou tam jen Vlaďenka Skalová a Magda Malá, kam zmizela Radka Špáňová?


  • Kuba

    Tom2410: Někde jsem četl, že to Radka odmítla z důvodu financí, prý se nějak musí živit a zkoušky placený nejsou, takže jim řekla ne.

    Když už tady tak píšu, tak přidám i já svůj názor na přijímaní rolí “z lásky” nebo “pro peníze”. Určitě v přijmutí hrajou roli peníze, asi každý v dnešní době hledí na to jestli když už bude na něčem dělat, tak bude i nějak rozumně ohodnocen, pak si může k té roli třeba vybudovat “úžasný vztah” a být v ní naprosto skvělý, ale můj názor je že každý si nejdřív spočítá kolik mu to hodí, než někam vleze. Asi bych taky neváhal vzít horší místo za víc peněz, kde bych dělat třeba šaška, než kdyby mě někdo nabídnul vysněnou práci, ale já bych z toho sotva uživil rodinu.


  • Tom

    Co by jste řekli na hlavní roli v muzikálu Bídnici Jeana Valjeana na Josefa Vojtka,Bohuše Matuše a Davida Uličníka sice je každý jiný,ale jako Valjean famozní


  • milanzitka

    Produkce hledá na doplnění obsazení malé Gavroche a 4 hráče do orchestru, více viz http://www.bidnici.cz


  • Lavera

    Krásné a pohodové vánoční svátky, šťastný a úspěšný nový rok se spoustou pěkných divadelních zážitků přeje všem “diskutérům”

    Lavera


  • veny

    Jean Valjean a Josef Vojtek????


  • Líba

    Josef Vojtek se nehodí vůbec do Bídníků, natož ještě na hlavní roli…


  • Tom

    No Josef Vojtek by se hodil na druhou roli což je Javert,kde by se vyřádil herecky a pěvecky roli by podal jak jinak než dobře podává jak podává ty co hraje možná by byl dobrý i jako Thenardier,kde by exceloval Aleš Háma


  • fdhr

    Když se zamyslím tak si trofám představit právě jako Thenárdiera Jiřího Langmajera,Tomáš Trapl a Aleš Háma


  • Mir

    Mě by ani nevadilo právě v té roli mít Tomaše Trapla,Josefa Vojtka i Jiřího Korna


  • Olynka

    Myslím, že ten muzikál je tak dobrý, že i v doslova hrozném obsazení by to pořád byla pecka. Jenom Vítek jako Marius… poprvé jsem to viděla se Savkou (to bylo také poprvé, co jsem ho viděla hrát v muzikálu) a ohromil mě, podruhé za pár týdnů s Vítkem a nebylo to nic moc. Pochybuji, že v padesáti bude přesvědčivější (i když na svůj věk nevypadá, to se mu musí nechat). Magda Malá je skvělá a také vypadá mladě, ale vedle dvacetiletého kluka? Navíc nejde jen o věk a zjev, ale o podání role. Odstrašujícím příkladem je Basiková, jako Johanka – hlasově na to má, herecky možná, ale s Křížem vedle sebe vypadali jako babička s vnoučkem. V těchhle rolích bych cele vsadila na “mládež”. Na Thenardiera jsem zvědavá, protože Korn byl prostě excelentní!!! Absolonovou bych možná radši viděla jako Fantinu, ale naivně romantických rolí si už zahrála dost, tak ať se předvede holka, budu se těšit.
    Trochu se bojím Skořepy – na živo jsem ho neviděla, ale jeho “pištění” ve zkouškách na Ježíše mnou dost otřáslo.
    Lístky mám už zakoupeny a nemůžu se dočkat :o)


  • Julie

    Myslím, že u Magdy Malé se nemusíme bát, že bychom byli zklamaní. Já tam jedu vyloženě jen kvůli ní, taky proto stále nemám lístky, protože čekám, až uveřejní termíny :(
    Jinak jako Maria a Cosettu bych si prála Pepu Vágnera a Terezku Mátlovou. Že je mezi něma velký věkový rozdíl? Kdybyste to nevěděli nepoznali byste to. Terezka vypadá výborně.


  • Mir

    Co by jste řekli právě na roli Thénardira Tomaše Trapla,Josefa Vojtka i Jiřího Korna a na Tomáše Trapla přímo v hlavní roli JEAN VALJEAN TOMÁŠ TRAPL A JAVERT JOSEF VOJTEK


  • Mir

    JEAN VALJEAN-DAVID ULIČNÍK,BOHUŠ MATUŠ,TOMÁŠ TRAPL
    JAVERT-MARIÁN VOJTKO,DANIEL HŮLKA,JOSEF VOJTEK

    CO VY NA TO?


  • Lavera

    Nestačím žasnout nad fantastickými “návrhy” zdejších diskutérů… Ale možné je úplně všechno.


  • Frank

    Nechápu tu kritiku zde.Vždyť ten muzikál je tak nádherný,že i kdyby tam hrála Bartošová,tak to bude dobrý.Navíc jsem měl možnost vidět kousek z jedné zkoušky,které právě probíhají a velice se mi to líbilo.


  • Veronika

    Rozhodně si tak pěvecky, ale i hodně herecky potřebnou roli, jakou Jean Valjean je, nepředstavuji Bohuše Matuše a Tomáše Trapla. Někdo možná bude oponovat, že např. v Katu Mydláři byl skvělý. Matuše jsem zatím viděla všude jen na dvd, ale na tak vyspělou roli jako Valjean, si nedokážu moc představit ani Mariana Vojtko. Upřímně se docela bojím. Pro mě byl nejideálnějším představitelem pan Ježek a mrzí mě, že už ho neuvidím. Na pana Uličníka se těším, pana Štágra byl nechala na postu Javerta a ne na obou hlavních rolích. Tomáše Trapla bych viděla v roli Thénardiera, jako Javerta rozhodně ne. Josef Vojtek na roli Valjeana pro mě absolutně nepřichází v úvahu, ač proti němu nic nemám, např. v Draculovi se mi líbil, ač pěvecky nejmíň (ale je jasné, že nebude mít stejný hlas jako operáci – a já mám v této roli radši operní hlasy). Josef Vojtek jako Javert… Upřímně by mě to zajímalo, ale rozhodně by mě sám od sebe do této role nenapadl a já bych ho tam určitě neobsadila. Z Javertův se nejvíc těším na Tomáše Bartůňka, Daniela Hůlku jsem poslední dobou viděla stále někde…
    Hlavně ale musím říct, že se na Bídníky těším hlavně jako na celek a jsem zvědavá na všechny alternace.


  • Abigail

    Franku, chtěla bych mít vaši víru, ale ze svojí zkušenosti vím, že to tak nefunguje, když obsadíte sebekvalitnější muzikál samými břídily, nic pořádného z toho vylézt nemůže. Možná proto ta kritika, každý z nás by na tom nějakém místě rád viděl toho svého nejlepšího… I když je pravda, že nějaké ty návrhy tu mi přijdou vražedné, každý to holt vidíme jinak, já se třeba smiřuji s tím, co v tom obsazení je. Pořád sice doufám, že jim jedna Eponina a jedna “zestárlá” Eponina (řeknu to takhle ošklivě, protože si to tak prostě mylsím, víc jsem se vyjadřovala někdy dřív) stačit nebudou a najdou ještě někde nějakou další třetí – pro mě zajímavou alternaci, i když uznávám malou pravděpodobnost toho. Ta, která vypadla mě lákala nejvíc a tudíž velmi mrzí…


  • Mir

    Les Misérables – Bídníci
    Strhující muzikál podle slavného románu Victora Huga
    Claude-Michel Schönberg, Alain Boublil a Jean-Marc Natel anglický překlad Herber Kretzmer, české přebásnění Zdeněk Borovec

    Bídníci (muzikál) ve francouzském originále Les Misérables je francouzský muzikál,podle strhující předloze Viktora Huga Světová premiéra ve francouzštině se konala 22. září 1980 v Paříži. Postupně vznikly verze v dalších jazycích. Muzikál už uvedlo 43 produkcí ve 33 zemích světa. Statistiky uvádějí, že jej vidělo téměř 50 miliónů diváků a bylo odehráno 35 tisíc představení ve 200 zemích. autorem je Herbert Kretzmer měla premiéru o pět let později, tj. 8. října 1985, v Londýně. Muzikál se tam uvádí dodnes, a je tak nejdéle v kuse uváděným muzikálem na světě,kde dostala několik cen.Muzikál navštívil i Českou republiku již 4 X

    Kromě mnoha zahraničních nahrávek vyšlo také několik českých CD – výběr písní z původního uvedení z roku 1992, kompletní nahrávka na 3CD se symfonickým orchestrem (2003) a kompletní 2CD nahrávka z Městského divadla Brno (vyšlo v roce 2011).

    Autoři:
    Muzikál autorské dvojice ALAIN BOUBLIL a CLAUDE-MICHEL SCHÖNBERG
    Autor původního románu: Victor Hugo
    Hudba- Claude-Michel Schönberg
    Texty písní-Herber Kretzmer
    Originální francouzský text-Alain Boublil a Jean-Marc Natel
    Původní orchestrace-John Cameron
    Jedinečný muzikál LES MISÉRABLES všech dob v novém zpracování je zpět tentokrát nově obnovený v velkolepé výpravě,do děje v táhnoucí projekce,živý orchestr,nestárnoucí árie zpívané a hrané v též novém obsazení Daniel Hůlka,Leona Machálková,Bohuš Matuš,Josef Votek či Radka Pavlovčinová a dalších a dalších muzikálových zpěváků a herců vás provedou celým příběhem po nejslavnější muzikále.

    Diváci se mohou těšit na překrásné dobové kostýmy, fascinující světelnou kompozici, filmovou projekci a kouzelné efekty, doplněné filmovou animací.
    Tvůrčí tým
    Hudba- Claude-Michel Schönberg
    Libreto-Herber Kretzmer/ Zdeněk Borovec
    Hudební nastudování-Zdeněk Barták
    Dirigent- Jan Chalupecký,Kryštof Marek
    Český překlad-Zdeněk Borovec
    Režie-Petr Novotný
    Scénografie-Petr Hloušek
    Kostýmy- Lucie Losová
    Pohybová spolupráce-Marcela Karleszová
    Projekce-Jaroslav Voborný
    Hudební aranžmá a hudební režie-Milan Svoboda
    Light design-Petr Ackermann
    Asistent režie a kaskadérská spolupráce- Ladislav Lahoda
    a Zvukoví designéři
    Světelní designéři
    Sbormistři a korepetice
    Osoby a jejich osoby obsazení
    Jean Valjean – Jaromír Adamec,David Uličník,Bohuš Matuš
    Javert – Marián Vojtko,Daniel Hůlka,Josef Vojtek
    Fantine – Markéta Procházková,Monika Absolonová,Leona Machálková
    Marius-Roman Tomeš,Tomáš Savka, Jan Kříž
    Cosette -Zdeňka Trvalcová,Zuzana Benešová, Lucie Černíková
    Thénardier –Tomáš Trapl,Vilém Čok,Jiří Korn
    Madame Thénardier –Radka Pavlovčinová,Hana Křížková,Olga Lounová
    Eponnie-Kamila Nývltová, Lucia Šoralová,Hana Holišová
    Enjolras – Patrick Plesinger, Daniel Barták,Zbyněk Fric
    Gavroche-Eric Fiala, Jiří Maršal, Kristián Pokorný, Filip Antonio
    Malá Cosette/Eponine-Vendula Hájová,Kateřina Kolčavová,Barbora Anna Lebánková,Alžběta Renátová a jiní
    Biskup z Digne- Jaromír Holub,Bedřich Levý,Jiří Březík

    Jaromír Holub,Bedřich Levý, Jan Karásek,Michal Pleskot, Henrich Šiška,Viktor Polášek, Petr Novotný Lukáš Kantor, Filip Gröger, Petr Šudoma, Oldřich Smysl,Petr Kolář, Vojtěch Vlasák,Rudolf Kubík,Tomáš Löbl, Martin Pešek, Martin Goga, Jiří Minařík , Štěpán Růžička, Jan Čížek, Ivan Svyatkin, Jiří Flekač , Martin Kalous,Jiří Hrbač,Jaroslav Klein,Jindřich Vbořil,Lukáš Hynek,Kramer,Radek Seidl,Peter Strenáčik,Jakub Šlégr,Pavel Plasche,Lukáš Jindra,Michael Foret,Michal Smrkovský,Alžběta Stanková, Michaela Doubravová, Marie Blahynková,Veronika Veselá,Kateřina Šildová,Jana Zenáhlíková,Petra Paterová,Soňa Borková,Kateřina Nováková,Barbora Skočdopolová,Vlaďka Skálová,Hedvika Tůmová,Lucie Novotná,Veronika Bergmanová,Sylva Schneiderová,Linda Fikar Stránská,Lenka Šmídová, Barbora Leierová,Barbara Chybová,Hana Kadlecová, Barbora Kolaříková, Zuzana Kábrtová, Štěpánka Bubáková, Linda Huňáčková, Kateřina Malá, Beranová Ivana, Kateřina Jindrová,Libuše Vojtková,Kora Lang,Soňa Janyová,


  • tom2410

    Mir: Co to má být?


  • Sasie

    Mir: Taky bych chtěla mít tolik volného času, co máte očividně vy, docela se divim, že vás tyhle teorie ještě baví. Ale to nic ve zlém.


  • Mir

    Tak co říkáte na obsazení
    Jean Valjean – Jaromír Adamec,David Uličník,Bohuš Matuš
    Javert – Marián Vojtko,Daniel Hůlka,Josef Vojtek
    Fantine – Markéta Procházková,Monika Absolonová,Leona Machálková
    Marius-Roman Tomeš,Tomáš Savka, Jan Kříž
    Cosette -Zdeňka Trvalcová,Zuzana Benešová, Lucie Černíková
    Thénardier –Tomáš Trapl,Vilém Čok,Jiří Korn
    Madame Thénardier –Radka Pavlovčinová,Hana Křížková,Olga Lounová
    Eponnie-Kamila Nývltová, Lucia Šoralová,Hana Holišová
    Enjolras – Patrick Plesinger, Daniel Barták,Zbyněk Fric
    Gavroche-Eric Fiala, Jiří Maršal, Kristián Pokorný, Filip Antonio
    Malá Cosette/Eponine-Vendula Hájová,Kateřina Kolčavová,Barbora Anna Lebánková,Alžběta Renátová a jiní
    Biskup z Digne- Jaromír Holub,Bedřich Levý,Jiří Březík


  • Zdeněk

    tak na to se dá říct jedině:

    JEŠTĚ ŽE TO NIKDY NEUVIDÍME…


  • Tom Kranich

    Je to zajimavé obsazení,když jsem si poslechl právě každé tak mohl by být každý úpně jiný ale,posuďte sami JAROMÍR ADAMEC-
    http://www.jaromir-adamec.cz/muzikaly.htm


  • marian

    Eponnie- Lucia Šoralová,Hana Holišová ,Magda Malá.
    Marius-Roman Tomeš,Tomáš Savka, Jan Kříž
    Thénardier -Tomáš Trapl,Vilém Čok,,Josef Vojtek
    Jinak SPOKOJEN TĚŠIM SE.


  • Andrea

    :D Mátlová a Čvančarová … :D zpěvačky jako hrom .. xD Takový obr hvězdy a mezi nima tyhle dvě .. :D Mátlová tak hrozně miluje operu ,že radši na Karlových 70tinách zpívala falešně,ještě že zpívala s Marianem :D a Čvančarová se radši v televizi chytala za břicho .. :D Nu což .. holky ukažte se .. :D


  • jien

    a copak petr kolář jean valjean


  • Jiří K.

    jien: Ale Jean Valjean není rocková role….


  • Veronika

    Jien: To rozhodně ne. Jean Valjean je role “velmi herecká”. Nebo by měla být…


  • TOM KRANICH

    Tak co říkáte právě na Jaromír Adamec,David Uličník,Bohuš Matuš


  • Mir

    Mě by zajímalo co říkate právě na Jaromíra Adamce v hlavní roli co vy na to?Když jsem ho viděl v Monte Christovi v hlavní roli tak u mě bylo jasné ještě přes jeho hlavní stránky že by byl dobrý Jean Valjean po boku božského Bohuše Matuše a pořád skvělého Davida Uličníka,když ž jsme u této roli takjako přísného Javerta nám přišel vhodný Josef Vojtek,který by roli jak dobře odzpíval,ale i zahrál jak určitě operního Mariána Vojtka a Dana Hůlku jak jsem si přečetl celé obsazení tak náhodně vyšli kombinace už hlavní role stejně jak u Maria Jan Kříž s Eponinne Lucia Šoralová či Jiří Korn a Hana Křížková


  • Trecky

    Ufff, tak už jsou venku články. Pan Marius Vítek a paní Cosette Mátlová je opravdu i na pohled ještě děsivější, než byly moje nejděsuplnější představy. A prý se mají kluci Vágner a Löbl co otáčet, aby panu Vítkovi stačili…Ja si jen ze srdce přeju,aby na mě tito dva navyšli, protože na to by se mi fakt dívat asi nechtělo. Moc se těším na Pepu Vágnera a jsem zvědavá na onu neznámou Cosette Hedviku Tůmovou.


  • veny

    Opravdu mě přijde směšná postava Maria v podaní 50-ti letého Vítka. Sakra, to nemáme jinýho mladýho herce?


  • Mir

    Marius-Roman Tomeš,Tomáš Savka, Jan Kříž tak ti by se hodily více nevím jestli to Vágner vyzpívá,ale Löbl a Vágner se hodí.Má řeč Marián Vojtko je spíše do role Javerta více dělaný s Danielem Hůlkou a dopňujícím Josefem Vojtkem(ti co ocení jeho role tak budou souhlasit už jako Dracula)a do hlavní role zapadá Jaromír Adamec http://www.jaromir-adamec.cz/muzikaly.htm Bohuš Matuš a David Uličník,každý by byl úplně jiný a to tu jde vidět jiné tváře i ty co hráli předtím a bylo by dobré mít jiné s tzv.jinými a Pavel Vítek ten by spíše se hodil tady už rači v company

    se hodily i když


  • 45665

    au a je po mě


  • janule

    Tak jsem včera byla na generálce a mám z toho takové rozporuplné pocity…
    Divadlo bylo vyprodané, zázemí fungovalo skoro bez problémů, jen by produkce mohla skutečně obětovat pár peněz na zakoupení vůně na záchod, protože to už o přestávce bylo k nesnesení :-)
    Co se týče samotného představení – myslím, že zvukař má ještě co dohánět – v první půlce hudba poměrně často přehrávala zpěv a vypadalo to, že do repráků jde víc, než dokážou snést…
    Asi jsem nebyla jediná, kdo se domníval, že jsme byli publikum jako každé jiné, výkony jsme poměrně oceňovali – a tak jsme si snad zasloužili i přídavek – koneckonců, i ten se musí trénovat.
    Občas vázla přestavba scény – především v první polovině, připadala jsem si tam skoro jako na Osmém světadílu – kdo ho viděl, ví, o čem mluvím.
    Písně asi nemá cenu komentovat, ty jsou dané :-) jen mě při písničce Příští den napadlo, kolik muzikálů v sobě obsahuje “společnou” píseň o tom, co každý účastník bude prožívat zítra… Když je to pak u nějakých nově napsaných, tak si člověk říká, zda je to vůbec zapotřebí. (Opět narážka na Osmý světadíl)
    A k jednotlivým výkonům – je to čistě subjektivní pohled, může se lišit od vzdělaného ucha. Navíc chápu, že se všichni snažili, takže je kritika může zabolet, ale tak nějak jsem se chtěla podělit:
    Pepa Štágr – vypadá to, že je jeho údělem páchat na Výstavišti sebevraždy :-)) Je sice o těch x let starší, než když se omlouval Ježíšovi, ale pořád mu to úžasně zpívá.
    Stejně tak i Davidu Uličníkovi – a myslím, že mu všichni odpustili ten jeden výrazně chybný nástup :-)
    Tomáš Löbl i Michael Foret velmi příjemně překvapili, od dob superstar vyrostli (nemyslím fyzicky) a moc se mi líbili, i když Foretova barva hlasu asi nemusí úplně všem sednout… Nějak si nedokážu v roli dvacetiletého studenta představit ani Pavla Vítka, a ani Tomáše Trapla – a to ho vážně umělecky zbožňuju :-) (ten by se vyřádil v roli hostinského)
    Hostinští – takoví normální :-) neutrální :-)
    Petra Peterová – docela se mi líbila, i když v Knížce snů občas zněla jako Vondráčková a ve výškách bylo znát, že na to hodně tlačila
    Vlaďka Skalová – líbila. U Samotářky jsem zažila rozporuplný pocit – občas mi běhaly po zádech zimomriavky, občas jsem si říkala, že to nezvládá, že moc utíká nebo že se moc nadechuje na podivných místech… Na Magdu tohle prostě nemá :-)
    Tereza Vágnerová – je mi líto, ale ta mi přišla naprosto příšerná… Výšky mě až bolely do uší a vedle toho jí vůbec, ale vůbec nebylo rozumět…
    Vcelku si na obsazení nemůžu stěžovat, i když jsem doufala v Magdu Malou, ta jediná mě opravdu mrzí, a jinak jsem poměrně ráda, že jsme viděli to, co jsme viděli…


  • milanzitka

    K tomu přídavku. Osobně si myslím, že po třech hodinách poměrně těžkého (myslím tím především příběh) představení je každý rád, že si může oddechnout. Navíc je problém s orchestrem, který také přichází na děkovačku. Musel by se znovu dostat do “orchestřiště”, naladit se, což by znamenalo další (opět podle mě) zbytečné natahování.


  • kitty

    Ahoj všem,
    já jsem viděla včerejší večerní generálku a musím říci, že i já mám rozporuplný názor. Celkově se mi muzikál moc líbil. Především skvělá company. Velmi dobrý výkon podle mě podali pánové Štágr a Bartůněk. Skvělá byla Vlaďka Skalová, kterou jsem do té doby vůbec neznala.ale potlesk měla zaslouženě největší. Michal Skořepa ušel, Kateřina Brožová mě rozbrečela jetím, jak svěle hrála. Nejsmutnějším počinem se stalo obsazení Pavla Vítka a Terezy Mátlové do rolí mladého Maria a Cosette. Opravdu toto bylo k pláči. Infantilní Pavel Vítek opravdu není mladý student a prostě toto obsazení nemohu pochopit. Tereza Mátlová ani nehraje,ale bohužel ani nezpívá. Nebo spíš zpívá neskutečně falešně. díky této dvojici jsem odcházela z divadla spíš otrávená. I podle intenzity potlesku tyto role rozhodně neoslnily. GOJA obdařila všechny účinkující standing ovation, největší uspěch u divků měla Vlaďka Skalová, dále se nejvíce tleskalo dvojici Štágr-Bartůněk a obrovský aplaus sklidil skvělý Gavroche. Určitě na Bídníky vyražte, ale opravdu je důležité mít dobré obsazení.


  • kitty

    jo, zapoměla jsem na Thénardierovic…Marta Jandová a Filip Čapka…skvělá dvojka. opravdu super!!!!


  • thenardier

    rovněž jsem byl včera na generálce,pepa štágr coby valjean super,jen se mu dost pletou texty s javertem,ale to přijde,tom bartůněk super,tam není třeba pochybovat,brožová-mile překvapila,thenardier filipa čapky s emi moc líbil,je vykreslenej zase trochu jinak,ovšem jandová coby mme thenardier byla slabá,hlasově mi k ní jde super,ale na tom jevišti prostě jen byla.úžasnej byl michal skořepa v roli enjolrase,skvělá byla vladka skalová coby eponine,ale nejslabší byl pavel vítek jako marius,kterýmu se nejspíš chtěla pomstít i kostymérka,protože mi přišlo,že má všechny kostýmy minimálně o číslo menší a tudíž je v nich hrozně nacpanej.


  • janule

    a po regulernim predstaveni se pridavky nedavaly? (kdo to videl v GoJa minule…)


  • Zdeněk

    to janule: A co bys tak asi chtěla za přídavek? Byl déšť a kytky můžou kvést? nebo Javertovu sebevraždu? muzikál není koncert a ať se z toho romča třeba… zblázní :)


  • kuku

    to Zdeněk: hezky řečeno


  • thenardier

    přídavek tam nikdy nebyl….


  • thenardier

    a mimochodem romča tam byl včera taky a tvářil se dost spokojeně,to jen až tu bude plivat,jak to bylo hrozný a tak podobně


« Starší komentáře Novější komentáře »