Praha

Ledeckého “Vánoční zázrak” v Divadle Broadway si bere příklad z londýnských muzikálů


V Divadle Broadway bude mít 30. listopadu 2011 premiéru nový muzikál Janka Ledeckého “Vánoční zázrak aneb sliby se maj plnit o Vánocích“, který po vzoru londýnských produkcí má být tradičním symbolem pražské muzikálové scény. Kdo za projektem stojí, jaké je obsazení a další podrobnosti z dnešní tiskové konference se dozvíte v článku.

Janek Ledecký

Janek Ledecký se opět vrací do světa muzikálové tvorby. Po úspěšných muzikálech “Hamlet” a “Galileo” představí v Divadle Broadway vánoční romantický příběh “Vánoční zázrak”, který bude doprovázen známými Jankovými vánočními písněmi. Ledecký zároveň píše také libreto, na kterém s ním spolupracuje Jan Potměšil, dlouholetý scénárista a dramaturg České televize. Příběh je skutečně dojemný a nechybí v něm samozřejmě velká dávka lásky a vánoční atmosféry. “Určitě budeme potřebovat kapesníčky,” podotkla kostýmní návrhářka Simona Rybáková. Janek Ledecký pak jen dodal, že na Vánoce samozřejmě vše dopadne dobře.

Tvůrčí tým

Hudba, texty, libreto – Janek Ledecký
Libreto – Jan Potměšil
Režie – Radek Balaš
Aranžmá, orchestrace – Martin Kumžák
Scénografie – Šimon Caban
Kostýmy – Simona Rybáková
Choreografie – Jana Hanušová
Hudební nastudování – Jiří Březík

Hlavním hrdinou je sedmiletý Tomáš, který netuší, jak vypadají tradiční Vánoce. Ty jsou v rodině tabu! Tomáš se narodil totiž na Štědrý den, ale při porodu jeho matka zemřela. Proto místo Vánoc slaví jen narozeniny. To vše se má změnit, protože jeho otec Marek potká o letošních vánocích svojí studentskou lásku Veroniku a navíc dostane vysněnou práci od Radana, majitele developerské firmy. Jak dopadne láska Marka a Veroniky a dočká se Tomáš svých prvních Vánoc? A dočkáme se opravdového vánočního zázraku? Na to se budete muset jít podívat sami do Divadla Broadway…

Tvůrčí tým v čele s režisérem Radkem Balašem (druhý zleva)

Tvůrčí tým pod křídly producenta Oldřicha Lichtenberga si vzal příklad ze zahraničních vánočních titulů, mezi které patří například “A Christmas Carol“, který Janek Ledecký viděl na Vánoce v Londýně. Na světě je mnoho divadel, které v adventním čase přerušují svůj tradiční repertoár a nasazují tematické vánoční hry. A právě s touto tradicí chce prorazit i Divadlo Broadway, právě s “Vánočním zázrakem”.

Ten máme čekat více činoherní, i při pohledu na obsazení je zřejmé, že se sázelo především na činoherce a hudební složka bude spíše jen milým zpestřením. “Jsem rád, že můžu spolupracovat s hereckou špičkou i skvělým tvůrčím týmem,” pochvaloval si Radek Balaš, který pro Divadlo Broadway režíroval již například úspěšnou hudební komedii “Adéla ještě nevečeřela”.

Martin Dejdar

A koho tedy v novém muzikálu uvidíme? V hlavní roli Tomáška vystoupí mladý talent Filip Antonio, jeho otcem bude Martin Dejdar, jehož lásku Veroniku si zahrají Linda Rybová a Markéta Plánková. Podnikatele Radana ztvární Marek Vašut. Dědu si zahrají Petr Štěpánek a Marian Labuda, babičku Naďa Konvalinková a Květa Fialová. Potrhlého a napůl šíleného bratra Marka bude hrát Aleš Háma. Další role a alternace se doplní po konkurzu, na který jsme vás již prostřednictvím článku zvali.

Obsazení

Marek – Martin Dejdar
Veronika – Linda Rybová, Markéta Plánková
Radan – Marek Vašut
Tomáš – Filip Antonio
Děda – Petr Štěpánek, Marian Labuda
Babička – Květa Fialová, Naďa Konvalinková
Pája – Aleš Háma

Obsazení bude doplněné po konkurzu 1.6.2011

Všichni zúčastnění herci měli dobrou náladu a vtipkovali, například o Prostenalu Marka Vašuta nebo o šrámu na tváři Martina Dejdara, který s humorem jemu vlastním řekl, že to si odnesl z první korepetice s Jankem Ledeckým. Ve skutečnosti však šlo o zcela nezajímavé zranění o větev. Všichni se shodli, že nabídku přijali především díky písním Janka Ledeckého a zajímavosti tohoto projektu.

Linda Rybová se usmívala na všechny strany

Ještě jednou opakujeme, že premiéra je plánována na 30. listopadu 2011, té předchází tradiční série veřejných generálních zkoušek a poté se odehraje 21 exkluzivních repríz, včetně silvestrovského a novoročního představení, které bude zároveň posledním v sezóně, při úspěchu se předpokládá podobné uvedení na Vánoce 2012. Vstupenky můžete za obvyklé ceny nakupovat v síti Ticket Art.

Uvidíme tedy, jak se Janku Ledeckému a celému tvůrčímu a hereckému týmu podaří vytvořit nový vánoční “kult”, kterým by se chtěli časem vyrovnat například Rybově Mši vánoční. Jsou to velké cíle a dlouhá cesta ke kýženému úspěchu a pevně doufáme, že se v Divadle Broadway opět objeví kvalitní muzikálový kus. I nadále budeme pro vás tento titul sledovat.

Markéta Plánková, známá především z "Ordinace"

Marek Vašut

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Radek Janda. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na e-mail redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Aktuální zprávy
Muzikál RENT: Miluj, žij a plať se předvede do konce roku už jen třikrát
Aktuální zprávy
THE GREATEST SHOW představuje kompletní obsazení a přidává další termín koncertu!
Aktuální zprávy
Muzikál Krysař přivítal nové tváře
  • TerQa

    Super, muzikaly Janka mam rada, tak snad tenhle nebude vyjimkou, sice bych to radsi videla v Kalichu, ale… snad si to Janek ohlida, aby to bylo umelecky dobry.


  • Romča

    S Radkem Balašem to ani jiný, než umělecký dobrý, být nemůže!


  • Bídník

    Proc by nemohlo? Dyt Je treba zabit Davida taky reziroval on ne? Nebo ne?:o


  • Romča

    No právě. A to také bylo umělecky dokonce velmi dobré. Už proto, že na tom dělali jen samí výborní umělci – myslete si/pište si, co chcete. Beztak váš zdejší odpor vůči DB je už jen takovým folklórem, který se nosí, protože to je moderní – často je to naprosto bezdůvodné! Balaš by žádný shit neudělal. Pokud nechápete pojem crazy muzikál, pak ovšem chápu Váš smajlík… Nejen velké světové dílo musí být zárukou umělecké kvality! I bláznivá komedie se dá udělat umělecky dobře!