Praha

První singl z “Kudykamu” jde do rádií i na internet


CD s písněmi k připravované hře Michala Horáčka a Petra Hapky “Kudykam” vyjde sice až v září, ale nový singl s názvem “Přišlo mi to vhod“, který nazpívali Richard Krajčo a Jana Lota, míří do českých rádií již nyní. Singl navíc bude exkluzivně týden ke stažení na webu rádia Impuls. K singlu také vznikl videoklip, jehož premiéra bude příští týden. Další informace přetiskujeme v oficiální tiskové zprávě.

Plakát ke hře

Plakát ke hře

Divadelní hra Michala Horáčka s hudbou Petra Hapky Kudykam je vymezena 2009 verši. A také 19  písněmi. Některé z nich jsou už dobře známými hity (V Penziónu Svět, Strážce plamene, Rozeznávám), valná většina ale vznikla právě pro Kudykama. Nebudou ovšem znít jen ve Státní opeře Praha, kde se bude Kudykam od 21. října po tři sezony uvádět – vydavatelství Sony Music Entertainment chystá i vydání CD Kudykam. A od 11. května do vysílání českých rádií už míří první singl, duet Richarda Krajča a Jany Loty „Přišlo mi to vhod“. Premiérově jej nyní hraje Ráááádio Impuls, které od 28. dubna do 10. května nabídne posluchačům exkluzivní možnost stáhnout si tuto píseň zcela zdarma z webových stránek www.impuls.cz.

Myslím, že píseň Přišlo mi to vhod je tou správnou vlajkovou lodí jak alba, tak celého představení Kudykam. Jde o typicky hapkovskou, silnou melodii s klasicky hlubokým a intimním textem Michala Horáčka. K tomu dva výrazné a podmanivé hlasy…. S takovým materiálem je radost pracovat,“ pochvaluje si Ondřej Brzobohatý, který má na starosti instrumentaci a hudební nastudování představení Kudykam.

Richard Krajčo

Richard Krajčo

Richard Krajčo dostal od autorů na výběr z několika písní. Proč sáhl právě po „Přišlo mi to vhod“? „Líbí se mi její text a příběh. Ze spolupráce s Michalem Horáčkem jsem nadšený, plním si tím své sny. Když jsem ještě pouštěl desky s jeho texty v klubech na Ostravsku, říkal jsem si, že by bylo skvělé jednou si na takovéhle desce zazpívat… Teď se mi to splnilo dokonce už podruhé.

Richardu Krajčovi v poetickém dialogu písně „Přišlo mi to vhod“ zdatně sekunduje Jana Lota, nová tvář české hudební scény vládnoucí osobitou barvou hlasu. Před mikrofonem se s Richardem nesešli poprvé. „Shodou náhod se Jana objevila ve studiu, když jsme s Kryštofem natáčeli album V siločárách. Domluvili jsme se tehdy, že nám nazpívá pár vokálů,“ vzpomíná Richard Krajčo. K natáčení singlu pro Kudykama přiznává, že na začátku nahrávání byl trochu nervózní. „Ve studiu bylo docela dost lidí a na to nejsem zvyklý. Když nahrávám naše věci, bývám sám jen se zvukovým mistrem, abych měl klid a mohl se soustředit. Ale ve výsledku šlo o velmi příjemnou záležitost, vše bylo hotovo překvapivě ještě rychleji než obvykle.

Jana Lota

Jana Lota

Atmosféru a průběh nahrávání singlu skvěle zachytil videoklip k písni „Přišlo mi to vhod“ režiséra Jana Mudry. Tento zkušený dokumentarista je s kamerou v ruce nenápadným svědkem všech podstatných událostí a aktivit, které se kolem Kudykama dějí. Premiérové vysílání videoklipu nabídne server iHNED.cz od 27. dubna a televizní premiéra bude odvysílána hned následující den na TV Óčko.

Písně dvojice Michal Horáček a Petr Hapka – po pětadvaceti letech spolupráce už osvědčené značky té nejvyšší kvality – si velmi často vysloužily přízeň posluchačů a podobný osud dost možná čeká i songy z představení Kudykam. V hodnocení „hitových“ vyhlídek novinky „Přišlo mi to vhod“ je Richard Krajčo zdravě opatrný: „Člověk dopředu nikdy neví, která píseň se chytne. Je to sázka, a možná proto to pana Horáčka tak baví. Hodně záleží, jak konkrétní skladba zadrnká lidem na ukryté struny. Ale ambice dotknout se jich píseň Přišlo mi to vhod určitě má.“ A proto možná už nedlouho po premiérovém uvedení v českých rádiích bude v tramvaji nebo na ulicích k zaslechnutí tiché pobrukování: Přišlo mi to, přišlo vhod, že usnulas tu nepřikrytá, tvá pleť jak okno, za nímž svítá… a já byl ten, co jenom špitá o tom, co mu přišlo vhod…

Autorkou tiskové zprávy je Naďa Machková. Děkujeme za její laskavé poskytnutí.


Praha
Premiérový víkend muzikálu VLASY v Divadle Kalich (4x video)
Praha
Rebelové a Muzikálové léto Hudebního divadla Karlín. Vyhrajte vstupenky
Praha
“Osmý světadíl” bude opravdový stoprocentní muzikál, slibují tvůrci
  • Ondřej Doubrava

    Singl stažen a vážení, je to paráda!! Je pravda, že už jsem tak trochu věděl co čekat, neboť jsem tuto píseň už slyšel na tiskovce v osobitém podání pánské dvojice Ruml – Brzobohatý a už tehdy mě to naprosto dostalo, ale tahle nádherná ambientní verze snad nemohla být hezčí. Schválně, jestli to takhle po hiudební stránce bude znít i naživo. Ať už je září a říjen…


  • veny

    zajímavá píseň


  • Janík

    Mě se to vůbec nelíbí, je to pořád to stejný, taková textová onanie, nikam nevedoucí,samoúčelná a sebevzhlíživá.S interprety,kteří jsou nudní, tzv.prověření,aby nedej bože nevadili nějakým kritikům,prostě vybraní s českým srabismem a snobáctvím,které u Hapky s Horáčkem je vidět už hodně let.Pro mě – a vím že nejen pro mě- je to už úplně odpuzující, tohle nemůžu.Brrrr


  • Pavel Košatka

    Nebly bych zase tak tvrdý, ale tenhle styl hudby zkrátka není mým šálkem kávy. Na začátku písničky to znělo zajímavě, ale po 20 vteřinách to omrzí a uspí. No uvidíme, jak to bude vypadat na jevišti… Rozhodně v tom necítím hitový potenciál, aby si tohle někdo “v tramvaji nebo na ulici tiše pobroukával”.


  • Ondřej Doubrava

    A to já si zase poslední dobou nic jiného nebroukám. ;-)


  • veny

    jako já taky z toho nejsem odvařená a třeba ten název se mě nelíbí a v písni mě to silně vadí, ale je to zajímavá píseň, co se týče hudby. Ale z jedné písničky nejde dělat závěry.


  • Klárka

    Ani můj šálek kávy to tedy není… a to už mám lístek na generálku :-)