Praha

Bára Basiková nahrává nové CD “Johanky z Arku”


Dnes přišla z Divadla Kalich jedna příjemná novinka, a to natáčení nového výběrového CD s písněmi z muzikálu “Johanka z Arku“, jehož obnovenou premiéru divadlo chystá na září. Tam se poprvé po mateřské dovolené objeví Bára Basiková. Více informací v celém článku.

Bára Basiková při nahrávání nového CD

Bára Basiková při nahrávání nového CD

Bára Basiková je poprvé od porodu syna Theodora opět v nahrávacím studiu, kde pod dohledem Ondřeje Soukupa natáčí party Johanky z Arky. Deska vyjde k premiéře nového nastudování Johanky z Arku, která proběhne 14. září v Divadle Kalich. Na cédéčku i na jevišti jsou Bářinými kolegy např. Lucia Šoralová, Kamil Střihavka, Vilém Čok, Ondřej Ruml, Jiří Zonyga, Jan Kříž, Dalibor Gondík nebo Richard Tesařík. Smutnou zprávou je, že z obsazení vypadla Michaela Nosková a byla nahrazena Martinou Pártlovou, kterou můžete vidět v muzikálu Kladivo na čarodějnice0. Pro server Super.cz to uvedl tiskový mluvčí divadla Jaroslav Panenka.

Soundtrack k muzikálu Johanka z Arku také přinese zbrusu novou verzi hitu “Most přes minulost“. V nové úpravě písničku zpívají obě představitelky titulní hrdinky Bára Basiková a Lucia Šoralová. „Není v naší branži časté, aby taková hvězda, jako je Bára, přišla s tím, že se o singl pro rádia podělí s kolegyní,“ oceňuje zpěvaččinu velkorysost a kolegialitu autor hudby k muzikálu Ondřej Soukup.

Je mým velkým štěstím, že jsem měla vždycky perfektní alternace. Se všemi zpěvačkami jsem se skamarádila. Kolikrát jsem sama přinášela tipy, koho by režisér mohl na mou roli ještě oslovit. S Luckou Šoralovou, se kterou se budu střídat v Johance, se známe dlouho, vážím si toho, že je to naprosto vyrovnaná alternace. Spíš mě mrzí, že premiéru může vždycky hrát jen jeden a že v mediální prezentaci jsou prosazována jenom některá jména. Přijde mi to nespravedlivé,“ dodává Bára Basiková.

Ondřej Soukup a Bára Basiková ve studiu

Ondřej Soukup a Bára Basiková ve studiu

Ke kolotoči každodenních zkoušek se Bára připojí po 20. srpnu. Divadlo Kalich už má pro jejího několikaměsíčního syna objednanou dětskou postýlku, přebalovací pult a další vybavení pro maminky s malými dětmi. Ředitel divadla Michal Kocourek Basikové slíbil, že během zkoušení bude mít jen pro sebe vyčleněnou šatnu, která bude zařízena tak, aby v ní mohl několik hodin každý den strávit i Theodor. Ve chvílích, kdy bude zpěvačka na jevišti, se o něj bude v divadle starat jeho otec Petr Polák.

Překvapilo mě, že sotva jsem se vrátila z porodnice, začala mi přicházet jedna pracovní nabídka za druhou – na televizní pořady, hostování na turné, natáčení desek i na divadelní projekty. Všechna ta oslovení mi samozřejmě udělala radost, ale zatím je musím odmítat. Něco málo se rýsuje, nicméně v tuto chvíli opravdu sama nevím, kdy na to budu mít čas. Johanka je jediný pracovní závazek, který jsem přijala.  Považuji ji totiž za nejhezčí roli, jakou jsem kdy hrála,“ říká Bára Basiková.

Více informací o obnovené premiéře můžete nalézt v několika našich předchozích článcích.

Napsáno s využitím oficiální tiskové zprávy, kterou společně s fotografiemi poskytl Jaroslav Panenka. Děkujeme.


Praha
Mamma Mia! oficiálně zahájila zkoušky, prodáno je již 30.000 vstupenek
Aktuální zprávy
Muzikál ROMEO A JULIE se vrací, uvede ho Divadlo Hybernia
Pozvánky a konkurzy
Muzikálové trio SPOLEČNĚ v Hudebním divadle Karlín
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!