Praha

Hudební divadlo Karlín odpremiérovalo muzikálovou revue JAK SE DĚLÁ MUZIKÁL (+ video)


Ve středu 20. března 2019 se v Hudebním divadle Karlín premiérově představila muzikálová revue JAK SE DĚLÁ MUZIKÁL.

Novinka, která je cílena především na mladé či mladší publikum, odhalí divákům edukativní a zábavnou formou vše o tom, jak se vlastně dělá muzikál. Dozvíme se, jak samotné dílo vzniká, od jeho výběru až po slavnostní premiéru. Ocitneme se v myslích tvůrčího týmu, jaký titul vlastně vybrat, aby se z něho stal hit. Podíváme se na peripetie mezi představami režiséra a samotného tvůrce o tom, jak by mělo finálně dílo na jevišti vypadat. Následně zavítáme na casting (konkurz), kde jsou vybíráni jednotliví herci. Dozvíme se, jak probíhá zkoušení, od první čtené, přes aranžovací až generální zkoušku. To vše zakončeno premiérou a následným večírkem.

Průvodcem celého děje, tzv. mentorem, je režisér Antoním Procházka, který samotné dílo zrežíroval, a který se obsadil i do této režijní role. V dalších rolích, které ve většině případů hrají tak trochu sami sebe, bez alternace vystupují Iva Pazderková, Markéta Procházková, Barbora Šampalíková, Domika Býmová, Ines Ben Ahmed, Václav Noid Bárta, Martin Písařík, Denny Ratajský a Ivo Hrbáč.

Jak se dělá muzikál Hudební divadlo Karlín Společné foto po premiéře

Společné foto po premiéře

Několikačlenný orchestr řídí Kryštof Marek, který je rovněž zapojen do děje a i z jeho úst se dozvíme pár zajímavostí. Jako sbormistr figuruje Sára Bukovská. Choreografie vytvořila Ivana Hannichová, světelné režie se ujal Pavel Dautovský a zvukové Petr Ackerman. Scénu zhotovil Jaromír Vlček a kostýmy Andula Říhová. Dále jsou užity stávající kostýmy a scény, které byly vytvořeny pro Hudební divadlo Karlín.

Představení, které je hráno na „jeden zátah“ (neboli bez přestávky) trvá zhruba hodinu a deset minut a zazní v něm ukázky z karlínských muzikálů jako např. Sestra v akci, Bonnie & Clyde, Addams Family či velmi úspěšné novinky Legenda jménem Holmes.

JAK SE DĚLÁ MUZIKÁL je dobrou volbou pro ty, které vždy zajímalo pozadí divadla a vznik samotného díla a neměli příležitost k němu „přičichnout“. Edukativní a zábavnou formou, proloženou ukázkami z muzikálů se dozví vše, co doposud třeba nevěděli. Na své si mohou přijít i ostřílení bardi, kterým nějaký taj třeba do teď unikal anebo se v některých postavách dokonce i sami zhlédnou. Zatím nevíme, jak bude revue fungovat na cílového, mladého diváka. Nezbývá tedy něž popřát Hudebnímu divadlu Karlín co nejméně rozsvícených mobilů v hledišti.

VIDEO

FOTOGALERIE

Autorem fotografií je David Kraus (HdK)
Autorem společné fotografie je Radek Janda

Praha
Lucie Bílá si otevřela vlastní divadlo. Vrátí se i muzikály
Aktuální zprávy
Muzikál ČAS RŮŽÍ s hity Karla Gotta představil obsazení (+ video)
Praha
Obsazení muzikálu “Jesus Christ Superstar” HdK mísí osvědčené i nové tváře
  • Jarek

    Jenom hodinu a deset minut? Není to málo?


  • Slávka

    …))) navštívili jsme s vnoučaty a musím říct, že stejně jako se bavili mladí tak stejně i my starší…je to zdařilé dílko a účinkují báječní herci,zpěváci a muzikanti, Noid a Danny Ratajský úžasní ,představení doporučuji a jeho délka je rozumná…