Praha

Exkluzivní koncert KAREL SVOBODA 80 v Hudebním divadle Karlín


Hudební divadlo Karlín připravuje k nedožitým 80. narozeninám skladatele a hitmakera Karla Svobody exkluzivní koncert, v němž mu jeho písněmi vzdá poctu celá plejáda populárních umělců, jimž ve své době napsal spousty hitů, ale i mladší zpěváci, kteří jeho písně v současnosti pro tento koncert nazpívají, ale mnohdy i dále zařadí do svého repertoáru.

Karel Svoboda předčasně ukončil svůj plodný život v lednu 2007. Koncertem se však připomenou jeho nedožité narozeniny a to přesně v den, kdy se před osmdesáti lety narodil – 19. prosince.

“Někdy před tři čtvrtě rokem mě oslovil Ing. Jiří Paulů z firmy ProVox Music Publishing (která spravuje autorská práva Karla Svobody) a upozornil mě na to, že devatenáctého prosince se budou datovat nedožité osmdesáti Karla Svobody. To pro nás byla výzva, nad kterou nebylo potřeba dlouho přemýšlet a rozhodli jsme se, že zkusíme udělat koncert. Takovým posledním impulsem k tomu, že jsme se do toho pustili, bylo, že jsme se exkluzivně dohodli s Karlem Gottem,” informuje o vzniku koncertu ředitel Hudebního divadla Karlín Egon Kulhánek.

Tisková konference - Karel Svoboda 80 - Radan Dolejš - Jan Neckář - Václav Neckář - Pavel Polák - Leona Machálková - Václav Noid Bárta - Pavel Vítek - Daniel Hůlka - Helena Vondráčková

Tisková konference – Karel Svoboda 80

Scénář koncertu připravují Mgr. Pavel Polák, umělecký šéf divadla a Radan Dolejš, muzikolog, hudební historik a známý dramaturg koncertů a televizních zábavních pořadů. Celý večer bude mít v režii Michael Čech, hudební nastudování má na starosti Martin Kumžák za doprovodu symfonického orchestru Hudebního divadla Karlín pod jeho taktovkou. Choreografie vytvoří Petra Parvoničová a moderování se ujme Libor Bouček.

Koncert má být dělen do jednotlivých tematických bloků, z nichž namátkou zmiňme mj. FILMY A SERIÁLY (Tři oříšky pro Popelku, Noc na Karlštejně, Návštěvníci, Létající Čestmír a Dobrodružství kriminalistiky), MUZIKÁLY (Dracula, Monte Cristo, Noc na Karlštejně a Golem), MLADÍ A NEKLIDNÍ atd.

Jeden z vizuálů koncertu Karel Svoboda 80

Jeden z vizuálů koncertu Karel Svoboda 80

Vyvrcholením koncertu bude blok písní Karla Gotta a závěrečná finálová píseň všech účinkujících. Těmi jsou: Karel Gott, Lucie Bílá, Eva Pilarová, Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Michal David, Daniel Hůlka, Jiří Korn, Václav Neckář, Josef Vojtek, Martina Bárta, Ilona Csáková, Petra Janů, Leona Machálková, Iva Pazderková, Václav Noid Bárta, Martin Chodúr, Pavel Vítek, Lešek Semelka, Slza, Ines Ben Ahmed a Tereza Kopačková.

Zároveň byl představen obraz Joe Muczka jr., jenž vzdal hold památce Karla Svobody vytvořením jeho portrétu, a který zároveň slouží i jako vizuál ke koncertu. Obraz v sobě ukrývá genialitu, inspiraci a světlo, ale zároveň i chuť slz a nostalgie, která zůstává ve vzpomínkách na tohoto mimořádného umělce. Na jeho počest přenesl Joe Muczka jr. na obraz i úryvek notového zápisu z jeho nejslavnější skladby Lady Carneval, která se proslavila v šestatřiceti zemích po celém světě.

Obraz Joe Muczka jr. - Karel Svoboda 80

Obraz Joe Muczka jr. – Karel Svoboda 80

Exkluzivní koncert KAREL SVOBODA 80 uvede Hudební divadlo Karlín ve středu 19. prosince 2018 od 19 hod.

Vstupenky zakoupíte zatím výhradně prostřednictvím Hudebního divadla Karlín a až později budou k dispozici i v distribuci sítě Ticket Art.

Václav Noid Bárta - Karel Svoboda 80

Václav Noid Bárta

Leona Machálková - Karel Svoboda 80

Leona Machálková

Josef Vojtek - Karel Svoboda 80

Josef Vojtek


Praha
Sibyla – Královna ze Sáby se představila ve víru zkušebního procesu
Praha
Divadlo Kalich zveřejnilo obsazení nového muzikálu “Osmý světadíl”
Praha
FREDDIE pro velký zájem přidává termíny. Vyhrajte vstupenky
  • Dana

    Je mi líto, že pani Vondráčková tak neodpustitelně pokazila tak slavnou písničku “Lásko má já stůňu” nemá vůbec úctu. Co jí k takové nesmyslné vlastní úpravě při refrénu vedlo. To se tak potřebuje, za každou cenu, zviditelnit. Bylo mi líto doprovodu, protože jim to tato dáma pěkně pokazilaj. Ještě že alespoň nechala zpívat publikum a to to za NÍ odzpívalo jak se mělo. Pokazila to na celé čáře. Toto nebyla, z její strany, úcta Karlovi. Je mi ji vlastně lito, ze nemá soudnost.