Praha

Evita vstupuje do nové sezóny s Fišarovou a Sokolem


17. září poprvé vystoupí v divadle Studio DVA v roli EVITY Radka Fišarová. Po dobu mateřské dovolené tak zastoupí Moniku Absolonovou. V limitovaném počtu představení se také nově objeví v roli prezidenta Peróna režisér muzikálu Ondřej Sokol.

Radka Fišarová se stala světově nejmladší EVITOU, když v roce 1998 v pouhých dvaceti letech ztvárnila roli manželky argentinského diktátora Evu Perón v prvním českém uvedení tohoto slavného muzikálu Andrew Lloyd Webera a Time Rice v divadle Spirála, Praha. K návratu ke stejné roli úspěšná zpěvačka, šansoniérka a muzikálová herečka říká: „…dodnes se náročnosti EVITY moc představení nevyrovnalo. EVITA totiž není jen úžasná role, je to také zodpovědnost.“

Na roli první dámy Argentiny novou představitelku doporučila přímo Monika Absolonová. „Monču jsem viděla v EVITĚ třikrát a rozhodně to pro mě bylo velice inspirativní. Tady jsem najednou viděla zcela nové pojetí. Jsem vcelku příznivec modernějších úprav, ale tato je prostě obzvlášť povedená. Režie Ondřeje Sokola je originální, odlehčená a současná“, dodává Fišarová.

K pomyslnému předání muzikálového žezla mezi oběma zpěvačkami dojde na Narozeninovém koncertě Moniky Absolonové 27. září od 19 hod. v divadle Studio DVA. Večer vyvrcholí skladbami z muzikálu EVITA. K neopakovatelným zážitkům pak bude jistě patřit společný duet Don´t Cry For Me Argentina (Utiš svůj pláč, Argentino!).

Radka Fišarová a Ondřej Sokol

Radka Fišarová a Ondřej Sokol

V limitovaném počtu představení si od režijního pultíku také odskočí Ondřej Sokol, když zastoupí po dobu natáčení filmu Karla Rodena v roli prezidenta Peróna. „…kdyby to byla normální muzikálová role, kterou bych nepřizpůsoboval Karlovi, tak bych tuhle nabídku nikdy nevzal. …Tady je fajn, že mi nemusí nikdo nic vysvětlovat, takže jen musím za prvé nějakým způsobem vstoupit dovnitř a udělat z toho pravdu, a za druhé to nepo… :-)“, vysvětluje Sokol.

Páté české nastudování světového muzikálu EVITA uvádí divadlo Studio DVA ve spolupráci s The Really Useful Group Ltd. London od února 2015. V režii Ondřeje Sokola hlavní ženskou roli původně nastudovala Monika Absolonová. Po jejím boku se objevuje Karel Roden coby prezident Perón a v roli Che Peter Strenáčik. Legendární písně z dílny Tima Rice a Andrew Lloyd Webbera s českými texty Michaela Prostějovského zní v podání živého orchestru pod vedením Kryštofa Marka, který se podílel již na prvním uvedení v divadle Spirála.

Díky zájmu veřejnosti o muzikál byly do prodeje přidány další termíny až do května 2016.


Aktuální zprávy
Premiéra spektakulární Czech Cabaret Show se blíží
Fotoreportáže a galerie
Jesus Christ Superstar oslavil 20 let v České republice
Fotoreportáže a galerie
100 000. návštěvník “Mýdlového prince” zavítal do Divadla Broadway