Praha

Divadlo Na Fidlovačce uvede Šakalí léta


Divadle Na Fidlovačce začaly zkoušky muzikálu Šakalí léta. Čerstvé a svěží zpracování známého muzikálu slibuje Na Fidlovačce mladý tvůrčí tým v čele s režisérem Adamem Skalou. Premiéra se uskuteční již 23. 3. 2019.

Na počest hrdinům, kteří kdysi zbláznili lidi. – Muzikálová groteska podle námětu filmu Jana Hřebejka a Petra Jarchovského a povídek Petra Šabacha.

Je rok 1957, na oběžnou dráhu vstříc novým zítřkům vzlétá Lajka, Klement Gottwald spokojeně odpočívá ve vítkovském mauzoleu, nad Prahou se stále ještě tyčí pomník zavrženého Stalina a do šedi tepláků budování socialismu přichází Bejby. Barevný, svěží a svůj, vnáší rytmus rock and rollu do pevně zakotveného maloměstského života pod rudou hvězdou. Oživí dětské fantazie, zformuje sny a ukáže, že ne všichni musí šlapat, jak se jim píská. Z dětského pobrukování „Tluče bubeníček“ se stanou válečné bubny a z klidu dospělých klid před bouří. Někdo musí z kola ven.

Hra o hudbě, svobodě, dětských snech, o životě lidí v nelehké době, kdy jinakost se nenosí a každý krok mimo rytmus je po zásluze potrestán. O síle a slabosti charakteru, o lásce a žárlivosti.

Billboard muzikálu Šakalí léta v Divadle Na Fidlovačce

Billboard muzikálu Šakalí léta v Divadle Na Fidlovačce

O zpracování muzikálu se postarají:

REŽIE: Adam Skala, student oboru režie na DAMU, který již s režisérkou Zuzanou Burianovou vedl soubor Krutodivadlo Kachny!, má za sebou řadu režijních prací (jako site-specific Kacířské nápady, monodrama Osamělé večery Dory N., nebo dokumentární hru Kopanec) i ocenění svých divadelních her. (Za první původní hru Zářez obdržel čestné uznání v soutěži o Cenu Evalda Schorma za rok 2016, za hru Žranice získal spolu s Kamilou Krbcovou v této soutěži první místo za rok 2017).

DRAMATURGIE: Kamila Krbcová, studentka dramaturgie na DAMU, dlouhodobě spolupracuje s Divadlem Spektákl a režisérem Janem Holcem, se kterým byli nominováni v cenách Český tučňák pro mladé umělce. Jako dramaturg se podílela na vzniku autorských inscenací Hrabe ti? aneb Hrabal ve Studiu Palm OFF, Demokracie v Divadle Minor, nebo Zábava v Divadle Ypsilon.

SCÉNOGRAFIE: Tereza Gsöllhoferová, studentka oboru scénografie na DAMU, spolupracovala s Divadlem Letí a studiem H2O. Vytvořila scénografii k imerzivním projektům Letec/L’AviateurPomezí, přičemž za práci na projektu Pomezí získala Cenu divadelní kritiky za rok 2016 za Scénografii roku, a za scénografii k inscenaci Žranice byla oceněna na mezinárodním festivalu Encounter v Brně.

KOSTÝMNÍ VÝTVARNICE: Eva Justichová, vystudovala obor scénografie na DAMU. Vytvořila scénografii a kostýmy k imerzivním projektům Pomezí, Pozvání, Prosíme nesahat a Dům v jabloních. Spolupracovala s Divadlem Na hraně, Divadlem v Dlouhé, Divadlem Letí a Studiem H2O. Vystavovala své kostýmy jako součást projektu Kmeny/Tribes na PQ 2015. společně s Terezou Gsöllhoferovou získala Cenu divadelní kritiky za rok 2016 za Scénografii roku za práci na projektu Pomezí.

CHOREOGRAFIE: Ivana Hannichová, známá česká choreografka působí v uměleckém i komerčním světě již 20 let, přičemž za tu dobu prošla jako tanečnice a choreografka mnoha divadelními projekty, muzikály a dalším. Spolupracovala např. na muzikálech Doktor Ox, Ženy na pokraji nervového zhroucení, Swing se vrací neboli o štěstí, Jesus Christ Superstar, Tři oříšky pro Popelku, Rocky, Ať žijí duchové!, Mamma Mia!, Aida, a dalších.

V obsazení se představí:

Bejby – Daniel Krejčík, Lukáš Adam
Eda – Jan Komínek, Marek Lambora
Prokop – Josef Polášek, Karel Zima
Kšanda – Adam Kralovič, Prokop Zach
Alena – Štěpánka Fingerhutová, Magdaléna Kuntová
Milada – Aneta Krejčíková, Vanda Chaloupková
Ivan – Jiří Racek, Zdeněk Vencl

Company – Angelika Sbouli, Veronika Lapková, Anna Jiřina Daňhelová, Eliška Hanušová, Sára Halušková, Barbora Hrušková, Šimon Pliska, Marek Zeman, Ondřej Hyneš, Petr Jeřábek, Vojtěch Vodochodský, Jiří Roskot, Eva Miškovič, Barbora Králová, Karolína Tothová, Zuzana Pilná, Tomáš Smička, Mirek Kosík, Michal Máša, Jakub Šimůnek, Martin Smrž


Praha
Úspěšný světoběžník “RENT” zavítá v srpnu do Prahy
Aktuální zprávy
Muzikálové léto Hudebního divadla Karlín se 100% zárukou vrácení peněz
Pozvánky a konkurzy
Muzikál Sněhurka na ledě s Tomášem Vernerem v hlavní roli míří do pražské O2 areny
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!