Praha

Divadlo Kalich oslavilo 13 let, příští září uvede nový muzikál “Mauglí”


Ve čtvrtek 1. listopadu 2012 oslavilo pražské Divadlo Kalich své 13. výročí, a to představením muzikálu Gábiny Osvaldové a Ondřeje Soukupa “Robin Hood“. Aby nebylo důvodů k oslavě málo, získali autoři muzikálu Zlatou desku za prodej alba muzikálu a vylosován byl také 100 000. divák. Producent Michal Kocourek však neusíná na vavřínech a již nyní se usilovně připravuje na uvedení nového muzikálu “Mauglí“.

Jubilejní “Robin Hood”

Přesně v den svých 13. narozenin přivítalo pražské Divadlo Kalich 100 000. diváka muzikálu “Robin Hood”. Jubilejní divačkou se stala paní Nikola, která je domovem na Brněnsku. Kromě řady dárků ji čekalo také setkání s herci v zákulisí. V hlavních rolích slavnostní reprízy vystoupili Jan Kříž, Lucia Šoralová, Leona Machálková, Kamil Střihavka, Jiří Zonyga, Bedřich Lévi, Marie Blahynková, Antonín Moravec, Petr Pečený, Michal Pleskot, Petr Opava a další.

Kamil Střihavka a Leona Machálková ztvárnili na slavnostním představení ústřední záporácké duo

Autoři muzikálu Ondřej Soukup, Gabriela Osvaldová, Miroslav Mirčev a producent Michal Kocourek zároveň obdrželi Zlatou desku za prodej nosičů s hudbou z Robina Hooda. “Získat Zlatou desku v době, kdy lidi kradou muziku v podobě digitálních jedniček a nul, je skoro zázrak,” poukázal při přebírání trofeje Ondřej Soukup na nešvar internetové éry.

Robin Hood nám dělá radost už od své premiéry v září 2010 – výbornými recenzemi, které na něj vyšly, i neutuchajícím zájmem diváků. Navíc se mu daří také na mezinárodním poli. Licenci na jeho uvádění jsme prodali do všech německy mluvících zemí, k závěrečné dohodě spějí rovněž jednání s producenty z Jižní Koreje a Dánska,” hodnotí ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek, který tuto scénu před 13 lety založil.

V letošní zprávě Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu bylo Divadlo Kalich vyhlášeno nejnavštěvovanější soukromou scénou v České republice.

Herci a autoři muzikálu se Zlatou deskou "Robina Hooda"

Autorem fotografií je Richard Kocourek, děkujeme za jejich poskytnutí.

V září 2013 se těšte na nový muzikál “Mauglí”

Tradičně v září 2013 se můžete těšit na nový muzikálovou premiéru divadla, která po světové “Pomádě” vsadí producent Michal Kocourek opět na původní českou tvorbu. Autorská dvojice Ondřej Soukup a Gábina Osvaldová tak po “Robinu Hoodovi” představí premiérově v Divadle Kalich muzikál “Mauglí“. Tvůrčí tým se schází pravidelně již od letních prázdnin a v současné době je již dopsaný.

Muzikál Mauglí je po autorské stránce hotov. Libreto odevzdala Gabriela Osvaldová producentu Michalu Kocourkovi už loni, Ondřej Soukup dokončil svou skladatelskou práci před několika týdny,” potvrdil našemu serveru tiskový mluvčí Divadla Kalich Jaroslav Panenka. Dodal také, že v zimě proběhnou konkurzy, které budou včas vypsány.

Muzikál “Mauglí” pro Vás samozřejmě i nadále sledujeme a budeme informovat, jakmile dostaneme další oficiální informace.


Praha
Muzikál MAMMA MIA! zahájil svou poslední sezónu
Recenze a reportáže
Muzikál „Robin Hood“ se novinářům předvedl na excelentní press show (+ video záznam)
Aktuální zprávy
Premiéra spektakulární Czech Cabaret Show se blíží
  • Martin K.

    Určitě to bude zase pecka – jako vždy, co divadlo Kalich uvede. Moc se těším!


  • Nick

    Jsem opravdu zvědav, kdo bude hrát Mauglího :D


  • veny

    Tipuji Noida… :)


  • Phoebe

    Ten je na Mauglího “drobátko” přerostlý… :-) Četla jsem rozhovor se Soukupem a mluvil o konkurzu na Mauglího a že je zvědav jestli najdou talentovaného malého kluka co zvládne zpěv i tanec najednou…


  • Tery

    Phoebe: A můžu se zeptat, kde ten rozhovor byl? :)


  • veny

    Ježíši, to je omyl. :(
    Já bych třeba v roli viděla Filipa Antonia, ikdyž záleží na náročnosti role, ale myslím, že typově by se hodil.


  • honza16

    Jeden muzikál na tohle téma už máme. A myslím si, že je celkem povedený….


  • Ondřej Doubrava

    honza16: Těch českých muzikálů na toto téma je rozhodně více, jistý si jsem rozhodně minimálně dvěma, kormě plzeňského zpracování je i jedno brněnské z 90. let.


  • Pluto

    Zajímavé. Premiéra Mauglího bude v záři 2013 a již nyní, skoro rok před premiérou, je dílo napsané. Pěkná paralela s Mata Hari, která bude mít taky přemiéru v září 2013, ale ještě není napsaná ani čárka :o)