Praha

Divadelní adaptace slavné muzikálové komedie “Světáci” zlákala i Moniku Absolonovou


Divadelní společnost Háta Olgy Želenské chystá v Branickém divadle premiéru divadelní adaptace slavné filmové hudební komedie Zdeňka Podskalského “Světáci” z roku 1969. Režisérem nové divadelní úpravy je Lumír Olšovský, který ke spolupráci přizval například Moniku Absolnovou, Aleše Hámu, sourozence Gondíkovy nebo Pavla Vítka. Premiéra je plánována na začátek května. Podrobnosti a fotografie z tiskové konference naleznete v celém článku.

Tisková konference 7.4.2011

Parta tří fasádníků od Velhartic pracuje v Praze, v tom zářivém, velikém hlavním městě plném lákadel, zábavy a bujarého nočního života. Po dramatickém zážitku v grilbaru Diplomat, kde způsobí požár, se rozhodnou vzdělat v oblasti společenského chování. Doufají, že si napříště v takovém „lepším podniku“ zaslouží, jako opravdoví světáci, společnost dam na úrovni. Odevzdají se do rukou zkušeného vychovatele, emeritního profesora tance a společenské výchovy. Kdo mohl tušit, že nakonec natrefí na trojici podobně „dobře vyškolených“ lehkých dam?

Notoricky známá filmová hudební komedie Zdeňka Podskalského a Vratislava Blažka “Světáci” s písněmi Evžena Illína a Vlastimila Hály z roku 1969 trůní od své premiéry na špičce žebříčků nejoblíbenějších českých filmů. V divadelní úpravě a v režii Lumíra Olšovského se na jevišti objeví stálice Divadelní společnosti Háta, ale i nové populární tváře: Mahulena Bočanová, Adéla Gondíková, Vlasta Žehrová, Olga Želenská, Monika Absolonová, Ivana Andrlová anebo Jana Zenáhlíková v rolích lehkých dam, Miriam Kantorková nebo Vlasta Peterková v roli paní Trčkové, Dalibor Gondík, Martin Zounar, Zbyšek Pantůček, Aleš Háma, Filip Tomsa, Lumír Olšovský v rolích fasádníků a Martin Sobotka, Pavel Vítek a Lukáš Pečenka v ostatních rolích. Jako zvláštní hosté účinkují v roli emeritního profesora šarmantní Jan Přeučil nebo „dechovkový král“ Josef Oplt.

Lumír Olšovský, Olga Želenská a Monika Absolonová

Z tvůrčího týmu můžeme kromě režiséra Lumíra Olšovského dále jmenovat Hanu Číčelovou (choreografie), Lucii Loosovou (kostýmy a scénografie) nebo Jiřího Petra (hudební nastudování). Slavnostní premiérová představení se odehrají na jevišti Branického divadla ve dnech 5. a 12. května 2011. Ještě předtím se předpremiérově představení uvede v Městském divadle v Novém Boru, a to 21. dubna 2011. Jednotné vstupné do Branického divadla na hudební komedii “Světáci” je 500 korun, případně zlevněných 250 korun pro děti, studenty a důchodce.

Hromadná fotografie hereckého i tvůrčího týmu

Mahulena Bočanová, Martin Zounar a Filip Tomsa

Nouze nebyla ani o humor...

Aleš Háma, Pavel Vítek a Dalibor Gondík

Monika Absolonová

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Tomáš Král. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na e-mail redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Praha
Muzikál “Mauglí” hledal inspiraci v ZOO
Praha
“Horečka sobotní noci” – fotografie ze sedací zkoušky + kompletní obsazení
Aktuální zprávy
Muzikál Sedmero havranů zve na svou pražskou derniéru
  • veny

    Svěťáci nebo Světáci?


  • Tery

    Myslím, že by to měli být Světáci :)


  • Romča

    Samozřejmě, že Světáci, je to tak i na P.R. materiálech z TK, ale když halt někdo neumí číst…


  • tom

    Pěkně drahé vstupné!


  • Romča

    Navíc (viz titulek) mám ten dojem, že Monika není Absolnová, ale Absolonová a někdo mohl přizvat koho co, 4. pád, sourozence Gondíkovy (n. r. od 1. pádu sourozenci Gondíkovi). A to jsem to radši nečetl celé – resp. četl, ale už včera přímo z těch tiskových materiálů:)


  • TerQa

    Tohle vypada zajimave, Lumir umi delat dobre hudebni komedie, navic tu ma docela zajimave herce, i kdyz treba Zounara si mohli odpustit. Ale to vstupne na takovou spice cinoherni zalezitost mi prijde dost vysoke, i kdyz jsem studentka a mam to za pulku, ale i tak. To i do ty pitomy Brodwaye se na “nejlepsi hvezdy a nejdrazsi muzikaly” dostanu za 150, vedle do Hybernu za 200 a Karlin za 230. A treba u Karlina tim platim i orchestr a tak, tak me jen zarazi 500 za neco tak inscenacne nedraheho. Ale stejne mi asi zvedavost neda a pujdu se podivat, hlavne kvuli Absolonove, kterou sice nemusim, ale jste zvedava jak si tady s tim poradi, zvlaste kdyz bude hrat tu roli Janzurovy…..


  • Romča

    Jj, ona ta “pitomá Broadway” totiž myslí na lidi… – ach ta úroveň zdejších diskutujících. Jen kdybych něco podobného napsal já na adresu třeba Jesuse nebo Robina – to by bylo haló…
    PS: Světáci zas tak nedrazí inscenačně nebudou… A ceny lístků se odvíjí mj. od toho, jaké sponzorské zázemí za sebou máte či nemáte…


  • Tereza

    No to bude dílo teda! Proč předělávat klasiku? Proboha! A obsadit takovou bandu… A Žehrová nebo Želenská už jsou na kurtizány dost okoukaný starý ježibaby. Gondík a Háma zas budou přes čáru vtipní. No je mi z toho zle.


  • Terka

    Nevíte někdo kdo bude v obsazení 12.5. ve Světácích v Bránickém divadle?děkuji za odpověď


  • Dan

    Terka: Nevim,ale vím že tam bude Absolonová :)


  • Olynka

    Byla jsem ve čtvrtek a sestava Limr, Pantůček, Zounar byla prostě úžasná :o) Absolonová k sežrání a vícerole Vítek, Sobotka – luxus. Doporučuji!!!


  • Václav

    Ne a ne a ne.Divadlo Háta si na sebe ušilo bič tím, že se pokouší napodobovat dokonalé. Bohužel se nic z toho nedá zrealizovat, rozhodně ne v podání členů zmíněného divadlo. Jediný dík patří tvůrcům za to, že jsem si společně s Pavlem Vítkem mohl zanotovat ty skvělé písňové texty s líbivým hudebním podtextem. Jinak perly typu zesměšňování slechů pana Hámy či glosy v podání (druhdy kvalitního) herce p. Přeučila “v prdeli” svým způsobem uráží veledílo kolektivu řízeného panem Podskalským. Po shlédnutí (a vytrpění) představení jsem mazal domů zapnout honem dvd s originálem, abych to spláchl:-).