Praha

“Carmen” se poodhalila na první tiskové konferenci


Dnes proběhla první tiskovka k připravovanému muzikálu Carmen, na které jsme bohužel chyběli, ale informace z ní samozřejmě přinášíme. V našem článku se tak dozvíte vše o tomto projektu.

Carmen

Nová verze Carmen, kterou pro Hudební divadlo Karlín píše trojice zkušených amerických autorů, Frank Wildhorn (hudba), Norman Allen (libreto) a Jack Murphy (texty), není stejná jako původní kniha nebo opera. Není to „moderní verze“ Carmen, ale, tak jak jej zpracovali Egon Kulhánek a Adam Novák, jde o příběh Carmen „inspirovaný“.

Carmen je první světový muzikál, který bude mít v ČR světovou premiéru a tak je to pro Hudební divadlo Karlín obrovská příležitost, jak ukázat své kvality světu. Muzikál vzniká ve spolupráci s Divadlem TaFantastika a pod záštitou primátora hl. m. Prahy MUDr. Pavla Béma

Obrovská příležitost je to samozřejmě i pro účinkující, kteří mohou upoutat pozornost zahraničních producentů a autorů. Včera probíhaly poslední fáze konkurzu a americký tým nyní vybírá nejlepší kandidáty, kteří se v září předvedou v muzikálu. Jediné jméno, které padlo, je Lucie Bílá, kterou můžeme vidět i na plakátech k muzikálu. Další osoby a obsazení se dozvíme po další tiskové konferenci 30. 4. 2008.

Spolupráce dvou divadel a zkušený zahraniční tým slibuje jedinečnou podívanou, která v Praze doposud chyběla. Uvidíme na kolik se tento slib vyplní. První představení bude 24. září 2008 – předprodej byl již zahájen! Světová premiéra amerického muzikálu bude v říjnu 2008 v Hudebním divadle Karlín.

Všechny další informace jsou dostupné na oficiálním webu Hudebního divadla Karlín. Nakonec přikládáme pár kostýmních návrhů, které zpracovala Andrea Bartha (Čardášová princezna).

vedma_muzikal_carmen.jpg klauni_muzikal_carmen.jpg jose_a_garcia_s_vojaky_muzikal_carmen.jpg cirkus_muzikal_carmen.jpg

Oficiální web muzikálucarmen-musical.com


Archiv
Nejslavnější rodinný muzikál všech dob poprvé v Praze!
Praha
Muzikál ROMEO a JULIE Zdeňka Bartáka zamířil do Divadla Hybernia (+ videa)
Fotoreportáže a galerie
Přízrak Londýna: Jak se zkouší muzikálový kostým?
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!