Praha

Alenka v kraji zázraků finišuje do finále (+ video)


Nový český rodinný muzikál Alenka v kraji zázraků připravovaný na motivy známých příběhů Lewise Carrolla Alenka v říši divů a Za zrcadlem zakončil první část zkoušek. Zkoušelo se v prostředí, které si herci zamilovali, v prostředí, ze kterého odstartovalo na velká evropská, světová i olympijská finále mnoho slavných jmen.

Je to vodácký slalomářský kanál v pražské Troji. A tady, v moderní tělocvičně, se celý srpen nacvičovaly choreografie Petry Parvoničové na hudbu Vašo Patejdla, za účasti všech Alenek, Houseňáků, Bílých, Černých a Srdcových královen, Bublifíků, Valibuků a dalších postav z Alenčiny říše.

„Ta hudba je tak úžasná a inspirativní,“ říká choreografka, „že jsem si musela dát tu dlouhou práci a s našimi herci něco náročného nacvičit. “ Nejen s dospělými, ale i s dětskými herci, kterých se v muzikálu objeví deset. „To spojení profesionálních dospělých herců a talentovaných mladých nadějí,“ říká dál Petra, „je další věc, která mě inspiruje a baví a mám pocit, že společně vytvoříme něco nevšedního a neokoukaného a že se to bude divákům líbit.“

Dětská company

Dětská company

Stejný dojem ze zkoušek mají i herci, autoři Alena a Jan Pixovi a režisér Matěj Balcar. „Děti jsou neuvěřitelně ukázněné a disciplinované,“ říká režisér. „Trochu jsem měl zpočátku z většího počtu dětí strach, protože každá dětská role má trojí alternaci, což je dohromady třicet dětí na zkoušce, ale musím říct, že zatím byly neočekávaně hodné.“

„Poděkovat za to musíme i rodičům, kteří své děti trpělivě a s úsměvem téměř denně vozili do Troje na zkoušky,“ dodává Lenka Pixová z producentské společnosti Pixa-pro.

Plakát - Alenka v kraji zázraků

Plakát – Alenka v kraji zázraků

„V muzikálu Alenka v kraji zázraků se sešli ostřílení muzikáloví herci s herci, kteří v muzikálu ještě nehráli – a pak ještě navíc se zmíněnými třiceti dětskými herci. Tedy společnost dost různorodá. Přesto, nebo možná právě proto, byla zatím, nechci to zakřiknout, atmosféra velmi kamarádská, všichni s nadšením spolupracovali s režisérem na pojetí netypických až záhadných postav z Alenčiny říše a přicházeli s novými a novými nápady,“ doplňuje Alena Pixová, spoluautorka scénáře.

Zatímco v Troji se zkoušelo, v dílnách se pod vedením scénografa a výtvarníka Martina Černého připravovala pro říši zázraků zázračná výprava a kostýmy.

Scéna Martina Černého Alenka v kraji zázraků

Scéna Martina Černého

V současné chvíli se pilně zkouší přímo na prknech Divadla Hybernia, kde 22. a 23. září 2016 proběhnou slavnostní premiéry.

Vstupenky na muzikál Alenka v kraji zázraků zakoupíte v síti TICKET ART.

VIDEO ze zkoušky (medley) muzikálu

FOTOGALERIE z Troji

Foto: Alenka v kraji zázraků a Radek Janda (3)

Praha
Obsazení a tvůrčí tým rockové opery “Oidipus Tyranus”
Praha
Protagonisté připravovaného muzikálu “Robin Hood” vyzkoušeli lukostřelbu
Pozvánky a konkurzy
Leona Machálková oslaví jubileum koncertem plným hvězd
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!