Praha

První informace k muzikálu “Adéla ještě nevečeřela”


V pátek 18.dubna 2008 se v Divadle Broadway konala tisková konference k nově připravovanému muzikálu Adéla ještě nevečeřela. Co nás čeká a nemine, se již jako tradičně dozvíte v našem článku.

Muzikál bude vycházet nejen ze stejnojmenného filmu z roku 1977, ale i z literární předlohy. Režie, divadelní adaptace a textů písní se ujme Radek Balaš. Hudbu složil Ondřej Brousek, choreografii vytvoří  Kristina Bastienová, scénu Šimon Caban a kostýmů se ujme výtvarnice a módní návrhářka Jolana Izbická-Schofield, to vše v produkci Oldřicha Lichtenberga. Program pro představení nafotí renomovaný fotograf Jan Saudek.

A jaký je v krátkosti příběh muzikálu? Je to parodie na rodokapsové detektivky. Tato detektivní komedie líčí souboj světově proslulého a nepřekonatelného detektiva Nicka Cartera s ďábelským botanikem hrabětem von Kratzmarem a jeho masožravé rostliny jménem Adéla.

V roli detektiva Nicka Cartera se představí Ondřej Brzobohatý v alternaci Aleše Hámy. V hlavní ženské roli Květušky se můžeme těšit na Zuzana Norisovou (v jednání je alternace Jitky Čvančarové). Role Kratzmara bude svěřena Richardu Genzerovi (dále jsou v jednání Jiří Langmajer, Jan Budař nebo Martin Dejdar) Hraběnku Thunovou si zahraje Jana Švandová (produkce by prý ráda oslovila i Květu Fialovou). Masožravá kytka Adéla bude mít oproti filmu loutkovou podobu a nazpívat by ji měla Monika Absolonová.

Než se ovšem Adéla objeví v Divadle Broadway, bude mít svojí zářijovou premiéru ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, kde se mimo jiné pod taktovkou Radka Balaše již odehrál úspěšný muzikál Donaha! a Sugar. Ovšem v Uhersko Hradišťském provedení budou chybět hlavní pražské tváře jako Ondřej Brzobohatý či Zuzana Norisová.

Na pražskou Adélu se tedy můžeme těšit od 23.10.2008, kdy je ohlášena premiéra. Ještě předtím, rozezní od 11.9.2008 prkna Divadla Broadway egyptská královna Kleopatra, která se po zhruba měsíčním působení Adély vrátí od 27.11.2008 do konce roku (již po několikáté) zpět a 5.března 2009 budeme očekávat premiéru nového díla Mona Lisa.


Praha
“Horečka sobotní noci” – fotografie ze sedací zkoušky + kompletní obsazení
Pozvánky a konkurzy
“AKNELA” na lodi Tajemství symbolicky spojí Prahu a Brno
Praha
“Naháči” mají před premiérou, máme pro vás obsazení i fotografie!
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!