Aktuální zprávy

Pohádková muzikálová show “Mrazík na ledě” se vrací v celorepublikovém turné


Ano, čtete správně, pohádkový muzikál “Mrazík na ledě“, který slavil obrovský úspěch v letech 1998-2000 se vrací zpět na české stadiony. Společně s předními českými a slovenskými bruslaři se na ledovou plochu vrátí i hvězdy českého šoubyznysu v čele s Karlem Gottem, Ivetou Bartošovou nebo Jiřinou Bohdalovou. Od října 2010 na vašich zimních stadionech!

Mrazík se vrací

Ruská filmová pohádka Mrazík tvoří po léta neodmyslitelnou součást českých televizních vánoc. Každoročně dokázala přilákat ke sledování miliony našich dětí i jejich rodičů a patří po generace k nejoblíbenějším pohádkám vůbec. Obrovská popularita této pohádky se stala inspirací k jejímu přepracování do podoby pohádkového muzikálu na ledě.Turné v sezoně 1998 – 1999 a 1999 -2000 proběhlo s famózním úspěchem a rozpoutalo úplnou “mrazíkománii”.

“Po deseti letech od premiérového turné jsme přesvědčeni, že nastal čas pro znovu uvedení pohádkového muzikálu na ledě Mrazík, neboť dorostly nové generace dětí a vzhledem k minulému úspěchu se dá očekávat opět vysoká návštěvnost a ohlas,” říkají producenti o novém uvedení. To je zaměřeno především na rodinu jako celek. Rodiče si připomenou notoricky známé, kouzelné dílko, z něhož často dokonce citují a dětem tato klasická pohádka, atraktivností zpracování, vyplní mezeru v současné nabídce produkcí pro malé diváky.

Po desetileté pauze dozná představení celou řadu změn, především díky novým možnostem jevištního ztvárnění. Ale změny se netýkají jenom jevištních efektů. Scéna bude nová, stejně tak mnohá choreografická čísla a celý příběh bude ještě věrnější předloze – ruské filmové pohádce s důrazem na pohádkovost, komiku a větší dynamiku. Více postav bude bruslit na ledě, baba Jaga skončí opravdu v rozžhavené peci, dědeček Hříbeček se bude schovávat Ivanovi opravdu v lese a pro dokonalé dokreslení atmosféry budou použity projekce.

Termíny představení 2010

9. – 10.10.2010 – Zimní stadion, Frýdek Místek
22. – 24.10.2010 – ČEZ ARÉNA Pardubice
29. – 31.10.2010 – Tipsport aréna Liberec
5. – 7.11.2010 – Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín
12. – 14.11.2010 Hala Rondo, Brno
19. – 21.11.2010 – Budvar aréna, České Budějovice
27. – 28.11.2010 – KV ARÉNA, Karlovy Vary
3. – 5.12.2010 – Zimní stadion HC, Olomouc
10. – 12.12.2010 – ČEZ ARÉNA, Plzeň
17. – 19.12.2010 – TESLA ARÉNA, Praha

Na přelomu února a března 2011 se odehrají představení v Ostravě, Ústí nad Labem a Hradci Králové.

Premiéra je plánována na 9.10.2010 ve Frýdku Místku, kde “Mrazík” zahájí své celorepublikové turné po zimních stadionech. Rok 2010 zakončí v Praze a příští rok budou následovat další česká města, ale i několik slovenských měst. A koho v lední revue uvidíte? Samozřejmě kromě špičkových českých a slovenských bruslařů se divákům představí hvězdy české popmusic. Ze slibovaných jmen můžeme jmenovat Ivetu Bartošovou (která je nechvalně známá dvěma muzikálovými projekty, které před premiérou opustila), Karla Gotta, Jiřinu Bohdalovou, Martina Dejdara, Věru Špinarovou, Viléma Čoka, Aleše Brichtu, Petra Jandu nebo Vladimíra Kratinu.

Ceny vstupenek jsou od 795 do 245 korun (děti do 12ti let mají slevu). Předprodejním partnerem “Mrazíka” je společnost Ticket Art, u které můžete vstupenky zakoupit on-line. Další informace pro vás samozřejmě zjišťujeme!

Napsáno s využitím oficiálních tiskových materiálů.


Aktuální zprávy
Andrew Lloyd Webber zpřístupní své muzikály on-line a zdarma
Aktuální zprávy
Muzikál ROBIN HOOD se vrací na repertoár Divadla Kalich
Aktuální zprávy
“Děti Ráje” pokřtili CD s pohádkami, vyhrajte ho u nás (+ video)
  • kalich

    No tak Bartošová, to můžete rovnou hledat alternaci na stálo. :-D


  • Zdeněk

    TAk Bartošová zpívala v tom prvním ze záznamu a moc pěkně takže nemusejí nikoho hledat stejně jako Gott


  • tom2410

    Pavle, máš chybu v nadpise ;))…


  • Ondřej Doubrava

    Zdeněk: Díky stejnému obsazení se mi zdá, že to bude ze záznamu stále a možná nějaké postavy budou live (Baba Jaga, Marfuša), jako v tom prvním (ne, že bych Mrazíka viděl, o to víc bych měl chybu napravit).


  • Zdeněk

    Já ho viděl se školou a je to moc hezký představení hlavně Hanka Křížková tu si pamatuju do dneška jako marfuša byla naprosto skvělá


  • Tereza

    Na Mrazíka jsem byla v 11 letech a byla to nezapomenutelná akce i díky tomu, že jsme kvůli velké návštěvnosti seděli na schodech:-D. Všem doporučuju nenechat si ujít Martina Dejdara v roli Baby Jagy, je kouzelný a nepřekonatelný:-).


  • Abigail

    Mrazíka jsem neviděla a upřímně netuším, zda na tom něco měnit, než se to tu začalo rozebírat, ani mě nenapadlo že by to mohlo NEBÝT ze záznamu…


  • Marbu

    Jako malá jsem Mrazíka viděla, ovšem moc si ho nepamatuju. Jenom si matně vzpomínám na Romeo a Julii, což také bylo tímto stylem na ledě.


  • Ondřej Doubrava

    Abigail: Mám tentýž názor, ale tento článek resp. spíš tisková zpráva budí dojem toho, že to bude celé konečně po letech živě, což je ale celkem nesmysl, tak proč to neuvést na pravou míru. Ale rád se nechám překvapit, když mi někdo vyvrátí, že to live bude. ;-) Ale myslím, že vyvracet se nebude…


  • Tom

    Pochybuju že Iveta a Gott tam budou stejně to tam pouští na playback….


  • HUGO

    Mrazíka jsem kdysi viděl a mohu jen doporučit, co mě utkvělo v paměti byl skvostný výkon Martina Dejdara v roli Baby Jagy (jeho skok do chaloupky je nezapomenutelný :-D a samozřejmě Hanka Křížková v roli Marfuši.


  • Abigail

    Ondřej Doubrava: Kdyby to někdo vyvrátil a slíbil, že to vážně živě bude a bude vždycky živě, tak bych i uvažovala o tom se jít podívat, i přes mou nechuť k Mrazíkovi obecně, ale upřímně už podle těch jmen… byla bych ochotná věřit, že opravdu každé z těch představení možná odzpívá Dejdar, ale pak je tam spousta těch, u kterých tomu nevěřím vůbec…


  • Michal Smrkovský

    Já na Mrazíka velice vzpomínám, nejen že když jsem ho viděl jsem měl 40 horečky, ale bylo to úžasné představení, a viděl jsem Babu Jagu Jiřího Korna a byl taky perfektní. Jinak tenkrát to bylo uplně celé ze zánamu, nejen zpěv, ale i mluvení. A postavy nastěnky a Ivánka byly jen bruslařké, já jsem viděl Kovaříkovou a Novotného:-) Stejně jako Romeovi a Julii, Bohuš Matuš a Lucka Bílá a taky tam nehráli.



  • klára

    JÁ BYCH SE CHTĚLA ZEPTAT KDY PŘESNĚ TO BUDE V HRADCI KRÁLOVÉ A JESTLI TO TAM BUDE VŮBEC DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ



  • Simi

    Tak tedy když jsem se dozvěděl o obnovené premiéře muzikálu Mrazík vskutku jsem jásal. Neváhal jsem a okamžitě si zajistil vstupenky na představení v Praze. Šok, který následoval před pár dny, však nelze slovy příliš popsat. Náhodou jsem se totiž podíval na fotky nového nastudování. Okamžitě jsem začal prskat, co to má vlastně znamenat. Pokud se na ně totiž podíváte, zjistíte, že nové nastudování kompletně postrádá scénu. Jediné, co v něm můžeme najít je jakési obří promítací plátno, na které je “scéna” promítána. Osobně mám z těch fotografií (a že jich není na oficiálním webu málo) dojem, že se již nejedná o lední revue, ani o muzikál, nýbrž o klasickou krasobruslařskou exhibici. Velice mě to mrzí, protože jsem na tento muzikál vzpomínal velmi rád. Teď jsem však zklamán – hlavně i cenou, která mi přijde k provedení zcela nepřiměřená. Lístky do koše nevyhodím, přeci jen se na to půjdu podívat, ovšem pochybuji, že z toho budu natolik unešen, jako jsem byl před několika lety, kdy jsem viděl toto představení naposled.


  • PLuto

    To Abigail a Ondra: Samozřejmě, živě spívané ani odmluvené to není, byl by to nesmysl a celkem i zbytečnost. Tohle není klasický muzikál, ale jak je správně podotknuto v nadpisu, tak muzikálová show na ledě. Jde tam o spojení pěkné hudby a zpěvu s bruslením a hereckými výkony, to celé pospojované kultovním příběhem, který zná každý Čech (ať už Mrazíka má rád či ne). Na Mrazíkovi jsem byl před těma x-lety, co se hrával poprvé a vzpomínám na to strašně rád. Už ten příchod ke stadionu, kde ve velkém prostoru před ním byla postavena napodobenina ruské vesnice se spoustou cetek na prodej (lízátka, všemožné cukrovinky, světélkující trubky apod), což vy výsledku dotvářelo i atmosféru na stadionu – několik tisícovek lidí v téměř zaplněném hledišti (víc, než se většinou sejde na hokejovém zápase), potemnělá světla a v hledišti svítící před stadionem zakoupená světýlka… Celé je to pojaté jako příjemná lední show, která je určená převážně pro rodiny s dětmi, svou hodnotu to má a věřím, že i spousta “dospěláků” se dokáže prostřednictvím takového představení alespoň na chvíli přenést do svého dětství. A hlavně to byl ve své době na naše poměry celkem ojedinělý počin, který se skutečně vydařil. Pravda, když jsem viděl záběry z letošní “efektově bohatší”, ale na kulisy a prostředí celkově hodně chudší, byl jsem dost zklamaný. Co jsem měl zatím možnost vidět na Youtube, přijde mi to horší, než původní verze. Ale pro opravdu reálné hodnocení by to bylo potřeba vidět naživo. Jakože moc nechybělo…


  • Marta

    Dobrý den, všude se píše, že na přelomu února a března bude muzikál Mrazík na ledě v Hradci Králové, ale do dnešního dne jsem nezjistila jestli bude nebo ne. Může mi někdo poskytnout odpověď? Děkuji.


  • marcela

    Dobrý den,
    muzikál jsem viděla v Brně a osobně mě velmi sklamal. První polovina se odehrála bez kulis, jen bílá stěna na kterou se promítalo pozadí /vesnička, les, at./ text pouštěli z playbecku, děti se neskutěčně nudily a i dospělí měli co dělat aby to tam vydrželi, o přestávce jsem slyšela několik dospělích, kteří zvažovali, zda nepůjdou domů. Druhá polovina byla mnohem lepší, kulisa chaloupky pece sáňky samochodky to už bylo opravdu fajn, idyž si myslím,že tam taky mohli doplnit chaloupku Dědy Mráze, ten schodek na kterém Nastěnka usnula, no bída. Ale děti si tu druhou polovinu užili a já také, jen jsem se nemohla ubránit rozčarování nad cenou, opravdu za ty peníze mizerná podívaná, samozřejmě bruslařské výkony opravdu výborné, ale pokud se chci podívat na výkony šikovných krasobruslařů, rozhodně zvolím jiný program než Mrazíka. To je můj osobní názor. V pátek jdu na Popelku, doufám, že to bude aspoň tak pěkné, jako Mrazík před asi 10 lety, to bylo opravdu o něčem jiném, asi je pro mě na škodu, že mám s čím porovnávat. Marcela


  • Jiří K.

    marcela: Budete-li mít možnost, chuť a čas, možná by Vás více “uspokojila” tato jevištní podoba muzikálu Mrazík, která bude mít premiéru začátkem prosince v NDM v Ostravě…Věřím, že tohle se ostravákům povede.
    http://www.ndm.cz/cz/opereta-muzikal/inscenace/320-mrazik/