Ostatní města

V Pardubicích bodovaly Bláznivé nůžky (tisková zpráva)


Východočeské divadlo Pardubice vyhlásilo výsledky divácké ankety o nejoblíbenější inscenaci scény za rok 2008 a jelikož zabodovaly i dva muzikály, přinášíme vám je v tiskové zprávě a zároveň s radostí oznamujeme, že se VČD stalo novým oficiálně spolupracujícím subjektem s naším serverem, čehož si velmi vážíme a pokusíme se vás informovat o všem důležitém, včetně našich návštěv představení.

“Východočeské divadlo Pardubice zakončilo rok 2008 silvestrovským představením oblíbené komedie Brouk v hlavě. Po zcela vyprodaném představení ředitel divadla Petr Dohnal vyhlásil s napětím očekávané výsledky divácké ankety o nejoblíbenější inscenaci roku 2008.

Divácky nejúspěšnější inscenací Východočeského divadla se stala interaktivní kriminální komedie Bláznivé nůžky v režii Petra Novotného, která byla v Čechách poprvé uvedena právě v Pardubicích, a to 13. října 2007. Komedie byla rovněž oceněna na VIII. ročníku GRAND Festivalu smíchu, na kterém získala titul Komedie roku 2007 a Ladislav Špiner byl v roli Tonyho oceněn za nejlepší mužský herecký výkon festivalu! Divácký úspěch dosvědčuje i dosavadních, vždy beznadějně vyprodaných 46 repríz. Bláznivé nůžky jsou zároveň i nejnavštěvovanější inscenací VČD za rok 2008, během roku ji zhlédlo 8 491 diváků.

Pomyslnou druhou příčku obsadil muzikál Cikáni jdou do nebe v režii Mariána Pecka a třetí místo patří podle diváků loňskému vítěznému muzikálu My Fair Lady, opět v režii Petra Novotného.

V roce 2008 Východočeské divadlo navštívilo 117 646 diváků, čímž se VČD opět řadí mezi nejnavštěvovanější jednosouborová divadla v České republice. Celkový počet představení spolu s dovozovými akcemi a zájezdy činil 348.

Tiskovou zprávu serveru Musical.cz poskytl PR manager Východočeského divadla Pardubice Radek Smetana.


Aktuální zprávy
Slovácké divadlo uvede předpremiéru muzikálu Jesus Christ Superstar
Pardubice
Den otevřených dveří s prohlídkami zákulisí nabídne Východočeské divadlo Pardubice
Pardubice
MAKROPULOS musical autorů Soukupa, Osvaldové a Abrahama uvede ve světové premiéře Východočeské divadlo Pardubice
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!