Ostatní města

Tři novinky z Pardubic


Dnes opět přicházíme s novinkami s Východočeského divadla Pardubice. Tu první vezmeme jen velmi zkratkovitě, jelikož o tom, že se v Pardubicích o víkendu 24. a 25. ledna konala premiéra legendárního “Chicaga” autorské dvojice Kander – Ebb v režii Petra Novotného, s Martinou Sikorovou, Petrou Janečkovou a Ladislavem Špinerem v hlavních rolích, jsme informovali několikrát. Inscenaci jsme ještě neviděli, avšak stane se tak 20. února a velmi se na naši první návštěvu v Pardubicích  těšíme! Dřívější termín jsme v redakci bohužel nenašli, ale snad nám to odpustíte, odstup od premiéry není velký a inscenace bude alespoň již zažitější. Těšte se na tradiční článek se dvěma redaktorskými pohledy.

Pokračujme tedy událostmi ještě aktuálnějšími, ta první má spíše lokální charakter, ale třeba následující informace zaujme i některé kulturní cestovatele. Více již tisková zpráva:

“Získat vstupenky do Východočeského divadla Pardubice je v poslední době vskutku nesnadný úkol, neboť většina představení je brzy vyprodaná, což nás samozřejmě velmi těší, ale pro diváky je to nepříjemné. Často si ve frontě v předprodeji stěžují, že už několik měsíců nemohou sehnat vstupenky na My Fair Lady, Bláznivé nůžky či oblíbené „Cikány“. Tento problém však snadno vyřeší výhodné roční abonmá.

Předplatné divákům zaručí, že uvidí všechny nastudované inscenace Východočeského divadla, a to bez čekání na vstupenky a samozřejmě i s výraznou slevou, protože předplatné je dotováno městem. Předplatitelům je také zdarma zasílán měsíční Divadelní zpravodaj s aktuálními informacemi ze zákulisí divadla, s rozhovory s herci, režiséry a dalšími zajímavými osobnostmi – nechybí v něm ani měsíční program.
Své abonmá si většina předplatitelů každoročně obnovuje a pečlivě střeží, některé se i jako „rodinné stříbro“ dědí, proto sehnat „dobrá“ místa není příliš snadné ani v předplatném. Východočeské divadlo má přes 7 tisíc majitelů předplatného ve 24 abonentních skupinách.

Nyní se však uvolnilo několik lukrativních míst, díky tomu mají zájemci o roční předplatné možnost ještě do konce ledna získat opravdu zajímavá místa v hledišti pardubického divadla. Zájemci si mohou zakoupit Klasické abonmá či Seniorské předplatné.

Klasická abonentka obsahuje navíc 3 kupóny – 1 kupón je určen pro představení Janík, hojahoj, zbojník!, které uvádíme ve foyer divadla, jehož kapacita je omezená, tudíž není možné odehrát představení pro celou skupinu najednou. Vstupenku na vybraný termín představení diváci obdrží výměnou za kupón na obchodním oddělení divadla. Další dva kupóny jsou jakýmsi bonusem k předplatnému. Tyto kupóny si diváci během roku mohou zdarma vyměnit za vstupenku na Francouzský dostihový den do lože VČD či na zvláštní akce vyhlášené divadlem. Nebo jej mohou využít při nákupu jedné vstupenky, kdy výměnou za kupón získají druhou zdarma. Kupóny jsou přenosné a jsou vyměňovány za vstupenky na představení vždy pouze do vyčerpání kapacity sálu.
Seniorské předplatné obsahuje 1 kupón, který je určen k výměně za vstupenku na představení Janík, hojahoj, zbojník!

Více informací o předplatném získáte v obchodním oddělení VČD, na tel. č. 466 616 432, v katalogu předplatného nebo na stránkách www.vcd.cz.

Skvělou zprávu ale máme i pro ty, kteří by z pardubického repertoáru viděli nějaký kousek rádi, ale na cesty se vydávají jen zřídka. VČD totiž bude na začátku února hostovat v Žižkovském divadle Járy Cimrmana v rámci jejich projektu “Žižkovská štace” s tituly, mezi nimiž je například také jedna z nejpopulárnějších komedií poslední doby “Bláznivé nůžky” a nový původní minimuzikálek “Janík, hojahoj, zbojník”. Pokud tedy máte čas a chuť, určitě se na pardubické inscenace vypravte. Zde jsou termíny:

3. února od 19.00 hodinVojnarka v režii Petra Kracika s Lucií Štěpánkovou v hlavní roli

4. února od 19.00 hodinBláznivé nůžky v režii Petra Novotného
(Na VIII. ročníku GRAND Festivalu smíchu Bláznivé nůžky získaly titul Komedie roku 2007 a Ladislav Špiner byl v roli kadeřníka Tonyho oceněn za nejlepší mužský herecký výkon festivalu. Inscenace je i divácky nejoblíbenější a nejnavštěvovanější hrou VČD roku 2008.)

5. února od 19.00 hodinJaník, hojahoj, zbojník! v režii Jiřího Seydlera
(zbrusu nový autorský muzikálek Jiřího Seydlera a Jiřího Šlupky Svěráka)

Za veškeré informace děkujeme Radkovi Smetanovi, tiskovému mluvčímu VČD.


Ostatní města
Muzikálová show SHREK se vrací na českou scénu (+ vstupenky on-line)
Pardubice
Muzikály uchované v krabičce aneb dvě nová CD Východočeského divadla
Aktuální zprávy
Premiéra Jesus Christ Superstar ve Slováckém divadle po 50 letech od prvního uvedení
  • Lenka Kříča

    Hurá hurá hurá! Jsem ráda, že tu můžu číst i informace od nás – čili z našeho úžasného Východočeského divadla! :-) Díky za ně! :-) A Chicago vřele doporučuju, byla jsem včera na druhé premiéře a musím jedině pochválit! :-)


  • Pavel Košatka

    Tak Kříčo, když chválíš ty, tak to se těším :-). Neuvidíme se tam náhodou 20.?


  • Ondřej Doubrava

    Kříčo, však také máte senzační servis. ;-) To se to hned lépe pracuje…


  • Lenka Kříča

    Čoveče předsedko zatím lístek nemám, ale to neznamená, že si ho nepořídím… uvidíme :-) Klidně bych šla znovu. Nemůžu to teda porovnávat s Karlínským provedením, páč to jsem neviděla, ale doufám, že se vám to bude všem líbit aspoň tak jako mě :-)


  • Lenka Kříča

    Senzačníservis? Jsme prostě senzační město se senzačním divadlem :-)


  • Michal Škvor

    Nemusíte čekat do 20.2., reportáž z generálních zkoušek s fotografiemi najde už nyní na musicalnet.cz :-)
    Ale souhlasím, že pan Smetana je muž velmi ochotný a vstřícný.


  • Jiří Kůdela

    Michal Škvor: Já si klidně počkám:)


  • peggy.kaja

    Já jdu dneska večer a pokud se k tomu dokopu, tak třeba na fórum něco krátkýho hodím….


  • Ondřej Doubrava

    Já myslím, že Michal Škvor pouze žertuje, článek na MusicalNetu se dal klidně napsat z tiskovky, tam nejsou osobní dojmy, tam není nic….


  • Jiří Kůdela

    Ondra: Právě právě…


  • jitka

    Viděla jsem sobotní premiéru, jsem nadšená a těším se Ondro na váš názor, moc mě zajímá…


  • Ondřej Doubrava

    Tak to se také těšíme, bohužel nám to vyšlo až takhle po Les Misérables (ač jsme hledali s naším řidičem Hugem i prostor kolem premiéry, ne že ne, on Hugo nemůže ani toho 20, ale máme kvalitní náhradu :-)), ale nevadí, ono to uteče a aspoň si to fakt trochu sedne, ono je to vždycky dobře..