Ostatní města

“Edith Piaf” dnes poprvé v Ústí


Dnes proběhne v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem první repríza muzikálu Edith – vrabčák z předměstí, který slaví úspěchy v plzeňském divadle J.K.Tyla.

Edith Piaf v ÚstíTaneční muzikál Libora Vaculíka (režie a choreografie), Petra Maláska (hudba) a Jana Duška (výprava) měl v Ústí nad Labem premiéru minulý pátek, 25.4.2008. V hlavní roli Edith vystupuje Margarita Plešková, zpěv však obstará Radka Fišarová (přezdívaná jako česká Edith Piaf) nebo alternující Zdenka Trvalcová. Společně s vypravěčem Zbyňkem Fricem mapují důležité epizody ze života šansoniérky Edith Piaf.

Samozřejmě se v představení dočkáme světoznámých hitů, ale i méně známých písní Edith Piaf, které zazní ve francouzském originále. Představení je označováno jako taneční muzikál a tak kombinuje baletní a pěvecká čísla.

Dnes se v Ústí odehraje první klasická repríza představení. Severočeské divadlo opery a baletu není v muzikálovém oboru úplný nováček, od února uvádí muzikál Hello, Dolly! s Danielou Šinkorovou v hlavní roli.


Aktuální zprávy
Jubilejní 10. ročník ČESKO ZPÍVÁ za účasti mnoha známých tváří zná své vítěze
Aktuální zprávy
Premiéra muzikálu DUCH před Štědrým dnem v Mostě
Ostatní města
Vzniká nová hudební crazy komedie Svatba (ne)bude
  • lily

    Proc uz v zadnem jinem meste krome “domaci” Plzne nehraje Vypravece Ondra Izdny? :/