Aktuální zprávy

Národní divadlo moravskoslezské zveřejnilo obsazení hlavních rolí muzikálu “Evita”


Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě v těchto dnech na svých webových stránkách zveřejnilo obsazení hlavních rolí očekávané premiéry muzikálu Andrew Lloyd Webbera a Tima Rice “EVITA” v režii Petra Gazdíka. V hlavní roli se představí Hana Fialová a Radka Coufalová, která již Evitu nastudovala v Městském divadle Brno. V dalších rolích se představí Petr Gazdík, Robert Jícha nebo Milan Němec. Pražské muzikálové diváky by mohlo do Ostravy nalákat hostování Tomáše Savky (Che) a Veroniky Gidové (menší role Perónovy milenky). Premiéra je naplánována na 20. března 2014 v Divadle Jiřího Myrona.

Obsazení hlavních rolí muzikálu “Evita”

María Eva Duarte de Perón – Hana Fialová / Radka Coufalová
Che – Petr Gazdík / Tomáš Savka / Robert Jícha
Juan Domingo Perón – Marcel Školout / Milan Němec
Augustín Magaldi – Roman Harok / Robert Jícha
Perónova milenka – Veronika Gidová / Martina Šnytová

Radka Coufalová jako Evita v Městském divadle Brno

Radka Coufalová jako Evita v Městském divadle Brno

.

Realizační tým

Libreto – Tim Rice
Hudba – Andrew Lloyd Webber
České přebásnění – Michael Prostějovský
Režie – Petr Gazdík
Hudební nastudování – Jakub Žídek
Dirigent – Jakub Žídek, Marek Prášil
Hudební supervize – Petr Gazdík
Choreografie – Lucie Holánková
Scéna – Ondřej Zicha
Kostýmy – Veronika Hindle
Dramaturgie – Patrick Fridrichovský


Aktuální zprávy
Divadlo Studio DVA uvede divadelní adaptaci Šíleně smutné princezny
Praha
Evita se vrací zpět do Prahy, Evu Perón si zahraje Monika Absolonová
Aktuální zprávy
Muzikál WE WILL ROCK YOU bude garantovat nárok na vrácení vstupného v případě nečekaných událostí
  • candie254

    Vypadá to, že si zajedu do Ostravy :)


  • JOE

    Vůbec se ti pražáci začali stěhovat do jiných oblastí! tady dokonce česká premiéra – Kříž, Schwab, Pleskot, Ježek, Tenkrát, Blahynková, Bartošová, Zavřel … http://www.saldovo-divadlo.cz/program/saldovo-divadlo/performance_id/451/


  • katka

    Teda ti ostraváci se maj Tomáš Savka je skvělá volba,boužel je to pro mě daleko z Brna


  • ven-da

    Joe – taky mě to zaujalo,mohlo by to být super představení a Liberec neni daleko


  • antonio

    Těším se na Evitu jdu 4.4.2014 ….


  • Pavel

    Moc se ostravské nastudování těším a zvu vás všechny na moje stránky o muzikálu Evita na adrese evita.nazory.cz


  • Klea

    Jupí, Tom Savka! :-)


  • Pavel

    Nevíte, jestli NDM někdy vydává nahrávky? Jako MdB? Vím, že je to vzhledem k licenci a současnému potenciálu inscenace asi úplně nereálné, ale Evita by si zasloužila český komplet. :-( A to i proto, že se hraje jiný překlad, než je na pražském výběrovém CD.


  • Jiří K.

    Pavel: Bohužel, NDM nikdy nevydalo CDčko k některé svojí inscenaci, byť disponuje velkým nahrávacím studiem… :(


  • HONZY

    Hodnocení 70%
    V ČR čtvrté uvedení super muzikálu A.L.Webbera v NdM v Ostravě dopadlo vcelku dobře.Je vidět významná režijní práce P.Gazdíka. Vyzdvihnout je třeba výborné hudební nastudování,včetně zvládnutí sborových scén.Nápaditá je choreografie L.Holánkové.Výprava i kostýmy dobře evokují děj muzikálu. V hlavní roli obsazená Hana Fialová se vypořádala s Evitou se ctí,ve zpěvu by měla odstranit místy operetní výraz.Omylem bylo obsazení Tomáše Savky do role vypravěče Che.Jeho postava postrádá šmrnc i pěvecký výraz nic moc.Slabý je i Marcel Školout v roli Peróna.Ve vedlejší roli Mistress se líbila Martina Šnitová.Její píseň “Další kufr stojí u dveří” patřila k vrcholným scénám muzikálu.V alternativním obsazeni může být ovšem vše jinak?Evita v Ostravě rozhodně stojí za shlédnutí.Repríza ze dne 4.4.14


  • Abigail

    A tady je dokonale vidět rozdíl v názoru. Souhlasím s tím, že výborné je hudební nastudování, perfektní byly sborové scény, výborné nápady, co se režijního nastudování týče, některé scény jako tango s Peronem byly vážně výborné… Taky mě výrazně nezaujal Marcel Školout, velmi se mi líbila jako milenka Veronika Gidová a taky se mi líbil Robert Jícha. Jako Evitu jsem viděla Radku Coufalovou a byla velmi dobrá, herecky vynikající, pěvecky také a obzvlášť v sólových pasážích, ale čas od času méně výrazná, než bych si představovala. Celé představení ovšem jednoznačně patřilo Tomáši Savkovi, bylo to podání trochu jiné, než bych čekala, ovšem on a sborové scény, to bylo z mého pohledu jednoznačně nejlepší na celém muzikálu.


  • lili

    Viděla jsm druhou premiéru. Pokud se mohu jako laik pustit do hodnocení, tak souhlasím s tím, že hudební stránka byla výborná, pěvecké sbory také. Evitu – Radku Cofalovou jsem viděla vůbec poprvě a oproti Radce Fišarové jsem byla malinko ale opravdu jen malinko zklamaná. Tomáš Savka v roli Che neměl chybu a i když jeho podání bylo trochu jiné, rozhodně tu roli netvořil jen sám a evidentní rukopis Petra Gazdíka se zde nedá upřít. Pěvecky tak těžkou roli zvládl naprosto perfektně, nevím, jestli by to někdo v současné době zazpíval lépe. Muzikál doporučuju všem, jen bych si příště přála trochu lepší (silnější) zvuk. Bylo to na můj vkus hodně potichu.