Aktuální zprávy

Muzikál Krysař se vrací do Prahy v hlavní roli s Přemyslem Pálkem


Divadlo Kalich uvede na četné žádosti diváků v září 2017 obnovenou premiéru oblíbeného dirty muzikálu Daniela Landy KRYSAŘ. Opět v režii Mirjam Landy se Krysař představí s novými hereckými tvářemi, v nové výpravě i choreografii. V titulní roli bude bez alternace vystupovat Přemysl Pálek, který v Kalichu ztvárnil hlavní role v muzikálech Srdcový král, Pomáda nebo Horečka sobotní noci.

Krysař je řazen mezi nejúspěšnější původní české muzikály všech dob. Původní pražská inscenace muzikálového příběhu tajemného muže v kápi a s píšťalou měla přes úctyhodných sedm stovek repríz. Zhlédlo je bezmála půl milionu diváků. Premiéra se uskutečnila v listopadu roku 1996. Ještě téhož měsíce vyšla alba Krysař I a Krysař II, jež záhy byla oceněna Zlatou deskou.

Stejnou diváckou odezvu jako v Praze vyvolaly i inscenace Krysaře na Slovensku či v Rakousku. Slovenská premiéra se uskutečnila 8. a 9. října roku 1999 na Nové scéně v Bratislavě, dirty muzikál se též uváděl v Prešově. Na Slovensku si Krysař připsal na svůj účet dalších sto šedesát repríz. V létě 2001 se Krysař představil rakouským divákům na scéně v Klagenfurtu, pro rakouskou inscenaci připsal Daniel Landa roli Sluhy.

Divadlo Kalich přišlo s novým nastudováním v březnu 2002. Dnes má muzikál na svém kontě více než 1000 repríz.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, obnovená premiéra Krysaře přinese novou výpravu Martina Černého, nové choreografie a také zcela nové herecké obsazení. Titulní role byla svěřena Přemyslu Pálkovi, který bude v roli vystupovat bez alternace.

Přemysl Pálek jako Krysař

Přemysl Pálek jako Krysař

Nemusím vysvětlovat, jak klíčové je rozhodnutí o obsazení titulní role. Proto jsme vybírali opravdu dlouho. O postavu Krysaře zabojovalo hodně herců a Přemek byl jednoznačný vítěz. Stačily mu první verše písně Krysařova zpověď, aby nás všechny jeho zpěv i výraz protnul jako ostrý hvizd Krysařovy píšťaly a měl nás zcela ve své moci. Přemysl Pálek je tím Krysařem, na kterého jsme čekali,“ prozrazuje producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Moc se těším na práci s novými kolegy, s novou režisérkou, na dřinu, na celý ten tvůrčí proces. A role Krysaře představuje takovou druhou stránku mé osobnosti: temný démon, který se občas probouzí i ve mně samotném. Postava Krysaře je absolutně odlišná od rolí, jaké jsem doposud mohl ztvárnit. Tudíž mám z této postavy velkou radost a opravdu se na ni moc těším,” říká Přemysl Pálek.

Pamatuju si, že když jsem Krysaře viděl poprvé, ihned mě zaujaly texty písní. A čím víc jsem se do něho zaposlouchával, tím víc mě  hudba Daniela Landy přitahovala a právě probouzela mého vnitřního démona. Jsem Krysař.

Celé nové obsazení společně s novou výtvarnou podobu inscenace bude zveřejněno v březnu 2017.

V současné době je otevřen předprodej Krysaře na září a říjen 2017, vstupenky zakoupíte v síti TICKET ART nebo na webových stránkách Divadla Kalich.

foto Richard Kocourek, Divadlo Kalich


Fotoreportáže a galerie
Kostýmová ochutnávka z “Klíče králů”
Pozvánky a konkurzy
FANTOM OPERY se vrátí v září 2018 a vypisuje nové konkurzy
Praha
V dubnu se vrací muzikál Tarzan
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!