Aktuální zprávy

Muzikál KRÁLOVNA KAPESKA se představil a zveřejnil obsazení


Královna Kapeska je volným pokračováním velmi úspěšného, divácky oblíbeného, autorského muzikálu Kapka medu pro Verunku, který navštívilo více než 120.000 diváků. Premiéra se uskuteční 7. března 2018 v Divadle Hybernia.

Zbrusu nový muzikál, Královna Kapeska, je opět založen na krásném pohádkovém příběhu, jak už je u producentské společnosti PIXA PRO dobrým zvykem. Královna Kapeska bude poprvé v českých zemích uváděna jako 2. díl k původnímu muzikálu, je totiž volným pokračováním divácky velmi úspěšného muzikálu Kapka medu pro Verunku. Také je již čtvrtým muzikálem společnosti PIXA PRO, která v Divadle Hybernia uvádí či uváděla další dva pohádkové muzikály Alenku v kraji zázraků a Sněhová královna.

Část obsazení muzikálu Královna Kapeska

Část obsazení muzikálu Královna Kapeska

Nový příběh přináší pokračování životních osudů královských rodů Popelky, Zlatovlásky, Honzy a Královny přírodních sil – KAPESKY. Opět se vydáme na pohádkový ostrov, kde půjde ale tentokrát o záchranu života Kapesky, Královny přírodních sil, a budeme všichni doufat, že KTS, Kates, Král temných sil, svůj boj o ovládnutí světa prohraje, a že všechno dobře dopadne, jak se na správnou pohádku sluší a patří. Jaké role a úlohy v tom všem hrají známé postavy Honzy, Mirka a Jiříka i Verunky, Katky a Bětky, to bude překvapení pro všechny.

„V dnešní době je na domácí scéně muzikálů hodně a divák má na výběr z mnoha domácích i zahraničních / licencovaných děl. Proto je nezbytné, aby nově vznikající muzikály byly dokonalé v každém detailu. Je potřeba mít výborné autory (příběh, hudba, texty), režiséra, mistra zvuku, experta na scénu a světla a hlavně vynikající herce, zpěváky i tanečníky. Dali jsme dohromady opravdu ty nejlepší z nejlepších. Všechno musí do sebe správně zapadnout, abychom získali unikátní muzikálové dílo v každém ohledu. Kapka medu pro Verunku takto unikátní byla a my pevně věříme, že její pokračování „Královna Kapeska“ bude stejně úspěšné,“ říká producentka Lenka Pixová.

Lenka Pixová

Lenka Pixová

Za vznikem „Kapesky“ stojí sehrané scénáristické duo manželů Aleny a Jana Pixových, hudbu složil Tomáš Beran, texty písní pak Kristýna Pixová. Režie se ujal Juraj Čiernik s pomocnou režisérkou Ivanou Korolovou, choreografii má na starost Petra Parvoničová. Dále se muzikálu podílejí Pavel Dautovský (světelný design), Petr Ackerman (zvukový design), Martin Černý (scéna) a Evženie Rážová (kostýmní výtvarnice).

OBSAZENÍ muzikálu KRÁLOVNA KAPESKA

Kapeska – Martina Pártlová / Jana Zenáhlíková
Kates – Peter Strenáčik / Ernesto Čekan
Královna Verunka – Michaela Sejnová / Anna Julie Slováčková
Král Jiří – David Gránský / Robert Urban
Královna Katka – Genny Ciatti / Gabriela Partyšová
Král Mirek – Miroslav Hrabě / Jan Vlas
Královna Bětka – Gabriela Urbánková / Tereza Kripnnerová
Král Honza – Felix Slováček jr. / Martin Sochor
Lesanka – Michaela Nosková / Vendula Příhodová
Vodník – Petr Macháček / Lukáš Randák
Vodnice – Kateřina Herčíková / Karolína Fišerová
Čarodějnice – Markéta Zehrerová / Michaela Zemánková
Maxižvýk – Michal John / Filip Hořejš
Čert Bohouš – Jiří Zonyga / David Bouša
Čert Ambrož – Juraj Čiernik / Richard Pekárek
Čert Cyril – Lukáš Adam / Jan Fanta
Princezna Bětka – Kateřina Průšová / Eliška Friedrichová
Princ Mirek – Richard Mašata / Jan Franc
Princ Honzík – Miloslav Frýdl / Radek Raděj /Filip Vlastník
Princezna Verunka – Lucie Pokorná / Agáta Tandlerová
Popelka – Matylda Bartůňková / Alžběta Brzoňová
Zlatovláska – Rozálie Mühlová / Adéla Naumovičová / Adéla Vágnerová
Vodníček – Jan Musil / Radek Raděj / Filip Vlastník

Stav k 12. 1. 2018

„Hraji krásnou roli, miluji písničky které v muzikálu zpívám, zase budeme hrát s Jirkou Zonygou, bude to režírovat Juraj Čiernik s Ivankou Korolovou. Věřím, že to bude stejně krásná pohádka jako byla Kapka medu pro Verunku. To vše jsou důvody, proč se těším na roli Královny Kapesky i v novém muzikálu,“ prozradila Martina Partlová.

Martina Pártlová

Martina Pártlová

„Na zkoušení i samotný muzikál se moc těším. A speciálně na spolupráci s režisérem, se kterým se zatím znám z Alenky v kraji zázaraků jako s úžasným hercem a člověkem. Je mi jasné, že zkoušení bude úžasné a věřím, že i výsledný muzikál bude úchvatný, jak pro nás herce, tak pro diváky,“ svěřila se Anna Julie Slováčková.

Anna Julie Slováčková

Anna Julie Slováčková

“Muzikály z dílny rodiny Pixových nesou jistou poetiku, která se v jiné české tvorbě nevyskytuje. Cením si nabídky režírovat Královnu Kapesku, která navazuje na jejich první dílo. Jsem přesvědčen, že jsme vybrali to nejlepší obsazení rolí, a těším se na spolupráci s herci.” Sdělil režisér Juraj Čiernik.

Juraj Čiernik

Juraj Čiernik

„Je zajímavé, jak se všichni těší na zkoušení,“ říkají autoři muzikálu manželé Pixovi. „Před pár lety bylo pro většinu našich herců zkoušení ve škole stresujícím postrachem, a dnes se všichni těší. Pro nás autory je to velmi příjemné a povzbuzující. Doufáme, že nám ten elán vydrží.“

Kristýna, Alena, Jan a Lenka Pixovi

Kristýna, Alena, Jan a Lenka Pixovi

Královna Kapeska se bude hrát od března v Divadle Hybernia v Praze. V pondělí 8. ledna začaly první zkoušky. Slavnostní premiéra se uskuteční 7. března 2018 v 19 hod. v Divadle Hybernia.

VSTUPENKY na muzikál zakoupíte již nyní v síti TICKET ART.

FOTOGALERIE – tisková konference

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Kristýna Junková. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail: redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno.


Praha
Muzikál Sněhová královna prozradil obsazení a předvedl hudební ukázky (+ videa)
Praha
Vojtěch Drahokoupil bude novým D´Artagnanem v muzikálu TŘI MUŠKETÝŘI
Aktuální zprávy
Muzikál Krysař se vrací do Prahy v hlavní roli s Přemyslem Pálkem
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!