Aktuální zprávy

Muzikál BILLY ELLIOT v Plzni zveřejnil obsazení a spouští předprodej


Na květen letošního roku připravuje Divadlo J. K. Tyla první české uvedení jedinečného muzikálu Billy Elliot, jednoho z celosvětově nejpopulárnějších a nejoceňovanějších muzikálových děl současnosti, vyprávějícím o jedenáctiletém chlapci, který i přes nepřízeň svého okolí touží uplatnit svůj neobyčejný taneční talent.

Protože napjatě očekávaná premiéra tohoto výjimečného muzikálu, jež je naplánovaná na 11. května 2019 na Nové scéně DJKT, vzbudila ohlas nejen v Plzni, ale v celé republice, přistoupilo Divadlo J. K. Tyla ke změně obvyklé doby předprodeje vstupenek.

Předprodej vstupenek speciálně na muzikál Billy Elliot bude spuštěn již v pátek 15. února 2019, a to na všechny reprízy tohoto titulu až do konce sezóny 2018/2019. Tímto krokem se snažíme vyjít vstříc našim divákům a umožnit jim tak lepší plánování návštěvy divadla a města Plzně. Prodej vstupenek na premiéru Billy Elliota 11. května pak zůstává ve standardním režimu,“ informuje o změně Edita Laštovková, vedoucí obchodního a marketingového oddělení, a dodává: „Uvidíme, jaké ohlasy tato změna přinese, a následně vyhodnotíme, zda budeme v prodloužené době pokračovat i v nadcházející sezóně.“

Emotivní muzikál s hudbou Eltona Johna vznikl podle stejnojmenného filmu a je znám především vysokými nároky, které klade na dětské představitele hlavních rolí. „Billy Elliot je snad nejlepší muzikál, který jsem kdy viděl, a jsem opravdu šťastný, že se nám podařilo na tento skvělý titul získat licenci nejen jako vůbec prvnímu divadlu v České republice, ale i jako jednomu z prvních v celé kontinentální Evropě,“ doplňuje šéf souboru muzikálu DJKT a režisér Lumír Olšovský.

Billy Elliot - logo

Billy Elliot – logo

Obsazení muzikálu
BILLY ELLIOT

Billy – Šimon Fikar / Miloslav Frýdl
Michael – Jaromír Dezort / Jakub Průcha
Paní Wilkinsonová – Ivana Chýlková / Lucie Zvoníková
Otec – Martin Davídek / bude doplněno
Tony – Lukáš Ondruš
Bábi – Hana Seidlová / Monika Švábová
Billyho zesnulá máma / company – Soňa Hanzlíčková Borková
George – Miro Grisa
Pan Braithwaite / company – Ondřej Baumrukr / Jan Vlas
Velkej Davey / company – Ondřej Baumrukr / Radim Flender
Lesley / company – Eva Staškovičová
Členka příjímací komise / company – Kateřina Falcová
Předák šachty / company – Martin Šefl
Pan Wilkinson / company – Radek Antonín Shejbal
Stávkokaz / company – Roman Krebs
Bohatý otec / company – Jozef Hruškoci

Company
Simona Lebedová, Hana Spinethová, Stanislava Topinková Fořtová, Venuše Zaoralová Dvořáková, Peter Dolinajec, Petr Faltus, Jaromír Holub, Lukáš Kellner, Michal Klapetek, Václav Kolář, Marek Lhotský, Jan Ludva (swing), Jan Mikula, Andrej Mikulka, Adam Rezner, Adam Škandera, Jan Veselý, Tomáš Zbranek

Debbie – Adéla Oblištilová / Magdalena Vítková
Malý kluk – Marek Ambrož / Jakub Ekstein / Ondřej Kapusta
Vysoký kluk – Mateo Klimek / bude doplněno

Malé baletky
Jasmína Adamcová, Magdaléna Bártová, Tereza Brůžková, Karolína Burdová, Eliška Buršíková, Zuzana Čmerdová, Ema Eliášová, Barbora Havlová, Kristýna Málková, Natálie Němcová, Karolína Lea Nováková, Mariana Szabó, Viktorie Stříbrná, Kristýna Štychová, Agáta Tandlerová

Stav k 7. 2. 2019

Tvůrčí a inscenační tým

Hudba: Elton John
Libreto: Lee Hall
Český text: Michael Prostějovský, Pavel Bár, Kateřina Hipská
Režie: Lumír Olšovský
Hudební nastudování: Dalibor Bárta
Dirigenti: Dalibor Bárta / Pavel Kantořík
Korepetice: Sára Bukovská, Monika Kudrnová
Dramaturgie: Pavel Bár
Choreografie: Denisa Kubášová
Scéna a kostýmy: Dave Benson
Pěvecké nastudování: Sára Bukovská
Sound design: Tomáš Lorenc


Aktuální zprávy
Tomáš Savka a Martina Šnytová v muzikálu PĚT LET ZPĚT on-line. Pouze jednou
Aktuální zprávy
Královna “Kleopatra” opět vykročí na prkna Divadla Broadway
Aktuální zprávy
Do Plzně přichází nový festival – NA SCÉNU!
  • Jiří Nohovec

    Byl jsem na druhé generální zkoušce a jsem nadšen. Výkon mladého představitele Billyho Šimona Fukara byl výborný po stránce herecké, pěvecké i baletní.Příjemně mě překvapila činoherní herečka paní Monika Švábová, která za svůj pěvecký výkon sklidila nejdelší potlesk. Je vidět,že tým šéfa muzikálu Lumíra Olšovského a dramaturga Pavla Bára je pro plzeńské divadlo velkým přínosem.


  • Ales Toman

    Nechápu – Billy Elliot je kluk, který žije tancem, představitel premiérového Elliota se naučil pár póz a kroků, které ho provází celé představení a dělá to zoufale.
    Plzeňský počin je odstřihnutý od baletu i akrobacie. Čísla kvůli kterým chcete Billyho vidět znovu, jsou tak moc upravena, že pro milovníka tohoto díla musí být zklamáním. Netuším co je to za chlapce, ale ten kterého jsem měl možnost v sobotu vidět je tanečně nepolíben. Musím říci, že 90% dětí v naší baletní přípravce by ho strčilo do kapsy. Chyběl i zpěv, Billy měl evidentně v některých vyšších místech problém vůbec zpívat. Rozhodně nechci však vinu házet na toho nebohého kluka, ale někdo ho musel vybrat a připravovat.
    Byli jsme na premiéře čtyři tanečníci a naše hodnocení je dost podobné. Naopak zaujala Ivana Chylková i představitelé Tonyho, otce i babičky a v neposlední řadě Michael. Atmosféra premiéry byla ovšem “světová”. Mnohem raději bych si to užil v hledišti.
    Za mě je to Billy Elliot bez Billy Elliota.