Aktuální zprávy

“Léto plné hvězd” představí řadu pěveckých osobností


V úterý 3. července odstartoval letos již sedmnáctý ročník benefiční akce s názvem “Léto plné hvězd“. Kromě prodejní výstavy ručně vyráběných textilních a dřevěných hraček se můžeme v doprovodném programu těšit na vystoupení muzikálových hvězd, stálic naší hudební scény, či na začínající talentované hvězdičky. V naší reportáži se můžete podívat nejen na zahájení výstavy, o které se postarali Ondřej Ruml a Sabina Laurinová, ale samozřejmě také na celý doprovodný program akce.

“Léto plné hvězd” je každoročně se opakující prodejní výstava ručně vyráběných textilních a dřevěných hraček, kapsářů a her nejen pro zdravotně postižené děti, na které vystavují dvě výtvarnice – Olga Černohorská a Ivana Kárníková. Výstava probíhá v termínu 1. července – 26. srpna 2012 na adrese Dražického nám. 10/65, Praha 1, v těsném sousedství Karlova mostu pod záštitou primátora hl. m. Prahy Doc. MUDr. Bohuslava Svobody, CSc. a starosty MČ Praha 1 Ing. Oldřicha Lomeckého. Součástí této výstavy je také pestrý doprovodný program, ve kterém se vždy představí řada osobností naší hudební scény, ale i začínající talentované hvězdičky, které si již dokázaly získat své publikum.

leto plne hvezd anahata

Olga Černohorská, Josef Mladý a Ivana Kárníková

Výstava byla zahájena vernisáží, kterou provázel Josef Mladý. V kulturní části programu pak vystoupili Ondřej Ruml a Sabina Laurinová, kteří si pro všechny přítomné připravili pár “lahůdek” v podobě písní z muzikálu Hamlet. Oba interpreti v tomto muzikálu hráli, ale společně se v něm na jevišti nikdy nepotkali. Každý z nich se totiž objevil v jiné verzi – Sabina Laurinová před lety v prvním uvedení Hamleta v Divadle Kalich ztvárnila Ofélii, Ondřej Ruml si pak v nové rockové verzi v letošním roce v Divadle Broadway zahrál Hamleta. A že to neznělo vůbec špatně. Laurinová neztratila nic ze své Ofélie před lety a Ruml si jen oprášil svého Hamleta před zářijovými reprízami. V jejich podání zazněly písně “Na vteřin pár” a “Neztrácej čas”. Nechyběly ale ani sólové písně obou protagonistů. Laurinová připomněla Ukolébavkou muzikál Galileo a Ruml si střihl rytmický song s energickým nasazením jemu vlastním.

leto plne hvezd anahata

Ondřej Ruml a Sabina Laurinová

Malé překvapení čekalo na ty, kteří se po slavnostním přípitku a následném pohoštění zdrželi o něco déle. Na vernisáži byla přítomna i představitelka řady muzikálových rolí Jana Feriová (Hamlet, Galileo, Jack Rozparovač, Krysař), která byla doslova přemluvena, aby předvedla něco ze svého umu. Její “Nevěrná” z muzikálu Hamlet byl opravdový zážitek. Poté představila i další písně z muzikálů, ve kterých účinkovala či účinkuje.

leto plne hvezd anahata

Jana Feriová

 Olga Černohorská Josef Mladý Ivana Kárníková Sabina Laurinová Oldřich Lomecký leto plne hvezd anahata

Slavnostní přípitek

leto plne hvezd anahata

Ondřej Ruml

leto plne hvezd anahata

Sabina Laurinová

Sabina Laurinová Petr Ševčík leto plne hvezd anahata

Ondřej Ruml byl celý večer hravý

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Lenka Střihavková. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na e-mail redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!

Doprovodný program (začátky vždy v 18 hod.)

10.7. – „ČESKO ZPÍVÁ“

Koncert finalistů pěvecké soutěže „Česko zpívá“ – patronkou soutěže je zpěvačka Kamila Nývltová, která večer zpestří několika svými písněmi.

V programu vystoupí: Aneta Kučerková (17 let), Luboš Pravda (23 let), Veronika Suchánková (25 let), Miroslav Macáš (15 let), Eva Gadhofová (16 let), Filip Pešta (19 let), Martina Vališová (22 let), Kateřina Kouláková (20 let), Marek Relich (17 let), Magdaléna Moudrá (17 let), Veronika Mertová (12 let), Rudolf Zuziak (13 let) a Kristýna Procházková (12) let.

ČESKO ZPÍVÁ“ je moderně pojatá pěvecká soutěž pro začínající zpěváky – děti a mládež ve věku 9 – 26 let s mezinárodní účastí (Slovensko, Polsko, Německo). Živé pěvecké výkony v semifinále a finále hodnotí odborná porota složená z producentů, manažerů, hudebních profesionálů a celebrit. V VI. ročníku soutěže zasedli v porotě: Milan Herman (hudební producent), Kamila Nývltová (zpěvačka a patronka soutěže), Bohouš Josef (zpěvák), Tomáš Savka (zpěvák), Renata Drössler (zpěvačka), Veronika Zaňková (zpěvačka), Lukáš Černý (hudební producent a kytarista) a další. Soutěž si v průběhu krátké doby vydobyla silné postavení a v současné době patří mezi nejuznávanější pěvecké soutěže nekomerčního charakteru. Soutěž „Česko zpívá“ je propojena s hlavním mediálním partnerem Českým rozhlasem. V rámci soutěže probíhá ve vysílání tohoto média soutěž start.rozhlas.cz, kde jsou pěvecké výkony soutěžících prezentovány ve vysílání jedenácti regionálních stanic Českého rozhlasu. O vítězi Českého rozhlasu rozhodují hlasováním prostřednictvím SMS zpráv posluchači.

19.7. – „Dvojí tvář“ – Gabriela Gunčíková

Tato nadějná mladá umělkyně se v posledním roce úspěšně prosadila na české hudební scéně nejen pro svůj nepřehlédnutelný půvab, ale především pro svůj ojedinělý a výrazný hlas. V roce 2011 získala ocenění „Objev roku“ hned ve dvou prestižních soutěžích Český slavík a Česká hvězda. Od produkce Divadla Broadway dostala nabídku ztvárnit hlavní roli v muzikálu Kleopatra. S tanečníkem Peterem Modrovským na sebe upozornila i ve slovenské soutěži „Let´s Dance“. Na sklonku roku 2011 vydala své debutové CD s názvem „Dvojí tvář“. O něm, úspěších i budoucích plánech si s Gábinou budeme povídat v tomto příjemném večeru. Gábina nám samozřejmě zazpívá i několik svých písní. Po skončení pořadu proběhne autogramiáda pro fanoušky.

26.7. – „Večer s povídáním a písničkami“ – Josef Laufer

Oblíbený herec, zpěvák, textař, bavič a režisér Josef Laufer navštíví „Léto plné hvězd“ poprvé. V příjemném večeru si s ním budeme povídat o životě, o jeho práci, ale i plánech do budoucna, to vše propojeno několika jeho již legendárními hity. Hostoval v činohře Národního divadla, v Hudebním divadle Karlín, v Divadle Semafor, Rokoko, atd. Ztvárnil také celou řadu rolí v muzikálech, např. 451st. Fahrenheita, E55, Cabaret-cabaret, Hamlet, Galileo, Gentlemani, Pokrevní bratři, Jekyll a Hyde, atd. Diváci jej mohli vidět i v celé řadě větších i menších filmových rolí. Vystupuje doma i v zahraničí, kde často působí i jako televizní režisér. Podle potřeby moderuje v různých jazycích. Za posledních deset let natočil čtyři sólová CD se skupinou Golem. Se sólisty státní opery režíroval v původním jazyce opery Noc s Mozartem, Don Giovanni, One woman show Terezy Duchkové a v roce 2004 autorskou hru Kancelář. Sám o sobě říká, že by se tak nevytahoval, kdyby měl opravdu talent. Nenechte si tento večer s oblíbenou hvězdou ujít!

31.7. – „Slunce, Šmajda a pár facek“ – Miroslav Šmajda

Tento mladý slovenský zpěvák, skladatel a textař se na české a slovenské hudební scéně objevil v roce 2009, kdy se zúčastnil hudební soutěže Česko-Slovenská Superstar, kde obsadil druhu příčku. Od té doby vystupuje a koncertuje. V roce 2010 vydal své debutové CD “Čo sa týka lásky”, které nahrál se skupinou Rosemaid. V témže roce se zúčastnil taneční show Let´s Dance 4. V anketě Žebřík 2010 zvítězil ve třech kategoriích “Album roku, Skladba roku a Objev roku”. Miro vystupoval na mnoha českých a slovenských festivalech např. Votvírák a Sázavafest. V roce 2011 vydal svůj nový singl s názvem “Loneliness” k němuž natočil i videoklip.V roce 2012 na tiskové konferenci oznámil, že bude nově vystupovat už jen pod pseudonymem „Max Jason Mai“.

2.8. – „Křížem krážem muzikálem“ – Marián Vojtko a Kamila Nývltová

Držitel Thálie 2010 za tvárnění hlavní role v muzikálu Baron Prášil, Marián Vojtko se nám představí ukázkami z děl, ve kterých ztvárnil titulní úlohy. Účinkoval v muzikálech Jekyll & Hyde, Tři mušketýři, Mona Lisa, Monte Cristo, Kleopatra, Dracula, Angelika a v současné době jej můžeme vidět ve stejnojmenném muzikálu v roli Kata Mydláře. Coby sólista působí v Hudebním divadle Karlín, Broadway a Hybernia Praha, stejně jako jeho kolegyně Kamila Nývltová, zpěvačka s jedinečným hlasovým projevem. Ze sedmi tisíc účastníků se probojovala do finále televizní pěvecké soutěže X-Faktor, kde se umístila v TOP 5 a svoji kategorii vyhrála. Zahrála si hlavní role v muzikálech Kleopatra, Dracula, Angelika, dále pak hraje Lily v Quasimodovi, Mandalénku v Katu Mydláři, od jara 2012 hostuje v představení „Lidoskop“. Nově ztvární v HdK hlavní roli v muzikálu Aida. V únoru 2010 jí vyšlo debutové album s názvem „Kamila Nývltová“, natočila videoklip k titulní písni „Son of a Preacherman“. 20. července 2012 spatří světlo světa premiérovým uvedením v TV Očko nový videoklip na její vlastní skladbu „Něco jsi slíbil“.

9.8. – „Je báječný žít“ – Hana Křížková

Hana Křížková patří ke stálicím naší hudební scény již pěknou řádku let. Na „Léto plné hvězd“ se vrací již po druhé. Byla s úspěchem obsazena do mnoha muzikálů: Dracula, kde hrála ohnivou nymfu, Landův Krysař, kde ztvárnila svéráznou rybářku Štěpánovku, americký crazy muzikál Jeptišky, muzikál na ledě Mrazík, kde se ujala role Marfuši, Monte Cristo, kde hrála paní hospodskou Danglarsovou, další muzikál na ledě Romeo a Julie, klasika mezi muzikály Bídníci, kde excelovala po boku Jiřího Korna coby škodolibá paní hospodská Thenardierová, Golem – hospodská Rozina, Carmen – vědma, Švejk – čtyři ženské role a obnovený Dracula – ohnivá nymfa. V loňském roce měla premiéru i Popelka na ledě, kde Hanka excelentně ztvárnila macechu. Hančinou srdeční záležitostí je stále swing, šanson a blues, takže se diváci mohou těšit na písně i z této oblasti.

16.8. – „Večer s Dualitou“ – Petr Ševčík

Mladý nadějný zpěvák Petr Ševčík, pocházející z Brna, na sebe upozornil v loňské řadě Česko-Slovenské SuperStar, a hned po soutěži v roce 2011 navštívil „Léto plné hvězd“ s vokálním kvartetem Flow of Voices. Koncert byl zcela zaplněn nadšenými fanynkami. V letošním roce vychází Petrovi jeho debutové CD s názvem „Duality“, a tak se nám tentokrát představí jako sólista, CD bude totiž obsahovat výhradně Petrovy autorské skladby. Nenechte si tento nevšední zážitek ujít.

23.8. – „Být či nebýt?“ – Ondřej Ruml

V recitálu Ondřeje Rumla se můžete těšit nejen na široký záběr písní z jeho repertoáru a kouzelnou krabičku, se kterou exceloval v soutěži X-Faktor, ale představí nám i nějaké skladby ze svého debutového CD „Proměna“. Ondřej Ruml ztvárnil titulní roli Martina v lyrikálu Michala Horáčka a Petra Hapky Kudykam ve Státní opeře Praha, a v Divadle Kalich roli Raimonda v muzikálu Johanka z Arku, v muzikálu Qusimodo ztvárnil roli básníka Viktora Huga a v Divadle Broadway si zahrál hlavní roli v muzikálu Hamlet Janka Ledeckého.

Pořady moderuje jedna z autorek výstavy Olga Černohorská.

Koncerty na výstavě jsou benefiční, z výtěžku v loňských letech byla financována výroba a vytvoření interaktivního divadelních představení s aktivním zapojením malých diváků, která s velkým úspěchem hraje Umělecká agentura Petra Kubce pro děti se zdravotním postižením na území celé republiky.

Vstupenky

Dospělý: 200 Kč
Senior, dítě, držitel průkazu ZTP: 100 Kč
Rezervace e-mailem na: anahata.hracky@seznam.cz
Telefon v době výstavy (1.7.–26.8. 2012): 724 305 737 (10–21 hod.)

SPECIÁLNÍ VSTUPNÉ: “ČESKO ZPÍVÁ”10.7.
Dospělý: 100 Kč
Senior, dítě, držitel průkazu ZTP: 50 Kč

10. 7. út v 18 hod. – „ČESKO ZPÍVÁ“

 


Praha
Muzikály “Krysař” a “Tajemství” již v příští sezóně neuvidíme
Aktuální zprávy
Muzikál Bonnie & Clyde bude mít v Plzni českou premiéru již tuto sobotu
Aktuální zprávy
Herci z muzikálu Láska je láska se sešli na první čtené zkoušce
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!