Aktuální zprávy

“Kleopatra” se opět vrací do Divadla Broadway (+ hrací plán druhé poloviny roku)


Zdá se, že “Kleopatra” je opravdu nesmrtelná a i přes několik “zaručených” derniér se opět vrací na prkna Divadla Broadway. Dále vám přinášíme i podzimní muzikálovou nabídku roku 2014, která nás ve zmíněném divadle čeká. A krom Kleopatry, v ní naleznete ještě jedno dílo, které mělo nedávno “derniéru”.

Kleopatra Kamila Nývltová (foto Radek Janda)

12.9. – 7.12. MATA HARI

Kde je moje Non – premiérový přídavek

17. – 18.10. CASANOVA

Sestřih z premiéry v Divadle Broadway

18. – 28.12. VÁNOČNÍ ZÁZRAK ANEB SLIBY SE MAJ PLNIT O VÁNOCÍCH

Sestřih z muzikálu

2.10. – 14.12. ADAM A EVA

Hudební komedie “podle skutečné události” Adam a Eva režiséra Zdeňka Zelenky na libreto Haliny Pawlowské, s hudbou Bohouše Josefa a texty písní Borise Pralovzského bude mít premiéru v pražském Divadle Broadway 17. dubna 2014.

23.10 – 23.11. KLEOPATRA

Derniéra 2012 – výběr toho NEJ(vtipnějšího)

Vstupenky jsou již v prodeji v síti TICKET ART.

 


Fotoreportáže a galerie
Jak se oprašuje “Angelika” očima našich fotografů
Aktuální zprávy
Elvisův SRDCOVÝ KRÁL poprvé rozezněl sál Divadla Kalich
Recenze a reportáže
Recenze: “Hamlet” se s úspěchem vrátil do Prahy (+ video sestřih)
  • Lenka

    muhehehehe!!!


  • Zdeněk

    vážně směšné slovo derniera ztráci v DB uplně smysl


  • Éponine

    Nie, že by som sa nepotešila…ale aj tak: ACH! :D :D :D


  • thenardier

    tato produkce dělá z lidí akorát voly…se divim,že jim tam za to nehorázný vstupný vůbec ještě někdo leze


  • Vašek

    Těším se moc na Kleopatru! :)… a mohli by i malinko doobsadit nové talentované tváře :).. a jsem rád, že nám nechají Casanovu :)


  • Pavlína

    Bože, za co zase….


  • Simi1510

    Jsem ráda za Casanovu a i návrat Kley, ráda se na ní zajdu podívat a ani mi nevadí, že na ní byla několikrát derniéra… A ani by nevadilo to, kdyby se objevily nové tváře… :)


  • vašek

    Ještě občas Hamleta a Tři mušketýry, k tomu třeba i představení Klíče a budu nadmíru spokojený… =)


  • Khal.

    Kleopatra? to je super :))) a Casanova taky!! to se těším!!! :))) Derniéra nederniéra ten muzikál je nádhernej :)))


  • Simi1510

    Vašek – souhlasím, taky bych brala Tři mušketýry a nějaký ten Klíč králů občas. Nevadilo by mi ani vrácení takové Angeliky :)


  • majussa

    super este musketierooooov a budem spokojna uplneeee :)))


  • Dascha

    Na Kleopatře jsem ještě nebyla tak na ní určo půjdu a doufám že budu mít obsazení jaké bych chtěla :-) Ale kdyby tam občas dali mušketýry nebo Angeliku tak bych tam byla snad furt :-D :-D :-D


  • Nick

    Přestože považuji Kleopatru za jediné skutečně povedené dílo v tomhle divadle a moc rád se na ní zajdu opět podívat (za předpokladu, že se titulní role zhostí ještě někdo jiný kromě Kamily Nývltové), doporučil bych divadlu Broadway, aby si oživilo základní divadelní pojmy a přestalo z diváků dělat idioty :) I když ono je to vlastně jedno, stejně už se při slovním spojení “Broadway” a “derniéra” ozývají ze všech stran salvy smíchu…


  • Bidnik

    Nick – Nyvltova mi nijak zasadne nevadi, ale jinak naprosty souhlas, Kleopatra je v podstate jedina vec divadla Broadway, co se povedla. Jinak to jak to furt dernierujou a zase vracej, je prihlouply no:/


  • Antonius

    A já půjdu na Kleopatru hlavně kvůli Kamile. Ta holka se od své premiéry tak neuvěřitelně vypracovala a vyzpívala. Byl jsem i na Kleo Tour a byla opravdu neuvěřitelná, klobouk dolů.


  • mona jana

    Pro Nicka- smiř se s tím, že Kamila bude opět Kleopatrou a myslím, že v současné době nemá konkurenci…Ale tvůj problém je hlubší….závist ..a to je fakt těžký soupeř.


  • Ivanulkaa

    Těším se na Mata Hari a Kleopatru, určitě na ni pojedu


  • Tonča

    To dle mého názoru není závist. Kamila má krásný hlas, je velice pohledná… ale její šišlání je v takovéto obsáhlé roli nesnesitelné… Učitelé a další profese veřejně působící musí projít logopedickými vyšetřeními a pokud mají vadu řeči, nemohou práci vykonávat. O to smutnější je, že člověk, který tak “příšerně” šišlá si vesele běhá po jevišti. Naprosto nic proti slečně Nývltové, je to zpěvačka s krásným hlasem, ale déle jak pět minut jí bohužel poslouchat nevydržím… Proto doufám, že Kleopatru ztvární ještě někdo jiný… jednou stačilo..:-)


  • Bidnik

    mona jana: Kdyz se nekomu neco nebo nekdo nelibi, tak je to zavist? Podivna teorie :D


  • Jan

    Já mám z návratu Kleopatry radost a určitě na ni zajdeme. Myslím, že Kleopatra by si zasloužila nově vydané CD s Kamilou. Sice máme doma to starší s Monikou, ale Draculu máme taky dvakrát a pokaždé super.


  • veny

    Tonča: souhlasím.


  • Nick

    To mona jana: Teď jste mě rozesmála – díky za to. Mohu se zeptat, co přesně a komu závidím? Já jen abych byl v obraze :)


  • Dascha

    Mě Kamila nevadí a má super hlas, ale kdybych si mohla vybrat na kterou představitelku jet, tak bych strašně ráda viděla Gabrielu Gunčíkovou :-) (která doufám že bude jedna z možných alternací) :-)


  • Sendee

    No tak to je skvělý, Kleopatru jsem milovala, ale pak přišla Nývltová a Gunčíková a úplně mi ji znechutili. Kdyby se tam vrátila Monika, bylo by to zas o něčem jiném. U mně celkově divadlo Broadway ztrácí úspěšnost.


  • Lenka

    to Zdeněk:
    ztrácí? dávno ztratilo :D


  • Bidnik

    Ale po architektonicky strance je to peknej sal, libi se mi, jak je to divadlo reseny, i sedacky a celkove je pekny. Skoda ze tam nehrajou nic, na co by stalo za to chodit:D


  • aja

    Tonča: No nevim…neznám ani jednoho učitele, který by musel projít logopedickým vyšetřením. A Kamila Nývltová podle mě už dávno nešišlá…ale možná mám jen méně citlivý sluch.


  • Tonča

    Ájo, tak v tom případě znáte samé nekvalifikované pedagogy, protože bez vyšetření logopeda a foniatra vás nepřijmou na střední pedagogickou školu, potažmo na vysokou… ale myslím že to sem nepatří, to bylo jen přirovnání….ale prosím, buďme k sobě upřímní…. š, ž, č…. tomu se říká “šišlání” http://www.youtube.com/watch?v=8hc3eAZeKn8 Pokud nejde o vrozený fyzický defekt, jedná se o banální vadu, způsobenou špatným postavením jazyka, která se dá snadno odstranit…. Proto je pro mě nepochopitelné, jak někdo s takovým hlasem svůj výkon dle mého názoru pohřbívá naprosto neposlouchatelnou výslovností…..


  • Alice

    Ať poslouchám, jak poslouchám, žádné šišlání u Kamily neslyším. A to jsem vystudovaná profesorka češtiny. (Mimo jiné žádná vyšetření se na vysokou školu nikdy nedělala ani nedělají.) Prostě kdo chce, tak Kamilu vždy bude kritizovat, i kdyby se rozkrájela. Stejně tak, jako někdo stále kritizuje Moniku ABS apod. Někdo prostě stále jen kritizuje a kritizuje ……


  • Tonča

    To v žádném případě není kritizování, jen můj osobní dojem….a nikdo mi objektivně nemůže vymluvit, že šišlá… Mimo jiné, mám jak střední pedagogickou školu, tak vystudovanou UK a vyšetření logopeda byla nutná příloha k přihlášce jak na střední, tak na vysokou školu. Víz namátkou vybraný odkaz https://is.cuni.cz/studium/podprij/index.php?do=detailobor&id_obor=12537&fakulta=11410 O to víc mě děsí, že profesorka českého jazyka, která by potažmo měla děti vést například k recitaci a správnému přednesu neslyší tak výraznou vadu řeči…


  • Nick

    Je pravda, že Kamila Nývltová udělala jisté pokroky a její hlas je opravdu krásně silný, nicméně pro mě stále neposlouchatelný. Šišlání tam jednoduše je, nemluvě o na mě příliš americkém a “kudrlinkovém” způsobu zpěvu… Ať si Kleopatru klidně hraje, její příznivci budou spokojeni :) Jen doufám, že nám ostatním divadlo dopřeje alespoň jednu další alternaci!


  • Gabriel

    Tonča: ano, to Vám objektivně opravdu nikdo vysvětlit nemůže, protože i kdyby Vám někdo předložil nález soudního znalce, budete mít stále svůj “objektivní” názor, ale to se zas cení, že si stojíte za svým :-) To je “objekjetivně” asi jako, že Absolonová “mečí”, Nývltová “šišlá”, Procházková “zpívá pod tónem”, Trvalcová “neumí pořádně česky”, atd…
    Ale když už se tu rozebírá Nývltová, myslím, že by byla určitě ráda, že jste sem dala odkaz na její úžasnou písničku ve skvělém podání (y)
    Nick: “americký” způsob zpěvu se opravdu nemusí každému zamlouvat, ale položím si otázku, kde vznikl muzikál? ;) To je fuk, každopádně Vám leží Nývltová v žaludku snad už od doby, co se narodila, takto na mě Vaše příspěvky vůči ní dlouhodobě působí. Tak si prostě každý zajděme na svého oblíbence a nemusíme do nekonečna “cíleně” omílat to samé :-) P.S. a nebojte, při 25ti představení Kleopatry jistě na jednu další alternaci podle mě narazíte :-)


  • Tonča

    Ale to co jste vypsal jsou fakta… Absolonová má nosovky, takže mečí, Nývltová šišlá, Trvalcová neumí česky a Procházkovou neznám :-D To ale k tomu patří…. zpěvačka je zajímavá tím, jakou má “vadu” a tím je specifická a dělá to z ní zpěvačku… viz tato slečna… :-) technicky výborné a čisté hlásky zapadnou v zapomnění :-) Ale to šišlání je kosmetická vada, která se dá odstranit… :-)


  • Bára

    Naprostý souhlas GABRIELEM! :-) Lidi a co také někoho pochválit? :-)


  • Tonča

    Přemíra chvály není taky k užitku, potom si jí člověk neváží….. vše má být v rovnováze… :-) Kamilu jsem chválila po pěvecké stránce… jen vytýkám vadu řeči, na to snad právo mám, ne ? Defacto od toho tady ta diskuze je.. o různých názorech…:-) kdyby jsme měli všichni stejný názor, tak slovo diskuze ztrácí význam a je bezpředmětné :-)


  • Jana

    Doufám ,že v Kleopatře bude hrát Gábina byla moc super.Jsem moc ráda ,že ji Brodway opět zařadila do repertoáru.A Casanova mohlo by být více představení než jen dvě také bezvadný muzikál jsem za něj moc ráda,že ho opět zařadí nemohu se ho nabažit ;-)


  • aja

    Tonča: Tak pravděpodobně podmínky pro přijetí změnili…jsem v posledním ročníku na UK a nikdy jsem na vyšetření logopeda ani foniatra nebyla.


  • aja

    Jinak já tedy nepopírám, že Kamila Nývltová šišlala (nebo dokonce stále šišlá), ale když jsem ji viděla v Aidě, tak jsem to jednoduše nezaregistrovala…tudíž jsem přesvědčena o tom, že se této vady buď zbavila nebo ji výrazně eliminovala.


  • Nick

    To Gabriel: Pokud narážíte na to, že muzikál jako takový vznikl v USA a americký styl zpěvu je tedy namístě, dovolte, abych Vás ubezpečil, že dílo Kleopatra (jakkoli ho mám ze srdce rád) toho s původním americkým muzikálem v pravém smyslu slova nemá mnoho společného. Co se týče Nývltové, máte jistě pravdu v tom, že není mou oblíbenkyní, ale nemluvil bych o tom, že mi leží v žaludku, zase tak mě nezajímá. Ale jinak děkuji, že dlouhodobě sledujete mé příspěvky – to jednoho potěší :)


  • Nick

    To Gabriel: Pokud narážíte na to, že muzikál jako takový vznikl v USA a americký styl zpěvu je tedy namístě, dovolte, abych Vás ubezpečil, že dílo Kleopatra (jakkoli ho mám ze srdce rád) toho s původním americkým muzikálem v pravém smyslu slova nemá mnoho společného. Co se týče Nývltové, máte jistě pravdu v tom, že není mou oblíbenkyní, ale nemluvil bych o tom, že mi leží v žaludku, zase tak mě nezajímá. Ale jinak děkuji, že dlouhodobě sledujete mé příspěvky – to jednoho potěší :)


  • Lucie

    To už je teda opravdu neuvěřitelná komedie s těma derniérama. A já blbec jim na to vždycky skočím a jdu se znova podívat, abych o něco nepřišla…


  • aja

    Lucie: A to je právě ten důvod, proč to dělají.


  • Lucie

    aja: To je mi jasné, ale taky je mi jasné, že jim na to skočím zase :-)


  • aja

    Lucie: Já se taky vždycky jdu podívat. =)


  • Renata

    Nejlepší by bylo, kdyby nevyhlašovali žádné derniéry, ale nechali všechno v repertoáru a čas od času něco oprášili.


  • Sukie

    Tak ať vrátí něco jiného… Kelopatra se obnovuje pořád. Třeba REBELOVÉ by byla příjemná změna ;-)


  • Tom

    Myslel jsem, že se vrátí na podzim skvělý HAMLET a zase nic, to je docela škoda!!! a třeba i KAT MYDLÁŘ- písničky z něj miluju :-)


  • Michal

    Je fakt pravda, že slovo DERNIÉRA v DB neplatí!! Ale jsem hodně rád, že po 2 letech se opět vrací nesmrtelná Kleopatra… chtěl bych tam vidět i Monču, ale bohužel no ://. Když už takhle vracej, mohli by vrátit i Kata Mydláře.. aspoň 5 repríz


  • milanzitka

    Mohli by hlavně vrátit kvalitu…


  • Martin K.

    Kdybych já mohl hlasovat, tak Kata opravdu ne, ale co kromě Kleopatry Angelika, či Adéla ještě nevečeřela, nebo zmíněné Rebelové? Ty jsem sice neviděl, ale věřím, že to byla pecka no a Hamlet? To je skoro samozřejmost! :-) A plně se ztotožňuji s názorem – nedělat derniéry a občas něco úspěšného vždy na pár představení v roce vrátit, protože takto to není k divákům a hlavně fanouškům důstojné!


Novější komentáře »