Aktuální zprávy

Jan Kříž získal angažmá v zahraničí, zahraje si Krolocka v německém Plesu upírů


Jeden z nejvýraznějších talentů české muzikálové scény a dvojnásobný držitel ceny Thálie Jan Kříž získal angažmá v originálním německém uvedení muzikálu Ples upírů (Tanz der Vampire). Od srpna 2017 bude vystupovat v sólové roli Nightmare (noční můra) a jako první cover hlavní role Hraběte Von Krolocka.

Originální inscenace v režii Romana Polanského je v současné době na tour po Německu, do začátku září se uvádí ve Stuttgartu a poté se přesouvá do Hamburku, kde Ples upírů oslaví 20. výročí. Souběžně bude muzikál uveden také ve své “domovině”, ve Vídni.

Jan Kříž

Jan Kříž

Dojížděl jsem od začátku května do Německa kvůli předzpíváním a poté i řešil jak s českou, tak i s německou stranou, jak to celé provést, abych tam mohl do Plesu nastoupit. Děje se toho teď hodně nového,” říká Jan Kříž ke svému novému angažmá. “Zatím je to pro mě spousta nových zážitků, poznávání nových lidí a přijímání nových impulzů, ze kterých mám vážně dobrý pocit.”

Kříž roli získal v náročných konkurzech největší evropské produkční společnosti Stage Entertainment. V hlavní roli Krolocka bude Kříž alternovat Mathiase Edenborna.

I když celou příští sezónu stráví Kříž v zahraničí, bude několik příležitostí ho vidět i na českých jevištích, odehraje několik představení muzikálů Rocky nebo Robin Hood, kde vystupuje bez alternace. 10. října také vystoupí na Proms Gala ke 25. výročí českého uvedení muzikálu Les Misérables – Bídníci.

Více informací o termínech v ČR i Německu naleznete na oficiálních stránkách Jana Kříže.

Scéna z originálního německého uvedení Plesu upírů

Scéna z originálního německého uvedení Plesu upírů


Aktuální zprávy
DJKT Plzeň otevře novou sezónu Průvodem Vendelín. Chystá se Jesus či Dracula
Aktuální zprávy
Muzikál RENT: Miluj, žij a plať se předvede do konce roku už jen třikrát
Zahraničí
Na Oliviers in Concert zazpívaly největší muzikálové hvězdy
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!