Aktuální zprávy

JAMU dnes koncertem v Městském divadle Brno oslaví své kulaté narozeniny


70. výročí svého založení si dnes velkým koncertem studentů a absolventů, kteří na Divadelní fakultě vystudovali muzikál, připomene Janáčkova akademie múzických umění v Brně. Slavnostní večer nazvaný VIVAT ACADEMIA se uskuteční na Hudební scéně Městského divadla Brno v režii Stano Slováka.
V první padesátiminutové části programu vystoupí studenti 4. ročníku muzikálového herectví (ateliér Petra Štěpána a Miroslava Ondry) s fragmentem představení Kinovály, v němž má jít zejména o melodie stříbrného plátna, přičemž tvůrci slibují velké žánrové rozpětí od popu, rocku a pohádky až k šansonu.

Autorem konceptu je Petr Štěpán, který spolu s dirigentem koncertu Danem Kalouskem provedl i výběr písní. Zazní řada slavných melodií například z filmů Pelíšky, S tebou mě baví svět, Tenkrát na západě, Tři mušketýři, Moulin Rouge, Vlasy, songy ze slavných bondovek a další. Nové aranže pro třicetičlenný orchestr divadla, jenž účinkující doprovodí, připravil Dan Kyzlink.

Ve druhé půli večera se na jevišti objeví na čtyřicet zpěváků a zpěvaček z řad dřívějších absolventů s řadou slavných muzikálových melodií. Ačkoli některá jména přeci jen prosákla, režisér žádná prozrazovat nechtěl, slíbil však nejedno překvapení a jistě je na co se těšit.

Slavnostní koncert začne na Hudební scéně MdB 31. května od 18 hodin a poslední vstupenky na slavnostní večer podle všeho ještě zůstávají v prodeji na webových stránkách Městského divadla či na jeho pokladně.

(foto Petr Šmerkl, Wikipedia)


Aktuální zprávy
“Casanova” se po Hluboké chystá dobýt Prahu (+ pozvánka na konkurz)
Recenze a reportáže
Muzikál Představ si… (Imagine This) se představil v Brně
Aktuální zprávy
Muzikál SESTRA V AKCI odhalil obsazení, v hlavní roli vystoupí Lucie Bílá
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!