Aktuální zprávy

Finále pěvecké soutěže ČESKO ZPÍVÁ ovládly dívky


Slavnostním galavečerem za účasti mnoha známých tváří vyvrcholil o víkendu již 11. ročník pěvecké soutěže s mezinárodní účastí ČESKO ZPÍVÁ 2017. 7. a 8. dubna 2017 proběhla v trutnovském Společenském centru UFFO semifinálová a finálová kola, a nyní již tak víme, kdo se radoval z vítězství a odnesl si hodnotné ceny. I my jsme zasedli v mediální porotě a užili si tak skvělou atmosféru, která soutěž provází.

V kategorii Sólisté 15 – 26 let zvítězila 16letá Michaela Janáčová z Ostravy. Michaela disponuje velice pěkným a barevným hlasem, který lze od ostatních zpěvaček rozpoznat na první poslech. Druhé místo si u odborné poroty vybojovala nejmladší finalistka této kategorie, 15letá Valentina Vlková z Prievidzy, a na třetím místě stanula Kateřina Vrzalová (17 let, Velká Bíteš).

Cenu VIP a mediální poroty, ve které jsme také zasedli, získala Kristýna Vrecková, která byla mojí osobní favoritkou na absolutní vítězství, nakonec se ale dle odborné poroty neumístila na prvních třech příčkách.

I letos asi nejtěžším úkolem, se kterým se museli potýkat finalisté v kategorii 15 – 26 let, byl zpěv s živým hudebním doprovodem. Na klavír je provázel klavírista a korepetitor soutěží X Factor a SuperStar, pedagog Vlastimil Bičík. „Jsem hrdá nejen na letošní finalisty, kteří se statečně poprali s náročnou výzvou, ale na všechny talentované mladé zpěváky, které jsem měla to potěšení vidět a slyšet,“ říká patronka soutěže, zpěvačka Kamila Nývltová, a dodává: „V letošním ročníku soutěže měla porota opět neskutečně těžký úkol, skvělí byli všichni naši semifinalisté. Blahopřeju všem, kdo se probojovali až do finále, a držím jim palce v jejich další hudební kariéře.“

Patronka soutěže zpěvačka Kamila Nývltová s vítězkou kateg. 15-26 let Michaelou Janáčovou a zpěvačkou Leonou Machálkovou

Patronka soutěže zpěvačka Kamila Nývltová s vítězkou kateg. 15-26 let Michaelou Janáčovou a zpěvačkou Leonou Machálkovou

Vítězkou v kategorii Sólisté 9 – 14 let se stala 11letá Adéla Giňová ze Staré Chodovské, 2. místo získala Lucie Bikárová (13 let, Brno) a jako 3. se umístila Dominika Lukešová (14 let, Králův dvůr.)

Cenu internetu, ve které si svého vítěze zvolila veřejnost hlasováním prostřednictvím SMS zpráv, získala Markéta Látalová. Pro své favority hlasovali také diváci v sále během obou finále. Ve věkové kategorii 9 – 14 let u nich zvítězila Kristýna Doležalová a v kategorii Sólisté 15 – 26 let si srdce diváků vydobyla Valentina Vlková. V mladší věkové kategorii udělila ředitelka soutěže, paní Iveta Nývltová, navíc dvě speciální ceny. Ocenila Pavlínu Brůhovou, nejmladší účastnici letošního semifinále soutěže, a jako nejoriginálnějšího soutěžícího zvolila Adélku Kozelkovou.

Vítězky kategorie 9-14 let s ředitelkou soutěže Ivetou Nývltovou

Vítězky kategorie 9-14 let s ředitelkou soutěže Ivetou Nývltovou

V porotě ČESKO ZPÍVÁ 2017 opět zasedla celá řada známých tváří. Výkony soutěžících hodnotili mimo jiné hudební producent a manažer Milan Herman, zpěvačka Leona Machálková, zpěvačka a pěvecká pedagožka Marcela Březinová, zpěvák a herec Zdeněk Podhůrský, vizážista a módní stylista Kája Pavlíček a samozřejmě zpěvačka a patronka soutěže Kamila Nývltová. V porotě zasedli také bývalí finalisté soutěže Česko zpívá – Michal Horák, Patrik Stoupa nebo mladý muzikálový autor Matěj Tauš.

Vrcholu soutěže, kterým provázeli moderátoři Lucie Peterková a Jakub Schmidt, jako obvykle nechyběl bohatý doprovodný program, v rámci kterého vystoupily mimo jiné Leona Machálková a Kamila Nývltová. Atmosféru rozproudily také tanečnice z Taneční školy Bonifác a originální bubenická show Tokhi & the Groove Army.

Na pódiu se jako již tradičně o svůj talent s diváky podělila také  celá řada úspěšných soutěžících dřívějších ročníků ČESKO ZPÍVÁ, například Josef Fečo, který dnes vystupuje v muzikálech Bonnie & Clyde a The Addams Family nebo Ines Ben Ahmed, která mimo jiné hraje v muzikálech Čas růží a Angelika.

Bubenická show Tokhi & the Groove Army

Bubenická show Tokhi & the Groove Army

Vítězky kategorie 15-26 let, Kateřina Vrzalová, Michaela Janáčová, Valentina Vlková (zleva)

Vítězky kategorie 15-26 let, Kateřina Vrzalová, Michaela Janáčová, Valentina Vlková (zleva)

Autorem fotografií je Oldřich Brát.


Pozvánky a konkurzy
ČESKO ZPÍVÁ 2020 – poslední šance se přihlásit
Aktuální zprávy
Popelka Nikola Ďuricová se zasnoubila přímo na jevišti (+ video)
Aktuální zprávy
DJKT Plzeň zve na výjimečné koncerty
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!