Aktuální zprávy

Fantom Opery se představí v pražské O2 Areně


Hned na úvod důležitá poznámka – při vyslovení názvu Fantom Opery nás ihned napadne slavný muzikál A. L. Webbera. Do O2 Areny se však v listopadu chystá zcela jiný muzikál od jiného autora, který však slibuje velkou show. Více se dozvíte v našem článku.

Fantom Opery

Fantom Opery

Autorem celého muzikálu (tj. textů i hudby) je Ivan Jacobs. Jeho muzikál je více podobný původní románové předloze a ve světě sklidil velký úspěch. Ocitujeme pár ohlasů které zprostředkovala pořadatelská agentura: „Univerzální… působivá… mocná… nápaditá hudba… bezpochyby úžasné… vrcholné herecké výkony… naprosto úžasné… hudba je neuvěřitelná.“

Americká show, která k nám přijede přímo z americké Broadwaye, slibuje neopakovatelnou podívanou, plnou kostýmů (které se počítají na stovky) a propracované scénografie, které samozřejmě nemůže chybět replika křišťálového lustru, který se během představení roztříští o jeviště. Kromě této, zřejmě nejznámnější rekvizity, se dočkáme i kopie originální pařížské opony, exteriéry i interiéry budovy opery (včetně temnéhho doupěte Fantoma), hřbitova a dalších známých lokací.

Příslibem jsou i speciální efekty, které ve světě muzikál také proslavily. Stejným příslibem je i light design Marcie Mader, držitelky broadwayské ceny. Scénu vytvořil dnes již zesnulý broadwayský návrhář James Tilton.

Muzikál klade důraz přešdevším na romantiku, taneční čísla a komické situace. Hrát se bude celkem šest představení, a to v termínech od 20. do 23.11.2008. Vstupenky k sezení na ploše stojí 1400 a 1200 korun, na tribuny 1290, 990 a 800 korun. Zakoupit je můžete v síti SazkaTicket. Zatím jsme nesehnali informaci o českém znění, doufejme, že si pro nás pořadatelé připravili kvalitní české otitulkování.

Pokud byste měli zájem o turné slavnějšího brášky od autora A.L.Webbera, musíme vás zklamat. Sám Webber si totiž nepřeje žádné halové provedení svého díla, a tak vám nezbyde nic jiného, než se vypravit do Londýna, Broadwaye či jiných zemí, kde se Fantom uvádí.

Pokud byste měli zájem o ukázku z muzikálu Ivana Jacobse, můžete si jí stáhnout na těchto webových stránkách: http://original-phantom-of-the-opera.com/Images/phantom-video-clip.wmv


Aktuální zprávy
“Touha” Daniela Landy se vrací do Divadla Kalich
Aktuální zprávy
Muzikál DOKTOR OX se představil a zazpíval (+ video)
Praha
Pomáda má zlato a blíží se do finále! Získá Horečka sobotní noci platinu? (+ video)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!