Aktuální zprávy

Elvisův SRDCOVÝ KRÁL poprvé rozezněl sál Divadla Kalich


Ve středu 15. června se v Divadle Kalich uskutečnila první tzv. “sedací zkouška” nového komediálního muzikálu SRDCOVÝ KRÁL (All Shook Up), který obsahuje největší hity Elvise Presleyho. Celý herecký tým poprvé před režisérem Šimonem Cabanem předvedl a předzpíval celý muzikál. Herci se opět do divadla vrátí na pravidelné zkoušky na konci července, premiéra je naplánována na 21. září 2016. Začátkem září proběhne tradiční press show s ukázkami z muzikálu.

Na sedací zkoušce postupně zazpívali všechny alternace hlavních rolí, z Divadla Kalich již ostřílení Jan Kříž, Přemysl Pálek, Zbyněk Fric, Marie Křížová, Roman Tomeš, Kateřina Steinerová a další. Poprvé si jeviště Kalichu osahaly nové posily muzikálu, které vzešly z konkurzů, např. Petra Tenorová, Petra Kosková, Ilona Maňasová, Genny Ciatti nebo Markéta Martiníková. Kompletní aktuální obsazení naleznete níže.

Zkoušce kromě režiséra a scénografa Šimona Cabana přihlíželi také ředitel divadla a producent Michal Kocourek, autor českého libreta Adam Novák a autor hudebního nastudování L’ubomír Dolný.

Režisér Šimon Caban

Režisér Šimon Caban

Nesmrtelné hity Elvise Presleyho doprovázejí adaptaci Shakespearovy romantické komedie Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete z roku 1602. Do Ameriky 50. let její děj převedl prestižními cenami i nominacemi ověnčený broadwayský libretista Joe DiPietro (mj. autor titulů Miluji tě, ale… či Memphis).

Do scénáře se vešlo celkem 24 Presleyho slavných písní, včetně Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes, Don’t Be Cruel, Love Me Tender, Heartbreak Hotel, A Little Less Conversation nebo Hound Dog.

Spoustu z těch písní jsem samozřejmě znal, ale až teď do toho víc pronikám a musím říct, že on byl asi vážně král. Ta muzika je senzační. Ještě když jsem i slyšel úpravy, které jsou na písničkách v muzikálu udělané, tak si myslím, že bude tenhle muzikál asi velká pecka. Vážně se na to těším. A navíc zpívání tam mám požehnaně, jak jsem koukal, takže si to pořádně užiju,” říká představitel hlavní role Chada Jan Kříž.

Vstupenky na muzikál Srdcový král zakoupíte v síti TICKET ART nebo na webových stránkách Divadla Kalich.

Petra Tenorová a Jan Kříž

Petra Tenorová a Jan Kříž

Obsazení muzikálu Srdcový král

CHAD: Jan Kříž / Přemysl Pálek
NATALIE HALLER: Petra Tenorová / Petra Kosková
JIM HALLER: Petr Vondráček / Zbyněk Fric
SYLVIA: Marie Křížová / Ilona Maňasová
LORRAINE: Kateřina Šildová / Genny Ciatti
DENNIS: Petr Kutheil / Jan Tenkrát
SANDRA: Kateřina Steinerová / Markéta Martiníková
MATILDA HYDE: Renáta Podlipská / Alena Štréblová
DEAN HYDE: Roman Tomeš / Jan Tenkrát
EARL: Michal Pleskot / Martin Bačkovský

TANEČNÍ COMPANY: Adéla Hájková, Gloria Šudomová, Klára Šútovská, Veronika Šlapanská, Kristina Kohoutová, Kateřina Górnioková, Martina Ctiborová, Nikola Pažoutová, Filip Jankovič, Jiří Minařík, Dominik Peřina, Radek Fišer, Matěj Cichra, Lukáš Prokop, Michal Klomna, Ondřej Bohata

Další fotografie ze “sedačky”

Autorem fotografií je Richard Kocourek.


Praha
Alenka v kraji zázraků finišuje do finále (+ video)
Praha
“Klíč králů” se představil nejen odpočinkovou zónou (+ video)
Aktuální zprávy
Tajemství Daniela Landy se od února 2015 vrací do Divadla Kalich
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!