Aktuální zprávy

Divadlo Na Prádle připravuje českou premiéru Larsonova muzikálu TICK, TICK… BOOM!


V úterý 30. května se v Divadle Na Prádle odehrál koncert za účasti známých hvězd muzikálu. Výtěžek koncertu přispěl na nový invalidní vozík pro dramaturga a našeho redaktora Ondřeje Doubravu. Zároveň byl během večera představen nový umělecký i produkční tým, umělecká koncepce Divadla Na Prádle i první profilový titul plánovaný na sezónu 2017/2018.

Tím bude česká premiéra amerického muzikálu Jonathana Larsona „Tick, Tick… BOOM!“, kterým producenti chtějí navázat na předchozí úspěch muzikálu „RENT“, uváděného v anglické i české verzi Na Prádle v letech 2013 – 2015.

Tick, tick …BOOM! je autobiografický muzikál Jonathana Larsona, držitele Pulitzerovy ceny a Ceny Tony. Příběh skladatele a jeho nutných obětí, pro které by se mohl stát divadelním průkopníkem. Dílo se čtrnácti písněmi, deseti rolemi pro tři herce a kapelu, odkryje cestu umělce, jež vedla až k broadwayskému megahitu RENT.

V českém překladu Michala Zahálky a Jana Šotkovského je premiéra v plánu na únor 2018.

Zahraniční logo muzikálu

Zahraniční logo muzikálu

„Divadlo Na Prádle je jedním z nejstarších divadel v Praze. Je to úžasný prostor se silným geniem loci a právě v těchto chvílích prochází přípravami na novou etapu. Stavíme dramatugrický plán, oslovujeme umělce a další spolupracovníky, budeme se snažit zlepšit služby směrem k divákovi, ať už pohodlnějším sezením v sále, zavedením nového online systému nákupu vstupenek, vytvořením přehlednějšího webu, máme v plánu i nové technické vybavení divadla ohledně světel a zvuku. Je toho samozřejmě mnohem více, ale počítám, že vše bude běh na dlouho trať.“, říká Tomáš Vaněk, který společně s Markétou Schröckovou a provozovatelem divadla Petrem Hruškou stojí za novou koncepcí divadla.

Cílem a smyslem spolupráce je znovuoživení původní umělecké činnosti Divadla Na Prádle a vytvoření nové komorní hudební scény odpovídající současné moderní poptávce.


Praha
Herci muzikálu RENT vyšli do pražských ulic (+ soutěž o vstupenky)
Aktuální zprávy
Novoroční bowlingový turnaj HdK má své vítěze!
Aktuální zprávy
DĚJ SE CO DĚJ (Anything Goes) premiérově již tuto sobotu v Plzni
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!