Aktuální zprávy

Divadlo Kalich natočí DVD “Krysaře” a v únoru se dočkáme “Johanky z Arku”


Divadlo Kalich vstupuje do své další sezóny jako repertoárové divadlo a připravilo si pro nás pár novinek a překvapení. Novináře pozvalo na zkoušku muzikálu Touha, připravilo natačení DVD muziáklu Krysař a stanovilo premiéru obnovené verze muzikálu Johanka z Arku.

Na pondělí 18.8.2008 pozvalo Divadlo Kalich nejbližší redakce na zkoušku muzikálu Mirjam a Daniela Landových Touha. I přes mírné zpoždění jsme zhlédli dvě nové scény (chcete-li písně) z připravované inscenace. První scénou byla píseň vězňů, která vytržená z kontextu příliš nezapůsobila, ale ukázala především dobře plněný záměr tanečního muzikálu a skvlé obsazení, schopné jak přesvědčivého pěveckého, tak i tanečního výkonu. Druhá, o poznání zajímavější scéna, byl konkurz. Radka Fišarová nás přesvědčila, že nejen skvěle zpívá, ale i tančí. Miroslav Hrabě se ujal své role svědomitě a podal opravdu skvělý pěvecký výkon v písni “Den za dnem“. Kromě company, která představovala další uchazeče o role jsme viděli i dva režiséry. Tím jedním byl Roman Pomajblo, známý z filmové předlohy. Opět předvedl naprosto strhující výkon cholerického a dalo by se říci i fanatického režiséra. Zato nový Dalibor Gondík příliš neohromil a ve srovnání s Romanem vypadal spíše komicky. Nakonec jsme zahlédli i na malý moment Lucii Vondráčkovou, která se však nechtěla před novnáři ukazovat. Muzikál Touha zatím vypadá slibně, zatím však jde pouze o fragmenty a jak se usilovné zkoušení vyplatilo, se dozvíme v září, kdy má muzikál premiéru.

V září nás však nečeká jen premiéra Touhy, ale také dlouho odkláadné a očekávané natáčení DVD muzikálu Daniela Landy Krysař. To proběhne první záříjnový víkend. Při této příležitosti nabízí Divadlo Kalich členům svého klubu vstupné o 100 korun nižší, a to právě na tyto čtyři natáčecí představení.

Poslední novinkou z divadla je oznámení předběžného data premiéry muzikálu Gábiny Osvaldové a Ondřeje Soukupa Johanka z Arku, a to na 2.2.2009. Johanka měla původní premiéru v Divadle Ta Fantastika a stane se tak druhým muzikálem, který se z prken tohoto divadla přesune právě do Kalichu (ten první byl samozřejmě Krysař). Johanka je nejbližší plánovaný titul divadla, ohlášený Robin Hood se tak zřejmě odkládá na pozdější dobu.


Aktuální zprávy
Ceny Thálie 2016 – Výsledky kategorie Opereta-muzikál
Rozhovory
Michal Pleskot: “Tak trochu klamu tělem”
Praha
Fotografie ze zkoušek “Šachmatu” a “Nikity”
  • Iffe

    Pro všechny příznivce muzikálového zpěváka Ládi Spilky, který v divadle Kalich hraje v muzikálech Krysař, Tajemství, Hamlet, Galileo, Jack rozparovač..,je tu fanWeb, kde naleznete více informací, novinek a fotografií. Láďa doprovází svým zpěvem Dana Landu na koncertech Československo. V brzké době ho uvidíme i na televiziních obrazovkách v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

    Více na http://www.ladislavspilka-fanclub.eu/

    Pro zaregistrované fanoušky ještě více informací např. o srazech s “Krysařem” emailem.