Aktuální zprávy

Divadlo Kalich chystá druhý muzikál s hity skupiny Elán. Konkurzy jsou za dveřmi


Osm let po premiéře muzikálu Osmý světadíl, tedy v září 2019, uvede pražské Divadlo Kalich druhou inscenaci opírající se o hity skupiny Elán. První konkurzy na chystaný muzikál opět pod vedením režiséra a choreografa Jána Ďurovčíka vypsalo na 19. a 20. února 2019.

„Nový muzikál nebude v žádném případě pokračováním Osmého světadílu, do ničeho takového jsme se pouštět nechtěli. Půjde o úplně nový příběh, nové postavy, nicméně pojítka mezi oběma inscenacemi jsou jasná: zdroj, čili hudba Elánů, parafráze na velké klasické literární dílo posunuté do současné doby, emoce, láska a všechno, co patří k ´velkému plátnu´, jímž muzikál Elánů opět bude,“ prozrazuje režisér a choreograf Ján Ďurovčík, který je spoluautorem libreta s oceňovaným slovenským dramatikem Peterem Pavlacem. „Vybral jsem z toho ohromného množství elánovských hitů další skladby, které jsem nosil v hlavě a které mi dávaly dohromady příběh,“ vysvětluje Ďurovčík.

Konkurzy na hlavní role proběhnou v Divadle Kalich 19. a 20. února. Tvůrci hledají například herce frajírkovského typu nebo plnoštíhlou herečku. „Všichni musí vynikat ve všech třech složkách muzikálového herectví, tedy ve zpěvu, tanci i činohře, to je u nás v divadle samozřejmostí,“ doplňuje producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

„Nepřicházíme s novým elánovským titulem pouze proto, že z Osmého světadílu se stal v Čechách i na Slovensku kult. Věřím, že diváci vždy bezpečně poznají, když se jim na jevišti předkládá něco jenom z kalkulu. Kdybychom v ruce neměli kvalitní libreto, nešli bychom s tímto projektem ani za členy skupiny Elán, ani před naše publikum,“ říká Michal Kocourek.

„Obával jsem se, aby všichni neříkali, že po úspěchu Osmého světadílu jen chceme rychle vyrobit další hit. Proto jsem nechtěl případný nový elánovský titul uspěchat. A čekání se vyplatilo, protože přišel nápad na silné téma.  Pokud bychom ho neměli, do takového projektu bych nešel,“ uzavírá Ján Ďurovčík.

VEŠKERÉ INFORMACE O KONKURZECH

naleznete na webových stránkách Divadla Kalich
https://www.divadlokalich.cz/elan_konkurzy/

Členové skupiny Elán Vašo Patejdl, Jožo Ráž a Ján Baláž uzavřeli dohodu o novém představení s producentem Michalem Kocourkem

Členové skupiny Elán Vašo Patejdl, Jožo Ráž a Ján Baláž uzavřeli dohodu o novém představení s producentem Michalem Kocourkem

Foto: archiv Divadla Kalich

Praha
Pomáda má zlato a blíží se do finále! Získá Horečka sobotní noci platinu? (+ video)
Pozvánky a konkurzy
Hvězda muzikálu Vlasy, Richard Pekárek oslaví 25. narozeniny sólovým koncertem
Praha
Muzikálová komedie Adam a Eva v Divadle Broadway finišuje před premiérou (+ rozhovory)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!