Aktuální zprávy

Česká verze MAMMA MIA! v létě rozezní Divadlo Hybernia hity skupiny ABBA


Producenti veleúspěšné české verze muzikálu MAMMA MIA! uvedou v létě 32 exkluzivních představení tohoto slavného hit muzikálu v Divadle Hybernia, a to pro české diváky i zahraniční turisty, pro které bude muzikál opatřen anglickými titulky. Muzikál, který v Kongresovém centru vidělo přes 280 000 diváků, se bude uvádět od 13. července do 13. srpna, denně od 20 hodin.

MAMMA MIA! je doslova zahraničním fenoménem. Muzikál měl premiéru v Londýně v dubnu 1999 a ihned se z něj stal divácký hit. Uvedl se ve více než 270 městech po celém světě, vidělo ho 54 miliónů diváků a vydělal přes 2 miliardy dolarů. Velký úspěch oslavila také filmová verze z roku 2008, ve které hrály ty největší filmové hvězdy jako Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Amanda Seyfried nebo Julie Walters.

V muzikálu zazní největší hity skupiny ABBA, jako např. Super Trouper, Chiquitita, Money Money Money, The Winner Takes It All, I Have A Dream, Our Last Summer, Dancing Queen nebo Mamma Mia.

Jiří Langmajer a Hana Holišová v muzikálu Mamma Mia!

Jiří Langmajer a Hana Holišová v muzikálu Mamma Mia!

Česká verze světového muzikálového hitu MAMMA MIA! měla premiéru v prosinci 2014 v Kongresovém centru Praha a s velkým úspěchem se uváděla až do konce loňského roku, na kontě má přes 150 představení a 280 000 diváků. Režie se ujal Antonín Procházka, choreografií Ivana Hannichová a český překlad je z pera Adama Nováka.

Letní uvedení v Divadle Hybernia bude mít premiéru 13. července a bude se uvádět každý den až do 13. srpna. Inscenaci kromě adaptace na menší jeviště nečekají žádné změny, zachován je tvůrčí tým i herecké obsazení. Zůstává také živý orchestr. Jedinou novinkou budou anglické titulky, které mají na představení přilákat zahraniční návštěvníky.

Ceny vstupenek začínají na 690 Kč a jsou již v prodeji v síti TICKET ART.

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Kristýna Junková. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail: redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno.


Aktuální zprávy
Muzikál DOKTOR OX a jeho první čtená zkouška
Aktuální zprávy
Muzikál KRYSAŘ odehrál 150. reprízu a Daniel Landa převzal ocenění za 150 000 prodaných nosičů (+ video)
Nosiče
“Kapka medu pro Verunku” vychází na CD (+ ukázky)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!