Aktuální zprávy

Česká filharmonie se zpěváky z Broadwaye představí největší světové muzikálové hity


Česká filharmonie pod vedením amerického dirigenta Keitha Lockharta uvede v únoru 2016 čtyři koncerty BEST OF BROADWAY. Ve sportovních halách v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě ve výpravné podívané zazní nejslavnější muzikálové melodie světových autorů. Skladby zazpívají sólisté z broadwayských divadel: Ashley Brown, Marin Mazzie, Jason Danieley a Rodney Earl Clarke.

Program tvoří výběr nejznámějších a nejvýznamnějších skladeb světové pokladnice muzikálů – od West Side Story přes Bídníky, Cats a Fantoma opery až po Chicago, Hello, Dolly!, Evitu, A Chorus Line nebo Mamma Mia! Do České republiky přivezeme opravdu to nejlepší ze slavné historie i současnosti Broadwaye,“ uvedl dirigent Keith Lockhart, jež od roku 1995 vede proslulý Boston Pops Orchestra a rovněž je hlavním dirigentem BBC Concert Orchestra.

Bestofbroadway

Sérii koncertů, které se již nebudou opakovat, odehraje Česká filharmonie na multifunkčním jevišti doplněném vizuálními efekty a velkoplošnými projekcemi.

Naše nejprestižnější hudební těleso, Česká filharmonie, nabídne muzikálové melodie v interpretaci broadwayských hvězd vůbec poprvé. Repertoár dvouhodinové show představí originální provedení skladeb jako například Maria, The Phantom of The Opera, I Dreamed a Dream, Dancing Queen nebo Don’t Cry for Me, Argentina, které domácí publikum zná i z českých divadelních scén.

Sólisté

Ashley Brown

Ashley Brown

Nejvýraznější ze sólistů je Ashley Brown, která ztvárnila Mary Poppins v původním broadwayském nastudování. Na Broadwayi také účinkovala v jevištní adaptaci Disneyho filmu Kráska a zvíře (The Beauty and The Beast). Dále si zahrála v muzikálech Hello Dolly, Oklahoma!, Show Boat nebo My Fair Lady. Aktuálně účinkuje v americkém tour muzikálů Za zvuků hudby (The Sound of Music).

Marin Mazzie byla 3x nominovaná na cenu Tony a naposledy na Broadwayi účinkovala v muzikálovém zpracování filmu W. Allena Výstřely na Broadwayi (Bullets Over Broadway). Za hlavní roli v muzikálu Kiss Me Kate byla nominována na cenu Tony a získala cenu kritiků Outer Critics Circle Award. V New Yorku a v Londýně dále hrála v představeních Next to Normal, Spamalot, Ragtime, Passion nebo Muž z La Manchy.

Z mužů se představí manžel Marin Mazzie, Jason Danieley, který naposledy účinkoval v posledním muzikálu dvojice Kander-Ebb The Visit. Na Broadwayi debutoval v 25 letech v operetě Candide, za svou roli získal v roce 1997 cenu Drama League Award. Se svou manželkou vytvořil ústřední dvojici muzikálu Next to Normal a patří k původnímu broadwayskému obsazení muzikálové komedie Donaha (The Full Monty). Na Broadwayi účinkoval dále v muzikálech South Pacific a Vražda za oponou (Curtains).

Posledním sólistou je Rodney Earl Clarke, který účinkoval nové verzi broadwayského muzikálu Leonarda Bernsteina On the Town a režisér Kenneth Branagh jej obsadil do filmové verze Mozartovy opery Kouzelná flétna. U Berlínských filharmoniků debutoval v koncertní verzi opery George Gershwina Porgy & Bess. V současnosti hostuje jako sólista u mnoha hudebních těles, včetně Londýnského symfonického orchestru. Působil také jako moderátor BBC Proms v Royal Albert Hall.

Termíny a vstupenky

2.2.2015, 19:00 hod. – PRAHA, O2 Arena
3.2.2016, 19:00 hod. – BRNO, DRFG Arena
4.2.2016, 19:00 hod. – OSTRAVA, OSTRAVA ARÉNA
5.2.2016, 19:00 hod. – BRATISLAVA, SLOVNAFT Arena

Vstupenky v cenách od 290 do 1 490 Kč jsou již v prodeji v sítích TICKET ART a TICKETPORTAL.

Na bratislavský koncert stojí vstupenky od 20 do 60 EUR a zakoupíte je ve slovenském TICKETPORTALu.

Oficiální stránky akce: www.bestofbroadway.cz


Aktuální zprávy
HOREČKA SOBOTNÍ NOCI se rozloučí speciálním představením. Vyhrajte 2 vstupenky
Aktuální zprávy
Tajemství Daniela Landy se od února 2015 vrací do Divadla Kalich
Aktuální zprávy
Muzikál ČARODĚJKA (Wicked) zná klíčové obsazení hlavních rolí
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!