Aktuální zprávy

Ceny Thálie 2009 v muzikálovém oboru získali Petr Gazdík a Markéta Tallerová


Je rozhodnuto, před několika minutami byli v Národním divadle vyhlášeny výsledky Ceny Thálie 2009 pro obor Opereta – muzikál nebo jiný hudebně-dramatický žánr. Šťastnými držiteli se stali Petr Gazdík za roli Jeana Valjena v brněnském nastudování muzikálu “Bídníci” a Markéta Tallerová za roli Loly Blau v komorním muzikálu “Dnes večer: Lola Blau” v Divadle F. X. Šaldy v Liberci.

Markéta Tallerová

Dnešní předávání by také mohlo mít podtitul “Žádné komerční muzikály”, protože oba čerství držitelé Ceny Thálie porazili výrazné osobnosti pražské muzikálové scény – Báru Basikovou a Daniela Hůlku. Bára Basiková byla nominována za roli Johanky z Arku ve stejnojmenném muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové, který měl minulý rok obnovenou premiéru v Divadle Kalich. Basiková opět patřila k největším kladům představení, i přes kritizovaný věk zvládla roli přesvědčivě a s neuvěřitelným nasazením (více v premiérové recenzi muzikálu). Daniel Hůlka zastupoval taktéž obnovenou verzi jednoho slavného české muzikálu, a to “Draculu” Karla Svobody a Zdeňka Borovce. Jeho návrat do hlavní role opět sklidil velké ovace (více v dvojpohledové recenzi muzikálu) a skrze tuto roli se opět vrátil do šoubyznisu.

Markéta Tallerová získala cenu za roli Loly Blau v komorním muzikálu “Dnes večer: Lola Blau” s podtitulem “Muzikál pro jednu zpěvačku”, který se uvádí v Divadle F. X. Šaldy v Liberci. Bohužel jsme tuto inscenaci neviděli, ale pokud je stejně tak kvalitní, jako například tamější nastudování muzikálu “Močohrad” (viz. naše recenze tohoto netradičního amerického muzikálu), tak si Markéta Tallerová cenu zajisté odnesla zaslouženě.

Petr Gazdík

Petr Gazdík je na české scéně známým ostříleným muzikálovým zpěvákem a v Městském divadle Brno ztvárňuje mnoho povedených rolí. Jean Valjean je jednou z nich a právě za tento mimořádný výkon ve světově veleúspěšném muzikálu “Les Misérables – Bídníci” získal Cenu Thálie. Dokázal konkurovat i v této roli ostřílenému Janu Ježkovi, jen místy zamrzely osobní úpravy originálních textů Zdeňka Borovce (opět více informací můžete číst v naší obsáhlé dvojpohledové recenzi).

A co na výsledky říkáte vy? Jste s nimi spokojení, nebo si myslíte, že Thálii měli získat Bára Basiková nebo Daniel Hůlka? Diskutujte pod článkem!


Aktuální zprávy
Papežka v prosinci naposledy
Aktuální zprávy
Muzikál Sedmero havranů zve na svou pražskou derniéru
Aktuální zprávy
Muzikál HAIR slaví 50 let, příští sezónu ho uvede Divadlo Kalich
  • Briseis

    Bylo mi celkem jasné, že nevyhraje nikdo, kdo většinou hraje v komerčních muzikálech a hlavně se věnuje i solové dráze


  • ava

    Velká gratulace Markétě Tallerové, jsme rádi, že ji tady v Liberci máme… Musí to být krásný pocit…. Tak jen houšť a větší kapky!


  • veny

    Gratuluji Petrovi. Moc jsem mu to přála.


  • Bídník

    Ja blahopreju predevsim Cssile Boross, videl jsem ji jako Toscu i jako Aidu a oboje zvladla vyborne jak pevecky, tak i herecky!


  • lily

    Pokud se vam libil Mocohrad, verte, ze Lola je jeste o stupen vys….!;)


  • Terča

    Já fandila Petrovi Gazdíkovi a naštěstí to vyhrál moc mu gratuluji. A co se týče “osobní úpravy textů” tak ty jsou v Brněnských Les Mis pro mě to nejlepší!


  • PabloP

    Markéta Tallerová je opravdu fantastická!!! skromná, přirozená a neskutečně nadaná!!! nejen jako Lola, ale i v představení Pokrevní bratři je naprosto úžasná!!! Zbývají poslední 2 představení, tak pokud jste neviděli, určitě si nenechte ujít! Opravdu skvělý zážitek!!! Velká gratulace Markéto!


  • JAK

    PabloP: Souhlas. A jako hraběnka ve figarově svatbě je taky úžasná. Bohužel poslední představení bude v květnu


  • lily

    Mrzi me, ze Bratri konci…..a to zacaly min. o rok dele nez Donaha… i kdyz…konkurovat “Nahacum” jde asi jen tezko…..tak doufam, ze se posledni dve predstaveni vyvedou…. dokonce ma obe odehrat Marketa….;)