Brno

Chystá se další “Benefiční koncert pro Krtka” Roberta Jíchy a jeho hostů


Populární muzikálový zpěvák Robert Jícha, známý například z účinkování v karlínské “Carmen” či důležitých rolí v řadě děl na repertoáru MdB, pořádá v úterý 8. prosince od 19:00 v Kulturním centru Semilasso v Brně další ze série “Koncertů pro Krtka” pro stejnojmenný Nadační fond dětské onkologie. Tentokrát k desátému výročí jeho založení.


NFDO Krtek se svojí činností zaměřuje na podporu komplexní péče o onkologicky nemocné děti absolvující léčbu na Klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice v Brně (KDO FN Brno) a LF MU Brno ve prospěch onkologicky nemocných kojenců, dětí a dospívající mládeže.

Peníze ze všeobecného solidárního zdravotního pojištění nikde na světě nepostačují k úplné úhradě potřebné komplexní onkologické péče. Navzdory veškerému úsilí pracovníků KDO FN Brno a vedení FN Brno dostačují stávající finanční prostředky pouze na pokrytí základního vybavení, léků a krevních derivátů. Další potřebné vybavení a péči související s následky léčby je proto třeba hradit z darů a sponzorských příspěvků.

Právě proto Robert spolupracuje s “Krtkem” už třetím rokem a celý výtěžek koncertu opět půjde právě na potřeby fondu. I tentokrát si pozval velkou spoustu zajímavých hostů, sestávajících tentokrát zejména z kolegů z Městského divadla Brno. Pozvání přijali Jitka Čvančarová, Hana Holišová, Petra Jungmannová, Martina Severová (můžete ji znát také z nového karlínského nastudování “Polské krve”), Monika Havlíčková, Petr Brychta, Aleš Slanina a Lukáš Vlček. Všichni vystupují bez nároku na honorář.

Můžeme se za doprovodu živého orchestru pod vedením Františka Školaře těšit tradičně na muzikálové, ale i vánoční a populární písně. Vstupenky si můžete zakoupit za 290 Kč přímo v Kulturním centru Semilasso. Na koncert jsme pozváni, pokud vše vyjde, přineseme reportáž.

Plakát ke koncertu

Plakát ke koncertu

Článek byl napsán s použitím zaslaných materiálů k akci.


Aktuální zprávy
Elegantně excentrický muzikál GRAND HOTEL míří do Brna (+ kompletní obsazení)
Brno
Konkurz do muzikálu THE ADDAMS FAMILY a na doplnění souboru Městského divadla Brno
Brno
To nejlepší z hudebního divadla – to je festival Dokořán!
  • Eliška

    Jo jo, už mám vstupenky a moc se těším :-)