Brno

MdB vydává digitální EP desku muzikálu “Očistec”


Městské divadlo Brno zkouší praktické kouzlo digitální distribuce nahrávek a podporuje tak boom poslechu na různých přenosných zařízeních. Prvním výraznějším projektem je čtyřskladbové EP ( větší pamětníci si tento pojem lépe spojí po vyřčení spojení “malá deska”) komediálního muzikálu “Očistec” Zdenka Merty a Stanislava Moši – druhého dílu jejich volného cyklu “Osudová komedie”.

Obal digitálního EP

Jelikož je vydání CD dlouhodobý proces, vychází skladby “Do vody”, “Za školou”, “Kuří oko” a “Řekla pojď blíž” v podání Dušana Vitázka, Stanislava Slováka, Jiřího Macha, Hany Holišové, Andrey Březinové a Svetlany Janotové na přání diváků vlastně jako ochutnávka případného budoucího CD.

Zájemci mají k dispozici hned několik možností nákupu. Buď, pokud preferujete fizyckou platbu, si na pokladně nebo e-shopu MdB jednoduše  zakoupite za sympatických 70,- Kč kartičku s kódem, po jehož zadání si všechny čtyři skladby stáhnete na portálu ClickMusic.cz. Další možností je nákup přímo na portálu ClickMusic.cz bez kartičky, což už ale vyžaduje i nutnost elektronické platby. můžete si zde ale poslechnout minutové ukázky a koupit buď komplet skladeb za 75,- Kč, či si zakoupit skladby jednotlivě po dvacetikoruně.

EP deska byla pokřtěna na včerejší repríze muzikálu a bylo doprovozeno spontánní autogramiádou všech čtyř rockerů divadelní skupiny “Přesně vedle”, při které se podepisovalo nejen právě narozené EPčko. Autogramiáda proběhne ještě dnes a zítra na dalších reprízách “Očistce”.

Pokud byste měli zájem o starší původní nahrávky MdB, konkrétně další muzikály Zdenka Merty, katalog ClickMusic.cz nabízí v digitální podobě alba “Sny svatojánských nocí”, “Babylon”, “Ferdinand kdE’ste” a “Ptákoviny podle Aristofana”.


Brno
Hudební scénu MdB pomalu ovládají “Jekyll a Hyde” ( + exkluzivní fotogalerie)
Brno
Obsazení muzikálu “Mozart!” je již známo
Pozvánky a konkurzy
Konkurz do muzikálu “Mladý Frankenstein” Městského divadla Brno
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!