Brno

Městské divadlo Brno vyhlásilo nejpopulárnější osobnosti své scény


Po celý rok mohli příznivci Městského divadla Brno prostřednictvím anketních lístků hlasovat pro svého nejoblíbenějšího herce či herečku, režiséra, výtvarníka, skladatele i jednotlivou inscenaci. Slavnostní vyhlášení vítězů tentokrát připadlo na středu 21. prosince 2011. V pořadí patnáctým ročníkem, večerem plným gagů, humoru a samozřejmě zcela jedinečných hudebních a tanečních čísel, provázeli v režii Petra Štěpána herci Tomáš Sagher a Lenka Janíková. Ti v průběhu večera pozvali na jeviště další účinkující, své kolegy Dušana Vitázka, Lukáše Vlčka, Aleše Slaninu, Jakuba Uličníka, Jiřího Macha, Stana Slováka, Hanu Holišovou, Alenu Antalovou či Radku Coufalovou a další. Poslední tři jmenované dámy pak pokřtily spolu s ředitelem divadla Stanislavem Mošou. Ročenku mapující sezonu 2010/2011, která je již šestnáctou v pořadí. Večer plný lesku, večer nečekaných překvapení je oceněním hereckých výkonů v inscenacích uplynulé sezóny a ze strany herců naopak poděkováním za přízeň diváků.

A pro koho hlasovali diváci? Nejpopulárnější herečkou sezony 2010/2011 se stala Alena Antalová (v nominaci s ní byly také Hana Holišová a Radka Coufalová), nejoblíbenějším hercem Dušan Vitázek (na cenu byli nominováni také Aleš Slanina a Lukáš Vlček). Pro diváky nejatraktivnějším představením je rodinný muzikál bratrů Shermanových Mary Poppins, za který si cenu odnesl režisér Petr Gazdík (další nominované inscenace byly Sugar a Škola základ života). Nejvýznamnějším počinem roku je pro příznivce brněnského Městského divadla scénografie inscenace Jméno růže, za kterou stojí pan Jaroslav Milfajt. V nominaci na tuto cenu se ocitla ještě výprava Kvítek z horrroru Aleše Valáška a choreografie k Mary Poppins, jejíž autorkou je Lucie Holánková.

Cenou kolegia Dokořán byl odměněn opět Petr Gazdík, a to za režii inscenace Mary Poppins s přihlédnutím k režii Kvítku z horrroru, Cenu osobnosti roku převzal z rukou ředitele Městského divadla Brno předseda Komise Rady města Brna pro kulturu Ing. Stanislav Michalík. A konečně Cenu bezpečného zázemí, o kterém rozhoduje umělecký soubor divadla, získala čalounice Anna Čupová.

Musical.cz gratuluje letošním výhercům!


Brno
To nejlepší z hudebního divadla – to je festival Dokořán!
Brno
Divácká anketa Křídla 2020-2022 Městského divadla Brno zná své vítěze
Aktuální zprávy
Městské divadlo Brno spustilo svůj jedinečný Podcast
  • Sasie

    Jenom taková poznámka na okraj – Mach je Jiří ne Jaroslav.


  • Ondřej Doubrava

    Opraveno, díky moc, nutno říct, že chybku obsahovala přímo zdrojová tisková zpráva, kterou jsme mírně doplnili o nominované inscenace..


  • veny

    Krásný večer.


  • Sasie

    Ondřej: Jj :-) Mně na to jen zrovna padl nějak zrak.

    Jinak souhlasím s veny, krásný večer. Myslím, že zejména na některé výstupy budu vzpomínat ještě hodně dlouho. Ať už na nádherné i když smutné Hallelujah, velmi vtipnou dotáčku o tom, co se děje, když není ” král doma v království” anebo zejména na speciální “brněnské” vezeňské tango :-D Jsem si jistá, že s takovými “vražedkyněmi” by bylo vždy na Chicagu beznadějně vyprodáno :-D