Brno

Letní aktivity Městského divadla Brno


Ačkoliv sezona již skončila, mnoho z členů Městského divadla neodpočívá, ale připravuje se na další představení. Od 1. do 4. července hostujeme na jevišti Nové scény v Bratislavě s rockovou operou Jesus Christ Superstar, 6. července proběhne na Činoherní scéně MdB mimořádné – zakoupené – představení muzikálové balady Koločava.

V průběhu července a srpna zavítá Městské divadlo Brno s mezinárodním provedením Cabaretu do Lucemburska, Německa a Itálie (Wiltz: 25. – 27. 7., Bad Schwalbach: 29. 7.. Wetzlar: 31. 7., Bolzano: 5. 8., Xanten: 22. – 24. 8., Stade: 26. 8.). Letos měl náš Cabaret obrovský úspěch již na jiných místech Německa – v režii Stanislava Moši sklidil zasloužené ovace jak slovinský herec Uroš Smolej v roli Kabaretiéra, tak všichni ostatní účinkující, kteří podali velmi soustředěný a kompaktní výkon.

Se zcela novým programem se divákům představíme ve Španělsku. Koncertní představení nazvané The Stars of Musical režijně i dramaturgicky připravuje Petr Gazdík, hudební úpravy se ujal Igor Vavrda. Většinu čísel tvoří písně z Cabaretu a rockové opery Jesus Christ Superstar, v programu ale najdeme i Tango de Roxan, All that Jazz nebo Mr. Cellophane. Od 13. do 27. srpna by tak Petr Gazdík, Jana Musilová, Milan Němec, Dušan Vitázek, Johana Gazdíková, Marta Prokopová, Lukáš Vlček a další měli účinkovat v Taragoně (13. 8.), Galicii, Valencii, Andaluzii (14. – 25. 8.) a Madridu (26. a 27. 8.).

Na začátku září pak začne zkouškové období muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť ve Vídni. Známý biblický muzikál geniálního skladatele A. L. Webbera hodlají Brňané v premiéře uvést 1. října v rakouské metropoli, počítá se s reprízováním až do 19. října. Série představení se pak budou podobně připravovat pro Berlín, Mnichov a Frankfurt.

Tisková zpráva s laskavým dovolením převzata ze stránek Městského divadla Brno. Její autorkou je Veronika Poláčková.


Brno
Brněnský Ježíš uchvátil diváky na Tenerife
Recenze a reportáže
DĚSNEJ PÁTEK, aneb světová premiéra rodinného muzikálu v Brně
Recenze a reportáže
Radúz a Mahulena zpět v Městském divadle Brno
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!