Brno

Krátce z MdB: „Zahrada divů“ se dočká definitivní derniéry + situace ohledně nosičů


Na internetových stránkách Městského divadla Brno došlo v listopadovém programu v minulých dnech k více než zajímavé změně.

15. listopadu bude mít svou definitivní derniéru značně interaktivní a milý počin pro celou rodinu „Zahrada divů“, v poslední době zde často zmiňované autorské dvojice Zdenek Merta – Stanislav Moša. Původní lednové datum derniéry bylo pro velký ohlas na pár repríz odloženo. Nebudeme ale asi smutnit nadlouho, dočkáme se totiž i slibovaného CD s nahrávkou tohoto muzikálu, takže si napínavou cestu dětí Snažíka a Chvilky, vypravěče Gumpána, moudrého psa Bafsteina a jejich boj se zlými skřety a ještě horším Izerou budeme moci připomínat i doma. O vydání vás budeme blíže informovat později. Na posledním představení s největší pravděpodobností nebudeme chybět, těšte se tedy na reportáž.

Trochu z jiného soudku: Zatím nepotvrzena je nahrávka novinkového díla tandemu „Peklo“, ale šance k vydání tu je poměrně velká, už jen z toho důvodu, že CD k dílům Zdenka Merty a Stanislava Moši jsou vydána zatím kompletně a snad se podle této zprávy nakonec vydání dočká tedy i zatím odkládaná „Zahrada divů“. Ta se nahrávala už v průběhu roku. Naopak zatím se bohužel nepočítá s vydáním CD k „Jánošík“aneb Na skle malované“, což zamrzí, jelikož „MdBácká“ inscenace má skvělý jazz -rockový kabátek a za zaznamenání by už jen pro něj rozhodně stála.

Za informace děkujeme tiskové mluvčí MdB Lucii Broučkové.


Brno
Dnes premiéra Stingova muzikálu POSLEDNÍ LOĎ v Městském divadle Brno
Brno
Městské divadlo Brno na Biskupském dvoře v roce 2014
Recenze a reportáže
Muzikál TITANIC: Nejslavnější námořní katastrofa na jevišti Městského divadla Brno
  • veny

    Tak Zahradu jsem se rozhodla navštívit, tak snad nebudu litovat:))
    Snad se toho Pekla tedy dočkáme, ale Jánošík mě mrzí.
    Díky za info.


  • Jiří Kůdela

    A nějaké DVD se neplánuje? Třeba z Čarodějek? :)


  • Ondřej Doubrava

    Jiří Kůdela: Vydání světového titulu v českém nastudování je všeobecně nereálné a nejenom u nás, prostě se to moc nepraktikuje. A ono celkově MdB na vydávání DVD s celkem logických důvodů moc “neužije”. Existuje akorát Mertův a Mošův “Babylon” v televizím zpracování a záznam “Muzikály z Broadwaye” Ale jako jedno z mála divadel skutečně ve vlastní režii vydává CD, docela mně mrzí, že ve světovkách trochu polevili, třeba vydání CD “Josefa” by byla vcelku ideální příležitost, jak zde po více než 10 letech zase vydat “Lloyd Webberovku”, zájem diváků by byl, bohužel zůstane asi nevyužita. Zajímavá situace je třeba ze “Šumařem na střeše”, už před dvěma lety mi divadlo sdělilo oficiální info, že “Josef” sice nebude, ale že se zrovna nahrává CD “Šumaře na střeše”. CD dodnes nevyšlo. Ale ta domácí díla, pokud mají alespoň trochu úspěch, se většinou vydávají a často docela rychle.

    Ale MdB má svých vlastních titulů, ze kterých by bylo možno vydat DVD, celkem dostatek, nejreálnější by bylo vydání televizního záznamu “Koločavy”, tam by možná stačilo projevit trochu diváckého zájmu. Taktéž existuje raritní televizní záznam “Snů svatojánských nocí” – ten už dlouhá léta neběžel ani v televizi, a ač by DVDčko chtělo asi hodně lidí, jsou tam jisté právní zádrhele. A tedy hodně lidí si přeje, aby se ještě stihnul televizně zaznamenat “Svět plný andělů”, ale kdoví, jestli se to stihne a zda má o to alespoň jedna ze stran zájem. Nicméně Česká televize to má ode mně jako dramaturgický tip, proto také disponuju takhle detailními informacemi.


  • Jiří Kůdela

    Vím, že se u nás světové muzikály nenatáčí, ale mě osobně by to potěšilo. I třeba právě zmíněný Josef…
    Ještě k tomu natáčení: Nevíte, jak to pokračuje dále s Jekyllem?


  • Pavel Košatka

    Co konkrétně s Jekyllem máš na mysli?


  • Jiří Kůdela

    No přece se říkalo, že se chystá natáčení Jekylla od W., jako filmová verze…už je to dýl co Wildhorn mluvil o tom, že zrovna vybíraj představitele…


  • Ondřej Doubrava

    Jiří Kůdela: A tak to zatím vypadá stále…


  • Jiří Kůdela

    Hm
    Kdyby tak do toho obsadil Terezu Duchkovou,…:(


  • Pavel Košatka

    Myslím, že Čechy do toho určitě neobsadí.


  • Jiří Kůdela

    Ale jo, ale představa je to krásná:)