Brno

Dramaturgický plán MdB pro sezónu 2012/2013 nejspíše přinese pár klenotů


V březnovém čísle časopisu Městského divadla Brno “Dokořán” v úvodním tradičním sloupku Stanislava Moši “Vážení divadelní přátelé” objevil nástin příští sezóny 2012/2013, který vám nyní s odvoláním na tento článek přinášíme. Zajímavostí je, že se nedočkáme žádného původního titulu a u činoher dokonce opravdu došlo ke slibovanému úbytku premiér, ale to se muzikálu zatím netýká a můžeme se snad těšit hned na několik legend londýnského West Endu a vlastně i návratů i repertoárových stálic.

Jedná se skutečně letos teprve o nástin, data premiér a možná i některé větší tituly se podle našich informací budou upřesňovat a mohou se i změnit, i proto jsme letos se zveřejněním trochu váhali a vyčkávali. Seznam premiér je v pořadí, v jakém by měly být uvedeny.

“Funny Girl” (Jule Styne, Bob Merrill) – režie: Pavel Fieber

“CATSKočky” (Andrew Lloyd Webber, T. S. Elliot) – režie: Stanislav Moša

“Zorro mstitel” (Gipsy Kings, John Cameron, Stephen Clark) – režie: Petr Gazdík

“Pokrevní bratři (Blood Brothers)” (Willy Russell) – režie: Stanislav Moša

“Donaha!” – (Terence McNally, David Yazbek) – režie: Stanislav Slovák

Jak se vám plány MdB líbí? Těšíte se na návrat legend? Diskutujte, těšíme se na názory. Případné změny samozřejmě budeme reflektovat a data premiér upřesňovat.


Aktuální zprávy
Městské divadlo Brno spustilo svůj jedinečný Podcast
Brno
“Mladý Frankenstein” v Městském divadle Brno zná své obsazení
Brno
Městské divadlo Brno nadělí již dnes dárek v podobě Vánočního koncertu
  • veny

    Zatím mám z toho takový smíšený pocity.


  • Sukie

    Kočky v MdB!!!!!! Jupííííí ;-) Skvělé, u ostatních věcí jsem zvědavá…
    …jen by mě zajímaly ještě i činohry ;-)


  • Michal

    činohry:
    Faidra v režii Hany Burešové v hl. roli hostující Helena Dvořáková, za tuto roli oceněná cenou Alfreda Radoka
    Jakub a jeho pán-podle Milana Kundery v režii S. Moši.
    Jezinky Bezinky – silvestrovská komedie, režie P. Gazdík. Hl. role Zdena Herfortová!
    MEffisto – dramatizace slavného románu. Režie P. KRacik

    Možná by to chtělo uvést to, že DONAHA! bude uváděno na scéně činoherní, nikoliv hudební ;)


  • Abigail

    Cats a Pokrevní bratři zní vážně zajímavě – ten zbytek – mě až tolik neláká – Funny i Donaha se hrají pro mě významně blíž a ne špatně, co tak vím… Takže z těch taky smíšené pocity, ale pokud se dostanu, tak Cats i Bratry beru – ale jsem zvědavá, jak úspěšné to bude divácky…


  • Anonym

    Zorro zásadně Dušan Vitázek/Robert Jícha/Lukáš Vlček


  • Jemimah

    U Zorra doufám, že si ho střihne kdokoliv jiný než P. Gazdík, snad bude mít tolik rozumu, že když to režíruje tak si hlavní roli odpustí :-)


  • Ondřej Doubrava

    Jen dávám na vědomí, že jsem se po zralé úvaze rozhodl vrátit po jedné sezóně k mapování MdB i po stránce recenzí, alespoň na nějaký čas. Důvod je jednoduchý: nějaká má další inscenační spolupráce s MdB v současné době není na pořadu dne, byť není do budoucna vyloučena (A taky zde vznikla docela mezera, na kterou jste nebyli zvyklí, takže věřím, že to spíš oceníte a už nebude docházet k některým zbytečným útokům na mou osobu, děkuji předem). Takže pokud se dostanu na Divou Báru, už bude zase z mé klávesnice. A až se bude zase nějaká inscenace “rýsovat”, tak dám vědět a v týmu se samozřejmě domluvíme.


  • Zdeněk

    Ondro to je velice dobrá zpráva zase si rád přečtu recenze z Brna zvlášt na Báru na kterou se chystám koncem dubna


  • candie

    To je skvělé Ondro! Je pravda, že zpráv z mdb je zde teď spíš méně. Z poslední doby mi tu určitě chybí recenze na Papežku. I když je v podstatě teprv začátek roku, nebála bych se prohlásit, že to bude i ten nejlepší muzikál roku 2012! Doufám, že recenze bude brzy, jelikož na FB Pavel psal, že ji navštívil ;)


  • Ondřej Doubrava

    Candie: Papežka se ale hraje až na podzim, takže i má čas, já jsem ji bohužel nestihl, měl jsem nějaké problémy, ale něco snad Pavel sepíše. My jsme prostě pouze nadšenecký projekt (ač to tak občas nevypadá) a už to musíme začít trochu kloubit i s něčím, co má trochu přednost, takže myslím, že, aby to nebylo horší a horší, ta sezóna pauzy bohatě stačí (ostatně dostal jsem i jakési požehnání), protože my jsme se pak právě bohužel od Kvítku a Krásky na pokrývání premiér domlouvali dost špatně (já jsem na to nejideálnější, mám na to čas, podmínky a prostor, což ostatní kluci moc ne), ale dnes jsme si řekli, že to snad bude lepší, budeme mít i trochu lepší možnosti i u ostatních scén a tak. A až se zase v mém případě naskytne nějaká ta spolupráce na inscenaci (což je snad někdy zase možné), nejspíše už se domluvíme mnohem lépe než na Kvítku a spol., ale zatím to můžu určitý čas pokrývat. Tak doufejme, mi příští týden vyjde Divá Bára, jsem na ní moc zvědavý.


  • Pavel Košatka

    Papežku napíšu určitě, jen se teď toho sešlo tolik aktuálního, že vzhledem k tomu, že se Papežka bude uvádět až příští sezónu, tak jsem ji odsunul. Dnes budu psát Hamleta a pak se po malé pouze po 3 pražských recenzí můžete těšit i na Papežku :).


  • candie254

    Ano, naprosto chápu, že máte i jiné zájmy, navíc pravda je, že Papežka bude znova až na podzim, takže není až tak aktuální…
    dnes jsem shlédla i Báru, takže se těším na recenzi Ondro, snad vám to vyjde :)


  • Ondřej Doubrava

    Neváhal jsem a nepříliš plánovaně jsem zajel na Divou Báru hned v pondělí, takže článek bude, jako na potvoru mám tenhle týden doktory, rehabilitaci a tak, ale už o Báře velmi přemýšlím (a já rád píšu články s rozvahou, přijde mi to lepší, než dvě technicky dokonalé, ale suché normostrany, s tím, že mám odpracováno), zapůsobila silně…


  • veny

    Tak jsem zvědavá na obě recenze. :)


  • candie254

    no, tak nakonec přece jen změna. Pokrevní bratři budou už teď v červnu a Očistec se přesouvá zase až na příští rok. Obsazení vypadá celkem dobře, tak jsem zvědavá :)


  • Ondřej Doubrava

    Víme o tom (minochodem už poměrně dlouho, ale čekali jsme na oficiální potvrzení), za chvíli to bude na webu.