Brno

Chodník slávy a dva křty MdB


V pátek 24. května se na Lidické ulici v Brně odehrálo hned několik slavnostních událostí naráz. Po pěti letech se rozrostl Chodník slávy o nová jména a byl pokřtěn jak oblíbený poklidný Divadelní dvůr, tak představeny některé letní akce a novinky, ale i jedno očekávané CD. Pojďme rekapitulovat…

Obtiskávání dlaní do chodníku před Činoherní scénou MdB patří k divácky vděčným tradicím. Nebylo se tudíž čemu divit, že i ve značně pošmourném počasí se sešlo značné množství přihlížejících. Do řady vyznamenaných vstoupili tentokrát jak přední výtvarníci divadla – scénografové Jaroslav Milfajt a Petr Hloušek a kostýmní výtvarnice Andrea Kučerová, tak i dva umělci vyznamenaní Cenou Thálie Hana Holišová a Petr Štěpán. Všechny zúčastněné s jejich bohatým portfoliem představil ředitel divadla Stanislav Moša, pár slov pronesl také primátor města Brna Roman Onderka.

Petr Hloušek udělal svůj otisk netradičním.

Jaroslav Milfajt

Andrea Kučerová a Stanislav Moša

Petr Štěpán

Hana Holišová

Po obtisknutí všech rukou se dění plynule přesunulo do dvorany divadla, kde došlo na krátkou tiskovou konferenci a dva slavnostní akty.

Prvním z nich byl křest dlouho očekávaného českého CDčka k úspěšnému německému muzikálu Dennise Miartina “Papežka”. Jak jistě víte, Hana Holišová za ztvární hlavní hrdinky letos obdržela Cenu Thálie. Na CD její výkon ovšem neuslyšíte. MdB se poslední dobou přiklání k jednotnému obsazení rolí na CD, které je v hlavních rolích následující: Svetlana Janotová jako Jana, Petr Gazdík jako markrabě Gerold a Aleš Slanina coby Anastasius. CD obsahuje 18 skladeb a celková stopáž přesahuje příjemných 75 minut. To vše doplněno bookletem s fotografiemi a krátkým povídáním o muzikálu. Většinu účinkujících jsme vám vypsali do tracklistu.

Tracklist CD

1. Prolog – Per mulierem culpa succesit (Ladislav Kolář a company)

2. Půlnoční stráž (Ivana Vaňková)

3. Rod vládců (intro) (Igor Ondříček a Aleš Slanina)

4. Posedlá (Stanislav Slovák)

5. Buď sláva a mír (Rastislav Gajdoš, Aleš Slanina, Ladislav Kolář, Petr Gazdík a company)

6. Jarmark v St. Denis (company, Svetlana Janotová, Petr Gazdík)

7. Toužím (Svetlana Janotová a Petr Gazdík)

8. Parazit (Tomáš Sagher, Petr Gazdík a Aleš Slanina)

9. Proč, bože můj (Svetlana Janotová)

10. Když se víra v bázni skrývá (Lukáš Vlček)

11. Paní Říma (Tereza Martinková)

12. Věčný Řím (company)

13. Samota, můj pán (Svetlana Janotová)

14. Věčný Řím (reprise) – (Ladislav Kolář a company)

15. Sen, který po tobě zůstal (Petr Gazdík)

16. To jsem já (Svetlana Janotová)

17. Rod vládců (Aleš Slanina a Igor Ondříček)

18. Papa populi (finále) – (Ladislav Kolář, Svetlana Janotová a company)

Kmotry CD se stali Jaroslav Milfajt, Petr Hloušek a Andrea Kučerová za asistence tiskové mluvčí Lenky Pazourkové, Petra Gazdíka a primátora Romana Onderky.

Jaroslav Milfajt popřál Papežce hodně skvělých interpretek do budoucna.

Petr Hloušek zase hodně posluchačů.

A do třetice Andrea Kučerová popřála hodně radosti z poslechu.

Představena byla také na první pohled nepatrná, ale jinak poměrně důležitá divadelní novinka: Všechna běžná večerní představení Městského divadla Brno budou od nové sezóny začínat už v 19:00. (Poměrně častá podvečerní představení od 18:00 a představení odpolední se v programu budou objevovat i nadále.)

Druhým křtem byla vlastně oslava vzniku oficiálního jména pro příjemnou a už pár let úspěšně fungující divadelní dvoranu, pardon, od pátku tedy oficiálně překřtěnou do mužského rodu – coby Divadelní dvůr. Jeho logo z dílny Petra Hlouška pokřtili Petr Štěpán, Hana Holišová a Svetlana Janotová.

Veselé polévání oficiálního loga Divadelního dvora.

Dvůr bude kromě příjemného místa k odpočinku a občerstvení ve třech přilehlých restauračních prostorách nabízet také kulturní vyžití.

Aktualizace 3. 6. 2013: Soutěž o CDčka muzikálu Papežka byla uzavřena, výherci zde v komentářích pod článkem budou vyhlášeni po odeslání cen během tohoto týdne.


Brno
Sezóna 2018–2019 na scénách Městského divadla Brno
Brno
Muzikál “Sugar” zná své brněnské obsazení
Brno
Brněnské kolo se na Biskupském dvoře roztočilo na plné obrátky (miniglosa)
  • Miška

    Tak kdo jsou ti šťastní výherci CD muzikálu Papežka? :-)


  • Ondřej Doubrava

    Dobrá tedy, sice se na poštu dostanu až zítra nebo v pondělí, ale výherce už vylosované máme. Výherci jsou Markéta Vališová, Martin Hejl a Martina Vodová, hned jak se jejich doporučené balíčky vydají na cestu, pošlu informační mail.


  • Markéta

    CD mi dneska přišlo a udělalo mi vééélikánskou radost.Moc děkuji!