Brno

Brněnský “Jekyll & Hyde” zná své obsazení a tvůrčí tým


Očekávané druhé české nastudování, u nás i ve světě nesmírně oblíbeného muzikálu “Jekyll & Hyde” skladatele Franka Wildhorna a libretisty Leslieho Bricusse, tentokrát v Městském divadle Brno už na začátku své realizace v obsazení a tvůrčím týmu přinese pro některé z vás pár překvapení.

Za prvé, některými fanoušky žádané hostování hvězd z úspěšné inscenace pražského Hudebního divadla Karlín se nekoná. Naopak se jistě někteří z vás budou těšit přímo na režiséra Petra Gazdíka v titulní roli, ve které se bude alternovat s Dušanem Vitázkem, stejně tak někoho může potěšit hostování Viktórie Matušovové v roli Lucy (i v ČR poměrně známé vítězky talentové soutěže “Elán je Elán”, která se mimochodem objeví i ve slovenské verzi muzikálu “Osmý světadíl”).

Za druhé, a to je možná věc nejpodstatnější: tvůrci se rozhodli nepoužít již existující překlad Adama Nováka (tento překlad, přiznejme si, má sice mnoho příznivců, ale také poměrně dost odpůrců) místo toho se přebásnění ujme sám Petr Gazdík s dramaturgem a už zkušeným muzikálovým libretistou Janem Šotkovským, zřejmě i s malým přispěním spolutvůrce vokálního nastudování Karla Škarky. Z přizvání takové veličiny, jakou je Caspar Richter k hudebnímu nastudování, musíme mít jen radost. Jak bude fungovat scénografie už známého zahraničního hosta – talentovaného Christopha Weyerse a kostýmy Andrey Kučerové si musíme počkat až do napjatě očekávané premiéry 19. listopadu 2011. A dá se zřejmě očekávat naprostý restart tohoto díla u nás. Těšíte se?

Obsazení:

Dr.Henry Jekyll / Edward Hyde: Petr Gazdík / Dušan Vitázek

Lucy Harris: Ivana Vaňková / Viktória Matušovová

Emma Carew: Johana Gazdíková / Hana Holišová

John Utterson: Milan Němec / Karel Škarka

Sir Danvers Carew: Ladislav Kolář / Milan Lindner

Bishop of Basingstone: Miloslav Čížek

Lord Savage: Lukáš Janota / Jakub Uličník

Lady Beaconsfield: Hana Horká / Jana Gazdíková

The right Honourable Archibald Propos: Rastislav Gajdoš / Radek Láska

The Spider : Jiří Mach / Aleš Slanina

Mr. Simnon Stride: Igor Ondříček / Lukáš Vlček

Poole: Ladislav Mareček

Company: Vojtěch Blahuta / Péťa Brychtů / Martin Křížka / Radek Novotný / Kristian Pekar / Jakub Zedníček / Karel Korsa / Vladimír Řezáč / Andrea Březinová / Eva Jedličková / Hana Kováříková / Mária Lalková / Tereza Martinková / Svetlana Slováková / Martina Severová / Monika Havlíčková / Barbora Chybová / Lukáš Jedlička / Petr Šmiřák / Zuzana Smijová

Company (swing): Radek Hub / Monika Světnicová / Kateřina Klečková / Petr Pecha / Marek Ouda / Silvia Soldánová

 

Tvůrčí tým:

Režie: Petr Gazdík
Asistent režie: Milan Němec, Anna Marie Formánková
Překlad: Petr Gazdík, Jan Šotkovský

Kostýmy: Andrea Kučerová
Dramaturg: Jan Šotkovský
Scéna: Christopher Weyers

Hudební nastudování: Caspar Richter
Dirigent: Ondřej Tajovský
Korepetice: Monika Jakubíčková, Jaroslava Michalíková, Marek Paĺa
Choreografie: Lucie Holánková
Asistent choreografie: Simona Lepoldová, Tereza Škodová
Vokální nastudování: Dan Kalousek, Karel Škarka
Hlasový poradce: Lenka Bartolšicová


Nosiče
Recenze CD muzikálu “Les Misérables – Bídníci” z Městského divadla Brno
Recenze a reportáže
Městské divadlo Brno se rozloučilo s Papežkou Janou
Brno
“Les Misérables – Bídníci” na tiskové konferenci
  • Michal

    Nějak sem čekal na Jekylla Jackuliaka s Vlčkem. Ten Vitázek mě tam moc nesedí stejně jako Gazdík. Myslel sem, že party Jekylla mají podobný rozsah jako party Javerta a že se zvolí zpěváci s hlubokým pronikavým hlasem. Nicméně na celkový výsledek sem zvědav.


  • veny

    Nevím, jestli by to Lukáš zvládl herecky…
    Jinak jsem dost zvědavá na Viki Matušovovou.


  • Sukie

    Naprosto souhlasím s Michalem a dokonce mám i pocit, že jednu dobu se mluvilo o tom, že Jekylla by Lukáš měl hrát.. herecky by to určitě zvládl, jelikož je to strašně šikovný člověk…
    Ostatní mi příjde celkem OK, ale tu hlavní roli bych změnila… nevím jestli na to tihle dva mají. Herecky ano, ale zpěv nevím.. zatím se mi na to nehodí…


  • Michal

    Já sem slyšel o Jackovi, ale ten bohužel z divadla odešel. Zajímalo by mě, jak se Gazdík sám zrežíruje.


  • 1274

    Pan Gazdík má bohužel pocit,že je absolutní:-)Režije,hlavní role,prostě všechno..Možná by si mohl,už odpočinout:-)


  • Marbu

    Třeba takový Woody Allen ve svých filmech nehraje žádné štěky.


  • lenka

    Už mě nebaví pořád ti samí lidi v hlavních rolích, to je jak jedna ta sámá písnička 100 krát za sebou… Pan Gazdík by se měl trošku uskromnit. A herectví mladých lidí v MdB, čest výjimkám, je opravdu k zamyslení hodné… Divadlo není o ksichte, ale tradici. A ta tam není…. MdB taková televize Nova…


  • Marťas

    Pro Lenku… nesrovnával bych MdB s televizí Nova… Je to fajn místo a dává příležitost mladým hercům vyniknout…. bohužel se na Jekylla a Hydea nenašel nikdo vhodný… proto, se do čela představení postaví sám mistr Petr Gazdík.


  • Elza

    No, myslím, že na Jekylla a Hyda by se našlo hodně lepších adeptů v hereckém souboru… Ale “mistr” Gazdík si asi myslí, že zvládne všechno, ale ono tomu mnohdy tak není. Lenka má pravdu, měl by se trochu uskromnit. Ale jsem docela zvědavá na ten jeho víceméně rodinně obsazený spektákl.


  • Terysek

    Já nechápu, proč si na tuhle roli nepozvali nějakou hostovačku (když v ČR je třeba nejlepší představitel na světě – podle autora muzikálu), u jiných muzikálů to dělaj a tady by se to přímo hodilo. A ano, podle mě je už moc Gazdíka, nic proti němu, ale…..


  • Michal

    Terýsku, myslím, že už je moc aji Vitázka. Sou nacpaní úplně všude. Bojím se, že nás v příští sezóně bude čekat něco ve stylu: Vitázek a Gazdík ve všech hlavních rolí světových muzikálů.


  • Kristýna

    To snad není možné. Tady v Česku je tolik závisti a nenávisti. Petra Gazdíka osobně znám a v životě jsem se u divadla nesetkala s rozumnějším a milejším člověkem než je on. O jeho pěveckém a hereckém talentu se nedá pochybovat a jak prokázal na Mary Poppins nebo Kvítku z Horroru, tak je také schopný režisér. Pakliže jste ony muzikály neviděli, tak Vám doporučuji si na ně zajít, než když tady budete Petra pomlouvat. Rozhodně se nikam necpe. Pakliže si nevzpomínáte, tak Jeklylla měl režírovat původně S. Moša. Ano, souhlasím, že třeba v hl. rolích by stálo za to vyzkoušet někoho nového. Byly na role konkurzy, pochybuji, že by přehlédli nějaký výrazný talent, pakliže by tam přišel někdo, kdo by jekyllovi odpovídal hlasově a typově. Srdečně Vás zdravím!


  • Miška

    No, o jeho režijních schopnostech nepochybuji. V roli režiséra se ukázal, že umí…to dokázal už Baladou o lásce a pokračoval Mary a Kvítkem. Ale o jeho pěveckých a hereckých kvalitách se dá pochybovat. Doby, kdy opravdu zpíval, jsou u něj zřejmě pryč. V poslední době už na jevišti buď řve nebo (např. v písni Otčenáš z Bídníků) ve výškách chrčí, jak to bere přes krk. Když někdo nemá tenor, tak se z vyššího barytonu nedá moc kouzlit. Ale to je jen osobní názor. Úděl umělců…každý má své příznivce i své odpůrce. :-) Tak ne, že mě teď budete kamenovat. :-)


  • Marťas

    Kristýna má narostou pravdu a jen se potvrzuje co jsem napsal už dřív… prostě nikdo vhonější nebyl a já osobně si na představení velice rád zajdu. Jediné v co doufám je, že na mě zbudou vstupenky.