Aktuální zprávy

BOHEMIAN RHAPSODY – Freddie Mercury vstupuje na plátna kin (+soutěž)


Queen. Jediné, co je pozoruhodnější než jejich muzika, je jeho příběh. Bohemian Rhapsody popisuje hudební dráhu i jedinečnou životní a uměleckou jízdu Freddieho Mercuryho od založení skupiny Queen až po památný koncert Live Aid v roce 1985.

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě.

Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou We Will Rock You, We Are the Champions nebo právě Bohemian Rhapsody. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět.

Trailer

Vyhledání správných herců bylo nesmírně složité, zejména když šlo o roli Freddieho Mercuryho. Role byla velmi náročná. Herec musel být schopen nejen vyjádřit Mercuryho emociální složitost, ale vzhledem k mnoha přehráváním živých představení porozumět i pohybům a tanci, což byla důležitá část Mercuryho osobní stylizace na pódiu.

Tvůrci filmu pro roli Mercuryho vybrali rodáka z Los Angeles a držitele ceny Emmy, Ramiho Maleka, hvězdu seriálu Mr. Robot.

Rami Malek

Rami Malek

Rami Malek měl hudbu Queen rád a byl nadšený, že bude mít možnost dozvědět se víc o svém hudebním oblíbenci. „Věděl jsem, že Queen mají ohromné množství příznivců a Freddie Mercury byl ikonou a hrdinou pro mnoho lidí“, říká Malek. „Ale nemyslím, že bych dokázal zcela pochopit, jak obrovský vliv měl na lidi po celém světě. Queen mají neskutečné množství fanoušků. Já byl vždycky jedním z nich, a když jsem začal pátrat víc, zjistil jsem, že Queen začali už v 70. letech, kdy všichni měli dlouhé vlasy, černé nehty a nosili hodně výstřední oblečení. Myslím, že většina lidí si vybavuje Freddieho jako nakrátko ostříhaného, svalnatého muže s knírkem, oblečeného v nátělníku, a překypujícího sebevědomím a mužností. Bylo úžasné poznat jeho jiné verze.“

Malekovy prvotní obavy z role tak ikonické postavy brzy opadly.

„Když se rozhodnete hrát Freddieho Mercuryho, pomyslíte si, může se mi to vůbec podařit?“, říká Malek. „Tak jsem k tomu přistoupil jako k jakékoliv jiné roli. Ukázal jsem to, čeho dosáhl ve svých vystoupeních – jeho schopnost ovládnout pódium, jeho zpěv, hraní na piano – a uprostřed toho všeho jsem objevil velmi složitého muže, který se snažil najít sebe samého. To bylo něco, od čeho jsem se mohl odrazit: kdybych mohl začít zde, byl bych schopen položit základní kámen a získat jistotu udělat všechny ty ostatní věci.“

„Freddie byl obdařen naprosto nepopiratelnou přitažlivostí“, pokračuje Malek. „Když byl na jevišti, v ruce držel půlku mikrofonu, nebo seděl u piana, cítil, že dokáže cokoliv. Bylo to kouzelné, jak dokázal zapůsobit na publikum, každý to mohl pocítit – přiblížil se k vám, jako byste byli jedinou osobou v místnosti – a právě tenhle kontakt z něj dělal tak pozoruhodného, přímo revolučního, naprosto jedinečného umělce naší i jakékoliv jiné doby.“

Bohemian Rhapsody - plakát

Bohemian Rhapsody – plakát

Společně s Rami Malekem se ve filmu objeví Lucy Boynton (Vražda v Orient Expressu) v roli Mary Austin, Gwilym Lee (seriál Jamestown) v roli kytaristy Briana Maye, Ben Hardy (seriál The Woman in White) v roli bubeníka Rogera Taylora, Joe Mazzello (Jurský park) v roli basskytaristy Johna „Deacy“ Deacona, Aidan Gillen (Hra o trůny) coby první manažer Queen John Reid, Tom Hollander (seriál The Night Manager) v roli právníka, ze kterého se stal manažer skupiny, Jima „Miami“ Beache, Allen Leech (seriál Panství Downtown) v roli Paula Prentera, který začínal jako Reidův asistent a stal se osobním manažerem Freddieho Mercuryho, a konečně Aaron McCusker (seriál Shameless) v roli Freddieho dlouholetého partnera Jima Huttona a Mike Myers (Austin Powers: Špionátor) v roli Raye Fostera z EMI Records.

Scénář připravil Anthony McCarten (Nejtemnější hodina, Teorie všeho) podle předlohy, kterou napsal spolu s Peterem Morganem (The Queen, seriál The Crown). Film produkoval Graham King (Skrytá identita, Letec) a Jim Beach (Bratři zločinu, Hotel New Hampshire), režíroval Bryan Singer (X-Men, Superman se vrací). Výkonnými producenty jsou Arnon Milchan (Revenant Zmrtvýchvstání, Zmizelá), Denis O’Sullivan (Tomb Raider, Světová válka Z), Justin Haythe (Rudá volavka, Práskač), Dexter Fletcher (Orel Eddie, Divoký Bill) a Jane Rosenthal (Čaroděj ze země lží, Jak na věc).

Brian May, kytarista skupiny Queen, s filmaři úzce spolupracoval a jejich práci hodnotí slovy: “Film Bohemian Rhapsody vypráví o rodinách a vztazích, o nadějích a touhách, o smutku a zklamáních, ale hlavně o vítězstvích a naplnění snů. A to způsobem, který se dotkne každého. Nebyla to snadná cesta – ale všechny nejdůležitější cesty jsou takové! Rami, Lucy a kluci dali dohromady monumentální show – mnohem lepší než je originál!”

Česká premiéra: 1. 11. 2018

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Soutěž

o 3 exkluzivní balíčky filmu Bohemian Rhapsody

každý balíček obsahuje: 2 vstupenky do kina, USB flash disk, visačku na kufr a sadu trsátek

(vstupenky jsou na termín dle vašeho výběru do sítě multikin CineStar)

Odpovězte správně na tři soutěžní otázky a exkluzivní balíček filmu „Bohemian Rhapsody“ může být váš

1) Památný koncert skupiny QUEEN Live Aid se konal v roce…?

  • a) 1975
  • b) 1985
  • c) 1995

2) Filmový představitel Fredieho Mercuryho Rami Malek je držitelem ceny…?

  • a) Emmy
  • b) Tony
  • c) Golden Globe

3) Výherní vstupenky v této soutěži jsou do sítě multikin…?

  • a) CineStar
  • b) CineCraft
  • c) CineKladno

Své odpovědi zasílejte do 9. listopadu 2018 (do 9:00 hod.) na e-mail: souteze@musical.cz

  • Ze správných odpovědí vylosujeme 3 výherce
  • Každý z vylosovaných výherců obdrží exkluzivní balíček filmu Bohemian Rhapsody (2 vstupenky do kina, USB flash disk, vysačku na kufr a sadu trsátek)
  • Vstupenky jsou na termín dle vašeho výběru do sítě multikin CineStar
  • Výherci budou o své výhře uvědoměni e-mailem (kde se dozví podrobnosti k předání výhry) a zároveň zveřejněni v tomto článku.

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA – Výherci jsou Tomáš N., Marie Š a Václav H. – Gratulujeme !

FOTOGALERIE
Foto: CinemArt

Aktuální zprávy
DĚTI RÁJE 2 – předprodej zahájen. Pokračování českého HIT muzikálu
Aktuální zprávy
Muzikál NE/NORMÁLNÍ oznamuje posledních 5 představení
Aktuální zprávy
Andrew Lloyd Webber zpřístupní své muzikály on-line a zdarma
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!