Aktuální zprávy

ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA se v říjnu 2016 vrátí do Divadla Broadway


Divadlo Broadway spustilo předprodej termínů svých muzikálů na první polovinu příští sezóny 2016/17 a kromě oblíbeného nového muzikálu Mýdlový princ připravilo divadlo pro muzikálové fanoušky nečekané překvapení, a to návrat jednoho z nejpovedenějších muzikálů Broadwaye Adéla ještě nevečeřela. Obnovená premiéra je naplánována na 6. října 2016.

Muzikál Adéla ještě nevečeřela napsali podle oblíbeného českého filmu Ondřej Brousek (hudba) a Radek Balaš (divadelní adaptace, texty písní), který zároveň muzikál zrežíroval. Adaptace je poměrně věrná slavnému filmu, který paroduje americké detektivky, avšak přidává mnoho dalších vychytávek i parodií muzikálového žánru. Opět tak budeme svědky souboje světově proslulého a nepřekonatelného detektiva Nicka Cartera s ďábelským botanikem hrabětem von Kratzmarem a jeho masožravé rostliny jménem Adéla.

Premiéra muzikálu proběhla v září 2008 ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti. O měsíc později proběhla pražská premiéra, a to právě v Divadle Broadway. Dodnes je muzikál považovaný za jednu z nejlepších (ne-li nejlepší) inscenaci tohoto divadla. V roce 2012 muzikál uvedlo také Divadlo J. K. Tyla v Plzni.

Připomeňte si původní uvedení z roku 2008 naší dvoj-recenzí

V hlavních rolích původního pražského uvedení se představili například Aleš Háma, Petr Vondráček, Jiří Langmajer, Martin Dejdar, Vlastimil Zavřel, Oldřich Navrátil, Jitka Čvančarová, Zuzana Norisová, Juraj Bernáth, Jana Švandová, Petr Štěpánek a mnoho dalších. Hlas Adély nahrála Monika Absolonová. Kdo se objeví v obsazení obnovené premiéry je samozřejmě v tuto chvíli ve hvězdách, ale doufáme minimálně v návrat nepřekonatelného tria Háma-Langmajer-Čvančarová.

Pražská verze muzikálu byla zaznamenaná na CD i DVD.

V souvislosti s touto zprávou máme i jednu špatnou novinku pro fanoušky muzikálu Hamlet – Všechna naplánovaná představení na leden 2016 v Divadle Broadway byla zrušena.

Vstupenky jsou v prodeji v síti TICKET ART nebo na oficiálním webu Divadla Broadway.

Připomeňte si muzikál z našeho sestřihu z roku 2009

Omlouváme se za horší obrazovou kvalitu, ale video je 6 let staré a byl to jeden z našich prvních “pokusů” o sestřih. O to větší historickou hodnotu ale má :)


Aktuální zprávy
Muzikál BEETLEJUICE poprvé v ČR, ale vlastně i v Evropě! (+obsazení)
Praha
Divadlo Broadway vybíralo obsazení do muzikálu ANGELIKA
Aktuální zprávy
Láska na dně kefíru? HEDWIG vydává svůj první český singl
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!